Hummus - Camille Maja

Hummus

image

Hummus er en skøn ting og passer til rigtig mange retter, samt til mellemmåltidet. Jeg laver ofte hummus som dip til mine grøntsager, eller som tilbehør til min kylling. Idag ristede jeg lidt rugbrød, snittede lidt grønt og lavede mig en hummus til. Jeg får her dækket de 3 vigtige grupper; protein, fedt og kulhydrater.

DSC_1462

Hummus kan laves på mange forskellige måder og kan også laves helt uden tahin (så sparer du også lidt penge). Det er ikke nødvendigt, synes jeg! Derudover kan den laves med soltørret tomater, mere grønt, chili, you name it..

Opskriften er til flere dage, og ellers ville jeg sige at den snildt kan deles mellem 4 personer;

Opskrift:

 • 1 dåse kikærter (400g/250g når de er drænet)
 • 1 fed hvidløg
 • 1/2-1 citron (saft)
 • salt og peber efter behov
 • 1 spsk tahin (kan undlades)
 • 1/2 – 1 dl oliven olie

Fremgangsmåde:

 • Blend sammen med kikærter
 • Tilsæt citronsaft, salt, peber og tahin
 • Fyld på med olie og blend. Jeg kan personligt godt lide når den er lidt tyk og bruger derfor kun 1/2 dl olie
 • Server som tilbehør eller som dyppelse til dine grøntsager til et mellemmåltid

DSC_1470

Velbekommen!

Camillemaja


Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.