10 ting at lave i august

Bloggen og jeg har holdt lidt sommerferie i forrige måned, så derfor har der ikke være så meget aktivitet på den front. Jeg er sikker på i har nydt sommeren for fuld skrue, og ikke har manglet så meget inspiration til hvad man kunne lave! Nu er august startet, og jeg ville derfor igang igen med mine guide til: “10 ting du kan lave i….”. 

Min august

Min august bliver travl med arbejde, nyt studie og operation. Jeg startede nye arbejde i Madklubbens marketing afdeling, hvor jeg står for alt PR. Virkelig et dejligt sted at være, og jeg er så lettet over, at jeg kan blive her, selvom jeg skal starte på studie. Jeg er nemlig kommet ind på min drømmeuddannelse, nemlig Pædagogisk Psykologi, som er en kandidatuddannelse. Jeg glæder mig helt vildt, og jeg har allerede kigget i nogle af bøgerne, som vi skal bruge det næste halve år.

Imorgen bliver det dog en lidt kedelig periode, da jeg skal opereres, og have fjernet mine mandler. Jeg er den type, som får 5+ halsbetændelser om året, så nu skal de altså ud. Jeg er ekstrem nervøs, da jeg reagerer rigtig dårligt på narkose, men det skal jo nok gå… Den står derfor på flydende kost de næste dage, og så håber jeg at jeg kommer hurtig igang igen, så jeg kan komme på arbejde, og ud og opleve august. Men nok om min måned, og nu til hvad København har at byde på!

August bliver nok endnu en varm måned af slagsen og derfor tænker jeg at der skal rigelig med udendørs aktiviteter på programmet!

Copenhagen Cooking

ENDELIG! En af de fedeste uger på hele året! Sjovt nok er jeg ekstra glad, når maden kommer til udtryk, i det københavnske gadebillede, og Copenhagen Cooking er bestemt ikke en undtagelse. I år har jeg også prøvet at sidde bagom eventet, hvor jeg har været med til at planlægge nogle af de forskellige event – og det er jo en anderledes oplevelse.
Madklubben holder selv 4 event, som jeg skal til, men ellers er mit program også pakket! Der er SÅ mange lækre events, og der er rigeligt at vælge mellem. Jeg sad faktisk og havde problemer med at vælge, men nu har jeg endelig fået styr på mit program.
Personligt skal jeg selv til: Frederiksberg Høstfest, Is-workshop, Grim-buffet, Vegansk middag på Bazaar, Danmarks bedste smørrebrød, og Grisefest. Lidt pakket måske, men jeg glæder mig som var det juleaften!

Udover CPH Cooking’s events som koster guldmønter, så har de også rigtig mange gratis aktiviteter, og events til børn. Festival centrum ligger på Israels Plads, hvor der altid plejer at være lækker streetfood, smagsprøver og meget andet. Det kan du læse mere om her.

Jeg synes altid de gør det så godt, og får ramt et rigtig bredt publikum. Skud ud til CPH Cooking for at skabe fokus på det kulinariske i Kbh – vild med det!! Du kan se hele deres program lige her.

CPH Opera Festival

Ja den havde i måske ikke set komme. Opera Festival er ikke noget jeg har gjort mig i før, men jeg fik faktisk en introduktion til det, da jeg så en koncert på Roskilde Festival i år. Her så jeg en koncert kaldet Operap. Jeg kendte intet til det, og det blæste mig helt bagover. Jeg er i forvejen rigtig glad for de fleste slags musikgenre, og har både en kærlighed til symfoni og rap. Det var en meget anderledes og helt fantastisk oplevelse – at høre en blanding af rap, symfoni og opera, er ikke noget der sker hver dag. Jeg kan kun opfordre alle til at tage forbi Tivoli den 11 august kl 16-17, hvor de optræder med Operap. Det er helt fantastisk! Læs mere om eventet lige her.

Udforsk vandet

Du har nok en favorit ift. hvor du gerne vil bade, men hvad med at prøve at udforske København lidt mere? Personligt er jeg blevet rigtig glad for Nordhavn og kanalerne. Jeg er oftest ved Kalvebod, Ofelias plads, eller ved Broens Gadekøkken. Ved den sidstnævnte, der vidste jeg ikke man kunne bade, før jeg sejlede forbi. Lige ved restauranten Barr, kan du faktisk hoppe i vandet, og der er så lækkert!

Udover at bade, så kan jeg kun anbefale at man skyder lidt penge i en lejebåd. Jeg har været med nogle venner ude at sejle et par gange nu med GoBoat, og det er lige godt hver gang. Det er så lækkert bare at kunne styrer det selv, og stoppe og hoppe i vandet når man vil. Jeg har skrevet mere om GoBoat, og hvad det nu er for noget lige her.

Copenhagen Pride Week

Den 13-19 august er der den årlige og fantastiske Pride Week. Der vil være gang i gaden, smil, fester og events hele ugen. Uanset hvad man er til så er man velkommen, og jeg synes altid det er en fest at deltage. Jeg har endnu ikke prøvet at være med i selve paraden, på en af vognene, men det er mit mål. Det må kunne lade sig gøre en dag! Hvis nogle af jer sidder med et tip, så skriv det endelig til mig!

