Weekendtur til Malmö – Mad og oplevelser

 

Annonce // I samarbejde med Malmö Town har jeg netop været på weekendtur til Malmö med en sød veninde. Vi fik spist os gennem byen, shoppet, og gået en masse. Jeg har derfor samlet et lille indlæg, hvor jeg deler min egen oplevelse med Malmö, samt lidt tips til hvad byen har at byde på. Rigtig god læselyst!

Weekend i Malmö

Malmö byder på lidt af det hele. Der er hyggelige gader, smukke parker, vand, kanalture, shopping, mad, og også oplevelser til børn. Personligt ville jeg nøjes med en weekendtur til Malmö, men det kommer også an på hvad ens formål er med turen. For mit vedkommende var jeg i Malmö for at spise, købe nyt tøj, og bare for at opleve byen. Hvis du trænger til en shopping-tur, eller bare til lidt afveksling i livets trummerum, så kan jeg klart anbefale en lille get-away til Malmö.

Malmö ligger jo kun 30 minutter fra KBH H, og det koster ikke noget særligt at tage toget dertil. Derudover er den svenske krone lavere end den danske, og nogle steder er der altså en del at sparre, og nok også derfor vi mødte så mange danskere i byen! Byen er dermed også perfekt til en dagstur, og jeg har allerede planlagt, at min kæreste og jeg skal derover i det nye år. Han ved det bare ikke endnu, men det er jeg sikker på han gerne vil…
Jeg havde som sagt kun 1.5 dag i byen, og jeg havde mange flere steder, jeg gerne ville tjekke ud. Det må blive næste gang.

Spiseoplevelser

Malmö byder på et hav af spiseoplevelser! Inden jeg tog afsted undersøgte jeg lige mulighederne, og der var simpelthen så mange, at jeg allerede ved nu, at jeg snart må afsted igen. Jeg havde på forhånd valgt et par spisesteder ud, og vi nåede desværre ikke dem alle. Vi brugte simpelthen for længe på at shoppe, og sådan kan det jo gå. Men vi fik smagt os igennem et par stykker, og dem får i lige herunder:

 • Söderberg & Sara: Et fint lille bageri, som lå ca. 10 minutter på gåben fra centrum. Bageriet virkede til at være et sted for de lokale, og der var virkelig hyggeligt. Det var vores første stop på listen, hvor vi fandt lidt kaffe & bagværk. Vi valgte en kanelbolle og kardemommesnurre, og jeg har aldrig i mit liv fået så god en snurrer, som jeg fik her… Den var blød, fuld af kardemommesmag, og havde en fantastisk konsistens! Jeg kan klart anbefale bageriet her både til morgenmad, frokost og til kaffepausen – det var så lækkert og til gode priser. Du finder billedet øverst i indlægget.
 • Malmö Saluhall: Vi var forbi her, for at få en let frokost. Saluhallen minder utrolig meget om stemningen i Torverhallerne i KBH, og der var utrolig mange lækre spisesteder. Vi fandt en lækker falafelbar, hvor vi bestilte lidt forskelligt. Her valgte vi lidt fritter, en salat, humus, halloumi og falafel. 110 svenske blev det! Vi var ikke særlig sultne, og det var helt perfekt med lidt delemad. Virkelig lækkert og til en god pris.
  Saluhallen havde flere steder vi kunne tænke os at smage, men vi havde simpelthen ikke plads i maven til det hele.
 • Dubbel Dubbel: Vi var forbi denne lækre asiatiske restaurant lørdag aften, og stedet var utroligt populært. De skriver selv at de er “Malmös finaste dumplings och dim sum-restaurang”, og det var bestemt besøget værd! Maden var så lækker og til en god pris. Vi valgte en mellem menu, hvor vi fik lidt af det hele fra kortet.
  Jeg vil bestemt anbefale dette sted, hvis du er til asiatisk mad, og jeg var især vild med deres wontons med rejer. Ej hvor smagte de godt! Udover det gode mad, så havde stedet en fantastisk atmosfære, og vi havde en rigtig god aften her. 
 • Slottsträdgårdens Kafe: Et virkelig fint lille spisested midt i Slottsparken. Her nød vi en kop kaffe, mens vi sugede solens stråler til os. Caféen har kun åbent om dagen, hvor de serverer lækker bagværk og et par enkelte varme retter. Klart et besøg værd, hvis du alligevel er forbi den smukke park. Vi sad som sagt udenfor, men tjek lige deres fine udestue ud herunder. Jeg drømmer allerede om at mit fremtidige hus har en lille udestue som denne – altid pyntet op til gæster! Man har vel lov at drømme. 

