Masterchef 2018 – Kvartfinalen & den grimme tone på sociale medier

IMG_2976Endnu en uge er gået, og jeg har både kvalificeret mig til kvartfinalen, og nu også semifinalen. Det er ret vildt. Jeg troede ikke, at jeg ville komme så langt!

Ugen har været hektisk, med sjove og svære udfordringer. Vi startede ud mandag med at tabe til rødt hold – og sikke en sejr de fik. Vi fik ikke en eneste stemme!
Vi havde gode smage, men vores forårsruller hang simpelthen ikke sammen. Det med forårsrullerne har fået nogle seere til at komme til tasterne, for at skælde mig ud. Jeg er blevet kaldt diverse ting, fordi jeg “gav skylden” til Githa. Jeg kan godt se, hvorfor nogle tolker det sådan, men sådan var det slet ikke. Det er blevet klippet rigtig ærgerligt sammen, og de tager ikke alt jeg siger med.

De forbandede forårsruller

Jeg er ekstrem utilfreds med situationen i mandags. Først og fremmest havde jeg misforstået Githa, fordi jeg troede, at hun havde prøvet at rulle forårsrulle flere gange, end mig. Derudover blev jeg skuffet over at vi tabte, fordi det jo er en konkurrence, og jeg er et kæmpe konkurrencemenneske. Ydermere var jeg også sur på mig selv, fordi det jo var en holdøvelse, som jeg selv sagde i slutningen af mandagens afsnit.
Jeg var ikke selv god til at rulle de forårsruller, og jeg kunne ikke have gjort det bedre selv. Man er så stresset inde i det køkken, så jeg tænkte ikke særlig langt i det øjeblik.

Hele mandagens og tirsdagens afsnit har meget fokus på, at jeg ville have hævn. Sådan var det slet ikke, og jeg kan godt forstå, at mange ser det sådan. De tager ikke de grin Githa og jeg udvekslede med hinanden, og så er der ikke nogle der kender mig ordentligt.

Jeg kan være en meget sarkastisk person, og jeg kan nok godt komme til at sige noget, som nogle kan misforstå. Jeg respekterer alle min konkurrenter, og har stor respekt for dem alle. Men der er selvfølgelig ikke fokus på det – der skal jo laves god tv. Det er jo noget jeg selv er gået ind til, og når man siger noget som “hun havde fortjent det”, så tager de jo netop det med.
Det de ikke tager med, er at jeg efterfølgende griner af det – for selvfølgelig mener jeg det ikke på den måde. Vi havde det skide sjovt sammen, og selvom vi var konkurrenter, så fungerede vi rigtig godt foran/bagom kameraet. Det var en super fed oplevelse, som jeg føler nogle seere tager lidt fra mig nu.

Den grove tone

Efter mandagens opstød undskylder jeg også for Githa over, at jeg måske virkede lidt sur over det hele – men det var simpelthen konkurrencemennesket, som tog over der. Situationen var glemt fra vores side, og vi grinte af det dagen efter. Der var bare nogle seere, som tog situationen meget alvorligt, og mente at jeg fortjente at blive svinet til. Der er faktisk nogle, som har skrevet en privat besked, bare for at svine mig til. Det er noget jeg aldrig kommer til at forstå. At man kan sidde bag en skærm, og være så grove overfor andre mennesker.

Har du lyst til at læse mere om Masterchef, så læs nærmere her

Der blev både skrevet om mit udseende, min vægt, og min holdånd. Derudover blev jeg kaldt for en bitch, en møgkælling, en heks og idiot.

Det der påvirker mig mest er ikke at blive kaldt grim, en heks, kælling, bitch, fed, etc. Det er at folk har et behov, for at svine andre til, og så gennem et socialt medie. Jeg synes det er lavt, trist, og jeg har ikke så meget til overs for sådan noget.

Jeg gider ikke tage sådan noget personligt, da jeg ved det ikke er sandheden. Men det gik mig alligevel lidt på, og det irriterer mig!
Der vil altid være nogle der vil have ondt bag i, og især hvis man skiller sig ud. Den slags mennesker gider jeg ikke bruge min energi på, og det vigtigste er hvordan man har det med sig selv.
Undskyld jeg bander, men fuck andres meninger – de kender ikke mig, og sådan håber jeg også du har det. Vi skal ikke lade os styre af andres fordomme/meninger/grimme kommentarer. Det er livet for kort til!