Forvent gratis koncerter hver aften på Pride Square, Europas største dragshow, festlige pop-up shops på Rådhuspladsen, masser af fed live-musik, et 4-dages menneskerettighedsprogram og workshops samt uanede mængder mangfoldighed, fest og regnbuefarver.

Du kan læse meget mere om CPH Pride week her, samt se programmet lige herDerudover kan du også holde øje med deres Facebook event, for at få de seneste nyheder.

Red Bull Cliff Diving Copenhagen

I slutningen af august, d. 25 kl 13-15.30 kommer der endnu engang udspring fra operaen. Der er gratis entré, og det er altid en hyggelig eftermiddagsaktivitet synes jeg. Dette bliver nummer 70 af Red Bull Cliff Diving World Series, som afholdes i hjertet af den danske hovedstad med Amalienborg i baggrunden. Her er der altså udspringere, som hopper fra den 27 meter høje platform på taget af Operaen.

Det er altid fedt at opleve – du kan læse mere om begivenheden her.

Sandskulpturfestival indtager ZOO

Vidste du at der er sandskulpturfestival helt indtil midt september? Det vidste jeg ikke før jeg skulle til at lave denne guide. I Københavns Zoo kan du indtil d. 16/9 opleve 625 tons sand til 25 kæmpe sandskulpturer, som bliver placeret rundt omkring i ZOO og på festivalpladsen bag Savannen.

Formålet med festivalen er at sætte fokus på verdens truede dyr og ZOOs mange naturbevarelsesprojekter. Her kan du altså opleve en verden af dyr, udformet som sublime sandskulpturer, byg din egen sandskulptur, tegn i sand på lysborde og meget mere. Sandskulpturfestivalen er inkluderet i entréen til ZOO og jeg tænker at det er en helt oplagt begivenhed for ungerne!

Læs meget mere lige her.

Lille fredag & Fredagsrock i Tivoli

Igennem hele sommeren er der en del musik på programmet inde i Tivoli. Her har de både musik på programmet torsdage & fredage. På 23 torsdage gennem sommersæsonensætter vil der være koncerter på Lille Fredag scenen, med fokus på ny, dansk musik i Tivoli. Derudover vil der selvfølgelig være fredagsrock hver fredag til og med d. 21 september. Jeg har allerede været til et par stykker derinde, og der er stor forskel på lyden fra sidste år, hvor den virkelig var dårlig. Det er meget bedre i år.

Du kan læse hele programmet for Fredagsrock lige her, samt programmet for Lille fredag her. Med en almindelig indgangsbilet til Tivoli får du adgang til de forskellige musikarrangementer. God fornøjelse!

Street Food om Søerne

Dette er også et årligt event, som jeg altid glæder mig til. I år kommer jeg nok desværre ikke til at deltage, da jeg nok har rimelig ondt i halsen efter min operation. Men derfor skal i da ikke snydes for et fedt event!

Festivalen finder sted 10-12. august på Nørrebrosiden af Peblinge Sø, og er et tilbagevendende event. Der er altid rigeligt at spise, og man kan næsten aldrig vælge. Som jeg læser det, på deres hjemmeside, vil der være 50+ boder, masser af drikke, musik og så håber vi selvfølgelig på godt vejr! Jeg kan kun anbefale at man tager et smut forbi – det er altid en lækker mulighed for at prøve noget nyt!

Følg med på Facebook lige her.

Badesøen – by The Lake

Hvis du tager ca. 25 min væk fra Rådhuspladsen, så lander du ved Badesøen i Albertslund. Dette er et lokalt friluftsbad, som ikke ret mange kender til, og som afholder en årlig endagsfestival.

Tag dine venner og familie med d. 25 august, til en fed udflugt til badelandet med koncerter, performances, radiounderholdning og andre små overraskelser. Jeg har endnu ikke prøvet det endnu, og håber jeg kan få presset det ind i programmet! Mon ikke det kan lade sig gøre! Jeg har selv hørt rigtig meget godt om det gennem min veninde, som selv er Albertslund.

Læs meget mere om eventet lige her – God fornøjelse!

Lad op!

Det sidste og nok et af de vigtigste punkter på denne liste. Måske er din ferie ved at være slut, måske skal du på ferie, eller måske skal du starte på studie igen?
Tag eventuelt en dag ud af kalenderen. Du kan gøre det alene, eller sammen med nogle. Det kan være alt fra at læse den bog, som alligevel bare ligger på natbordet (det mig selv jeg taler om). Du kan lave stuen om til biograf. Du kan tage på stranden. Du kan også lave den opskrift, som du længe har kigget på?

Husk at koble fra. Hverdagen er fyldt med ting man skal, og der er flere idag, som lider af stress end nogensinde.

Pas på dig selv, og gør august til lige præcis den måned, som du kunne tænke dig.

Rigtig god august til jer, og virtuel krammer herfra.
Smid endelig en kommentar med dine planer for måneden. Og kom også gerne med feedback til min liste! 

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.