 • Salads & Smoothies: Vi var lidt bagud i tidsplanen, inden vi skulle have toget mod Kbh. Vi valgte derfor at spise på stationen, og det var med stor glæde. Vi fandt dette sted, som have lækre pokébowls, og så til ca. 70-80 DKK. En god pris, og deres salater var virkelig lækre og friske. De har spisesteder rundt i hele Malmö, og beregner sig ikke kun til take-away.

Vi havde jo kun en enkelt overnatning i Malmö, og derfor havde vi desværre ikke tid, eller plads, til flere spisesteder i programmet. Dog har jeg sat en del spisesteder på min egen liste, over spisesteder jeg skal besøge i fremtiden. Det er jo ikke sidste gang jeg er forbi Malmö, så derfor skal de helt sikkert i gemmeren. Spisestederne er følgende:

 • Julie: Et lækkert lille spisested med ost, pølser, små retter og en masse lækker vin. Dette sted fik jeg anbefalet af en restaurantør her i Kbh, og skal bestemt forbi en anden gang. Vi gik selv forbi stedet, og der var så hyggeligt derinde.
 • Far i hatten: Vi havde ellers planlagt at komme forbi til deres “pizza-søndag”, men vi var så mætte efter morgenmaden, at vi ikke havde plads. Udover pizza-søndag byder stedet også på alt fra naturvin til brunch, aftensmad m.m. Det virkede til et utroligt populært sted, og de har en utrolig lækker menu. Og alle steder med en dag dedikeret til pizza, er et sted for mig…
 • Namu: Vi fik dette sted anbefalet af en lokal i Malmö. Namu er et koreansk spisested, og ud fra deres menu, virker det også til et sted, jeg er nødt til at besøge. De har et enkelt menukort med gode priser, og deres mad ser virkelig lækker ud!
 • Malmö Saluhall: Vi var jo forbi Saluhallen, men vi kunne ikke nå at smage det hele. Det var planen at vi ville forbi deres nudelshop, som så ud til at have en fantastisk pho, men vi nåede det desværre ikke!
 • Lyran: Dette sted så jeg anbefalet i flere spiseguides til byen. Lyran er et lille spisested med lokal mad til gode priser. Her kan du få alt fra enkelte retter, til en større menu (fisk, vegetar, vegansk).
 • Västergaten: Dette sted så også helt fantastisk ud, og var anbefalet af flere. Her får du let og elegant mad, med det grønne i fokus (der er også kød). Du kan vælge mindre retter, eller en menu til omkring 500 svenske kroner (350 danske).
 • Lilla Kafferosteriet: Vi gik forbi denne fine lille café, men køen var simpelthen for lang. Jeg kiggede dog lige på deres bagværk, og af udseende så det virkelig lækkert ud! De rister deres egen kaffe (som også kan købes i butikken), og ellers er der alt fra morgenmad til bagværk og frokost.

Overnatning

Vi boede på Ohboy Hotel, som lå på havnen, en kort gåtur fra centrum. Vores lille lejlighed var godt indrettet, til en god pris, og med et fint køkken, med hvad du end skulle bruge. Vi havde lidt morgenmad til dagen efter, men ellers brugte vi ikke Ohboy til andet end at sove. Sengen var virkelig lækker og med gode puder. Det er personligt noget jeg går ret meget i, da livet er for kort til at sove dårligt.
Der var derudover et par cykler tilknyttet til boligen, hvilket var idéelt, da vi skulle indtil byen igen om aftenen for at spise. Du kan se Ohboy Hotel lige her.

Foto: Ohboy

Smukke omgivelser

Malmö er en rigtig charmerende by, og på mange måder minder den mig lidt om København, som jeg også har en stor kærlighed til.
Der findes ny flot arkitektur, men også gamle smukke bygninger i hele byrummet. Jeg var især vild med, at byen er spækket med kanaler, og dermed mange muligheder for en lille pause med vandudsigt.