Kulturen der skabes

Det er ikke kun mig, der bliver skrevet grimt om, men jeg ser det faktisk, som en generel ting. Jeg oplever flere fra Masterchef, andre veninder, blogger bekendtskaber, etc., som også bliver svinet til gennem de sociale medier. Der er nok ikke mange, som ville tale så grimt til mig/andre, hvis de stod ansigt til ansigt med os.

Jeg vil altid gerne have konstruktiv kritik og feedback – det er kun fedt. Men når det bliver en direkte sviner, så kan jeg ikke bruge det til noget. Livet er for kort til at bruge energi på den slags mennesker, som har behov for det. Jeg vil ryste denne grimme uge af mig, og nu er der en ny uge imorgen.

Generelt er jeg faktisk ret rystet over, at nogle kan sidde bag en skærm ,og skrive grimme ting om andre. Voksne mennesker, med børn, som sidder og kaster med mudder, og kalder andre grimme ting? Hvad er det for en opførelse, som “voksne” mennesker viser deres børn?

Jeg synes det er noget, der skal sættes endnu mere fokus på, men det er aldrig noget som forsvinder. Der vil altid være en mobber, og der vil altid være folk som mener, at de er bedre end andre. Men måske kan det formindsket? Der skal i hvert fald være mere fokus, på den grove tone på de sociale medier, men hvor skal man starte?

Det er en trist kultur, der bliver skabt.

Semifinalen

Det blev et længere skriv, end jeg havde regnet med. Uanset hvad, så er jeg jo kommet helt til semifinalen, som starter imorgen! Det bliver nok endnu en uge, med følelserne ude på tøjet. Jeg har da aldrig været igennem så mange følelser, på så kort tid…

Skriv endelig en mail/kommentar, hvis du selv har oplevet at blive svinet til, gennem de sociale medier. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre om jeres oplevelser. 

Rigtig god søndag aften! 

 

Læs også

6 Kommentarer

 • Svar
  Jeanne
  22. april 2018 at 21:13

  Jeg tror desværre ikke, at man kan komme uden om den slags mennesker. Det er i dag blevet så nemt at sidde bag en skærm og svine andre til, som ikke lige passer ind i egne kasser. Jeg ser flere og flere bloggere nævne, at tonen i deres feed eller på indlæg er hård, at folk på råber sig retten til at ytre sin meningen uden at tænke på, at der sidder et menneske på den anden side af skærmen som måske kan blive såret. Det er en af de mørke sidder af SoMe. Men jeg synes det et så godt, at du/andre bloggere taler højt om det, for så kan man da håbe at de får folk til at tænke sig om.

  God vind i den kommende uge i MC

  • Svar
   Camillemaja
   22. april 2018 at 22:37

   Hej Jeanne, Tak for din besked.
   Jeg er helt enig. Det er meget trist, at det er sådan. Og det tror jeg desværre ikke vi kommer udenom heller.
   Jeg håber endnu flere vil brøle lidt op, så den grimme tone, måske kan dæmpes lidt. Den forsvinder aldrig helt, men forhåbentligt kan det gå den anden vej.
   Tak for det! 🙂 God aften!

 • Svar
  Tina
  23. april 2018 at 8:26

  God formiddag søde,
  jeg følger troligt du og de andre og synes I alle gør det så godt.
  Jeg synes ikke det er ok, at du bliver svinet til.
  Har man ikke noget pænt at sige, ja så skal man tie.
  Luk ørene og gør dit bedste, på med vinderhandskerne:-)

  • Svar
   camillemaja
   9. maj 2018 at 9:27

   Hej Tina, 1000 tak for din besked. Jeg er helt enig i hvad du siger!
   Kh

 • Svar
  Victoria
  23. april 2018 at 8:57

  Øv hvor er det trist at høre, at du får tarvelige kommentarer.. Man er vel klar over, at man ser TV3 – og de er jo glade for at klippe drama sammen, selvom det ikke burde være målet i Masterchef men holdes til Paradise Hotel, Divaer i junglen, mv.

  • Svar
   camillemaja
   9. maj 2018 at 9:29

   Hej Victoria, tak for din besked! Man skulle tro det ja, men det er desværre ikke alle der tænker så langt 😉
   Kh

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.