Start med at lune din mælk, så den er fingervarm. Opløs gæren i mælken og bland det med alt undtagen mel. Bland det godt sammen og tilsæt mel.
Ælt i ca. 5 minutter og lad derefter dejen hæve i 30 min. Du kan med fordel stille den på køl i yderligere 30 minutter, så den er endnu nemmere at arbejde med derefter
Mens du venter på dejen, kan du lave din remonce. Husk smørret skal være lidt blødt, for at kunne blande det ordentligt sammen. Stil derefter på køl
Når dejen er hævet, rulles den ud med en bagerulle til en stor rektangel (50x30cm). Dejen skal være ca. 1 cm flad. Smør remoncen jævnt ud på hele fladen
Hold på hat og briller! At snurrer kan lyde rigtig besværlig på skrift, og indtil jeg selv får taget billeder af processen, så kan du finde billeder af metoden lige her! Men du får naturligvis også en beskrivelse lige nedenfor Fold en tredjedel af dejen ind over midten fra en af de korte sider, og fold den sidste tredjedel ind over den første, så der er 3 lag. Rul dejen ud igen til ca. 30 x 40 cm og ca. 2 cm i tykkelsen.
Skær dejen i strimler (ca. 2 cm). Tag en dejstrimmel, og placer på bordet foran dig. Hold fast i den ene ende af strimlen med den ene hånd, mens du ruller strimlen med den anden hånd. Der skal ca. være 6 snoninger
Tag den snoede dejstrimmel op med begge hænder, og sno den et par gange om to fingre. Placer den sidste dejsnip hen over de to snoninger, og kom den mellem din pege- og langfinger. Snippen skal "hæftes" ind i snurren
Placer de færdige kanelsnurrer på en eller to bageplader med bagepapir. Max 9 stk. pr. plade. Lad kanelsnurrerne efterhæve i en 1 time
Efter hævningen pensler du snurrerne med et sammenpisket æg. Bages derefter i ca. 10 minutter, i en forvarmet ovn ved 200° varmluft