Mangler du mere inspiration til rejsemål? Du kan læse mange flere rejseguides lige her.

Udover det charmerende udseende, er byen også fuld af smukke parker, hvor du kan få en pause fra bylivet. Her var vi blandt andet i Slottsparken, som ligger midt i centrum. Parken er utrolig smuk og rummer både et slot, søer, kanaler, grønne arealer og en skøn café. Vi var selv forbi caféen, som i kunne læse om under “spiseoplevelser”.

For børn

Malmö er også et dejligt sted for børnene. Udover at de i forvejen elsker at lave noget med deres forældre, findes der er væld af oplevelser for alle aldre. Vi boede for eksempel lige ved siden af en kæmpe legeplads med skaterbane, klatring, trampoliner og meget mere.

Jeg har også fundet ud af at byen har forskellige temalegepladser. En af dem er en teaterlegeplads, hvor børnene kan kombinere leg med teater og musik. Her er fyldt med scener, gynger og flytbare kulisser, så de kan lave deres helt egen teaterforestilling. Hvor fedt er det lige?

Udover fede legepladser kan I også opleve Malmö fra vandet, tage i badeland, besøge museer og meget mere. Jeg har set Visitmalmö har lavet en mindre guide til børnefamilier i byen, så den får i lige her.

Det var alt for denne gang, og jeg håber I kunne bruge mine tips til noget. Hvis du selv har været i Malmö, så giv gerne dine egne tips her i kommentarfeltet! Rigtig dejlig dag til jer.

Læs også

6 Kommentarer

 • Svar
  Sidsel
  24. september 2019 at 12:02

  Virkelig gode tips! Prøv også restaurant Kv. Åkern – fint lille sted med skøn mad og den hyggeligste stemning. For pizza kan Dal Sud ikke anbefales nok – ægte napolitansk fantastisk pizza!

  • Svar
   Camille Maja
   24. september 2019 at 12:03

   Hej Sidsel, mange tak og dejligt du læser med! 🙂 Tak for tippen! Det skriver jeg bag øret 😉
   KH Camille

 • Svar
  Anne
  24. september 2019 at 20:15

  Hej ?
  Jeg var i Malmø sidste sommer, hvor jeg havde fornøjelsen af at gå rundt i byen i 30 grader!
  Kanalrundfart var virkelig smukt og en god måde at få et overblik over, hvad byen havde at byde på. At gå rundt i cirkler på Västra Hamnen og langs Ribersborgstranden var også helt perfekt. Malmö har jo også uanede parker, hvor det var skønt bare at sætte sig på en bænk og betragte, hvad der nu kom forbi ?
  Jeg spiste desuden i caféen i Malmö Kunsthall og på Atmosfär. Førstnævnte lavede den lækreste torskeret og havde en simpel, men lækker salatbuffet. Sidstnævnte var lidt pricy, men bød på en masse unikke og vellavede deleretter ?

  • Svar
   Camille Maja
   24. september 2019 at 20:25

   Hej Anne, Hvor lyder det også dejligt! Jeg skal bestemt også til Malmo igen, og har nu også skrevet dine tips bag øret. Tak fordi du deler :)!
   KH Camille

 • Svar
  Julie
  31. maj 2020 at 21:44

  Årh jeg har lige læst dit post her.. Ej hvor lyder det fedt! Tak for at dele – så mangler vi bare, at vi kan få lov til at tage af sted til Sverige!

  Oh well.. Indtil videre “nøjes” vi (min kæreste og jeg) med en forlænget weekend på https://comwell.com/spa-and-wellness – det glæder vi os meget til! Men jeg gad nu godt opleve Malmø som du beskriver her. Det kommer i hvert fald på listen nu!

  Tak for en god blog!
  Kh Julie

  • Svar
   Camille Maja
   1. juni 2020 at 11:13

   Kære Julie, Tak fordi du læser med! Dejligt du kan bruge nogle af mine tips – Så er det jo bare om at vente lidt, desværre! Det bliver dejligt når vi kan bevæge os lidt mere frit rundt!
   Lyder også dejligt med Comwell. Jeg tror vi smutter på noget telt-tur et sted hvor det er tilladt! 🙂
   Rigtig dejlig dag til dig.
   Kh Camille

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.