Mangler du inspiration til madplanen i denne uge? Jeg har netop lavet denne skønne parmesanpaneret kyling, som jeg gerne vil dele med jer. Opskriften er nem at gå til, og kræver ikke mange ingredienser. Personligt ville jeg serverer kyllingen sammen med en frisk salat, men det er helt op til dig. Rigtig god fornøjelse.
Du kan egentlig selv vælge hvordan du vil panere din kylling. Nogle panerer den kun i æg og rasp, og andre starter med mælk, mel, æg og så rasp. Det er helt op til jer. Personligt synes jeg at kyllingen bliver lidt sprødere, hvis den er vendt i mælk og mel også. Men måske det bare noget jeg bilder mig selv ind!
I forhold til raspen, så brugte jeg panko, som kan købes i netto & andre super markeder. Hvis du ikke gider bruge penge på panko (dyrere end rasp), så kan du enten lave din egne grove brødkrummer, eller bare bruge rasp. Det giver bare en mere lækker kylling synes jeg, hvis den er paneret i panko, eller grove brødkrummer. Så er der nemlig lidt mere tekstur i den.
Det er som sagt helt op til dig, og uanset hvad, er jeg sikker på det ville smage lækkert! Velbekomme.
Parmesanpaneret kylling
Ingredienser
- 2 kyllingefileter
Til panering
- 1 æg
- 5 spsk revet parmesan
- hvedemel
- mælk
- 2 spsk citronsaft
- panko eller rasp
- salt & peber
Sådan gør du
- Start med at skær din kylling på langs, så den max er 1 cm tyk/høj
- Stil mælk (blandet med citronsaft), mel, rasp/panko (blandet med parmesan, salt og peber) og pisket æg i hver deres skåle
- Dyp kyllingestykkerne i følgende rækkefølge: Mælk, mel, æg & rasp
- Varm en pande med olie og steg din kylling et par minutter på hver side. Skær eventuelt en over, hvis du er i tvivl om kyllingen er færdig. Jeg gav mine stykker 2-3 minutter på hver side, til paneringen var gylden.
- Server med salat, eller andet ønsket tilbehør
5 Kommentarer
Sabrina
19. august 2019 at 17:47Det lyder mega lækkert. Men jeg forstår altså ikke helt hvad du mener når du skriver at kyllingen skal skæres ud så den er max 1 cm. Altså skærer du så kyllingefileter over i flere dele på langs eller hvad mener du? ?
Camille Maja
19. august 2019 at 21:21Jeg delte min kyllingfilet i to på langs ja :)! Kan godt se det er lidt forvirrende – Den må bare ikke være tykkere end ca. 1 cm. Ellers skal den bare steges langsommere, så paneringen ikke bliver brændt, hvis kyllingen ikke er lidt tyndt skåret.
Sabrina
20. august 2019 at 7:29Okay super. Tusind tak for hurtig svar. Det tror jeg at jeg vil kaste mig ud i i aften. Og generelt tusind tak for nogle super lækre opskrifter. Dem nyder jeg godt af ?
Camille Maja
20. august 2019 at 13:22Det var så lidt! Åh hvor lækkert! 😉 Jeg håber du kan lide det så!
Tak for de pæne ord og tak fordi du følger med!
KH
Ugens madplan uge 25 – Milles mad
17. juni 2023 at 6:15[…] Parmesanstegt kylling med tomatsalat. Nye kartofler med […]