Bruschetta med ristede svampe og gedeost

Forleden tog jeg på svampe-tur, for at kunne lave denne bruschetta med ristede svampe og gedeost, men vi fandt absolut ingenting ude i skoven! Uanset hvad havde jeg altså set frem til denne bruschetta, og derfor måtte vi en tur i grønthandleren. Sådan kan det jo gå, men det blev så lækkert alligevel. Du får opskriften lige her.

En bruschetta med ristede svampe er altså et hit. Eller faktisk bare hvilken som helst bruschetta. Jeg elsker det sprøde brød, penslet med lidt olie, og så er det jo kun fantasien der sætter grænser, i forhold til topping. Der er jo den klassiske med tomat, hvidløg, basilikum og olivenolie, som aldrig fejler! Derudover er der versioner med cremede svampe, bønner, mozzarella, fisk, blåost, osv. osv. Du skal endelig bare prøve dig frem.

Mængderne jeg nævner nedenfor er hvad du sådan cirka skal bruge. Alle er forskellige. Nogle vil have et bjerg af svampe på, andre vil have mindre. Nogle elsker sennep, andre kan ikke fordrage på det. Tag min opskrift som et udgangspunkt, og så kan du altid skrue på mængderne. Rigtig god fornøjelse og jeg håber I kan lide denne version. Den var i hvert fald et hit hos mig!

Bruschetta med ristede svampe & gedeost

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Forret, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 4 skiver brød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g svampe (jeg brugte kantareller)
  • 1 spsk smør
  • Frisk timian
  • 1 gederulle
  • 2 spsk grovkornet sennep
  • Toppes med karamelliserede rødløg, frisk timian, salt, peber (du kan undlade rødløg)

Sådan gør du
 

  • Start med at rens og skyl dine svampe. Skær dem i halve (hvis de er store)
  • Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft
  • Forbered dine karamelliserede rødløg og stil til side
  • Skær gedeost i skiver og klargør resten af ingredienserne
  • Steg dine svampe i lidt smør, salt og peber. Tilføj evt frisk timian og et squeeze citron
  • Skær brød i skiver, pensl med olie, lidt sennep, og kom i ovnen i ca. 5 minutter. Tag dem ud, tilføj gedeost og giv dem yderligere 2-3 minutter
  • Tag brødene ud af ovnen og top med svampe, løg og frisk timian. Server med det samme

Mangler du yderligere inspiration til en lækker bruschetta?

Du kan finde flere opskrifter lige her!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    Opskrift Vurdering




    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.