Copenhagen Cooking – Få overblik over den bedste tid på året lige her

Det er snart tid til Copenhagen Cooking, og jeg glæder mig SÅ meget! Dette billede er fra sidste år til festivalen, og som i kan se, så er jeg rimelig oppe at køre!
De fleste Københavnere ved nok godt hvad det drejer sig om, men derfor skal i andre da ikke snydes! Festivalen starter d. 24 august, og slutter d. 2. september, så der er rig mulighed for at udforske en masse events, i det københavnske miljø.

Det er nogle af de fedeste 10 dage på hele året. Sjovt nok er jeg ekstra glad, når maden kommer til udtryk, i det københavnske gadebillede, og Copenhagen Cooking er bestemt ikke en undtagelse.
I år har jeg også prøvet at sidde bagom eventet, hvor jeg har været med til at planlægge nogle af de forskellige events for Madklubben – og det er jo en anderledes og rigtig fed oplevelse.

Hvad er det for noget?

Copenhagen Cooking & Food Festival er en årligt tilbagevendende festival i København, der hylder den københavnske gastro-scene og Danmark som madland.
Festivalen er for alle, der elsker mad, og byder på mere end 100 unikke events og arrangementer i løbet af 10 dage i august og september. Temaet for festivalen, ‘Breaking the New’ betyder, at festivalen byder på unikke og anderledes madoplevelser og de nyeste tendenser inden for mad.

Der er SÅ mange lækre events, og der er rigeligt at vælge mellem. Jeg sad faktisk og havde problemer med at vælge, men nu har jeg endelig fået styr på mit program.
Personligt skal jeg selv til: Frederiksberg Høstfest, Is-workshop, Food Crawl, Grim-buffet, Vegansk middag på Bazaar, Ostesmagning med Ost & Ko, Danmarks bedste smørrebrød, og Grisefest. Lidt pakket måske, men jeg glæder mig som var det juleaften!

Du kan se hele deres program lige her.

Hvad skal man opleve?

Alle er jo forskellige og jeg synes at CPH Cooking er en personlig oplevelse. Du skal først overveje, hvor mange dage du har til rådighed, og også hvor mange penge du vil bruge på events.
Udover CPH Cooking’s events som koster guldmønter, så har de også rigtig mange gratis aktiviteter, cooking classes, samt events til børn. Festivalcentrum ligger på Israels Plads, hvor der altid plejer at være lækker streetfood, smagsprøver og meget andet. Det kan du læse mere om her. Jeg synes generelt de laver en rigtig fed blanding af events, som alle har et meget forskelligt prisniveau. Alle kan finde noget de har råd til, og det er super fedt synes jeg. Dette gælder både for voksne og børn.

Mangler du inspiration til andet end madoplevelser? Jeg har samlet 10 ting at lave i August, som du kan læse lige her.

Selvom det er personligt hvad folk er til, så har jeg lidt anbefalinger jeg vil give jer med på vejen! Generelt vil jeg altid anbefale at man kigger hele programmet igennem, før man beslutter sig. Derudover så vil jeg også anbefale man prøver noget lidt nyt og anderledes, og måske udfordrer sig selv lidt den uge.
Jeg ved at der er rigtig mange boder på Israels Plads, hvor der er mulighed for at udforske lidt. Der er alt fra øl og snaps til spiselige insekter.
Der er mange muligheder, og jeg giver nogle af dem herunder: 

Danmarks Bedste Smørrebrød

Den 1 september og anden sidste dag til festivalen er der fuld fokus på danske traditioner. Det bliver 3 gang jeg skal med til “Danmarks Bedste Smørrebrød”, og det er virkelig et gennemført event! Hvis du er som jeg, og er fan af højtbelagt, så skal du virkelig ikke holde dig tilbage her.

Du får 7 forskellige stykker smørrebrød (halve stykker rugbrød), fra 7 forskellige restauranter. Jeg er aldrig blevet skuffet, og man opdager også mange nye restauranter den dag, hvor de leverer et fantastisk stykke brød! Derudover får du en øl + en snaps til maden. Der er rigeligt at drikke & spise derinde, og du går i hvert fald ikke sulten derfra. Så hvis du er smørrebrødselsker, så lover jeg dig næsten, at du ikke bliver skuffet. Det er fantastisk og jeg har aldrig fået et dårligt smørrebrød til dette event!
Læs meget mere om smørrebrødsdagen lige her!

Vegansk langbordsmiddag på Bazaar

Dette event skal jeg selv til. Jeg er helt vild med maden, drinksene og atmosfæren på Bazaar – så jeg kan kun anbefale at man tjekker dette event ud.
Den 30 august byder Bazaar på 15 retter serveret til deling, og alt er vegansk. Selv som kødelsker kan du være med her. De har helt styr på smagene og jeg du skal ikke være bange for ikke at blive mæt.

Der bliver sat fokus på bæredygtige & grønne retter, inspireret af en af verdens rigeste madkulturer. Den står bl.a. på baba ganoush, zhug, tabouleh og flammegrillede grøntsager fra nær og fjern. Der skal både duftes, smages og lyttes til dette evens. For udover den fantastiske mellemøstlige mad, så kommer Bilal Irshed Trio også og spiller. Jeg glæder mig så meget til det her event! Tjek det ud for mere info lige her.

Bæredygtig middag med fokus på bæredygtighed & madspild

Her er det FOOD CLUB, Too Good To Go & Eat Grim som står for eventet d. 27 august. Her kan du komme til vegetarisk og vegansk middag hvor alt er inkluderet i billetprisen, herunder også drikkevarerne. Alle tre parter har i forvejen fokus på at formindske madspild, og til dette event leverer Eat Grim overskudsgrøntsager, som bliver smidt ud i landbruget. Fødevarerne bliver kasseret fordi de entet er overproduceret, eller har en “forkert” form, og fejler altså intet!

Jeg glæder mig så meget til dette event, og hvis du selv går op i en god sag, og vil mindske madspild, så er det her helt klart et event du burde prøve. Læs meget mere om eventet lige her.

Grisefest & Sangria

Den 30 og 31 august byder Barril Vinbar i Helgolandsgade til klassisk spansk grisefest, med helstegt pattegris og sangria i stride strømme, til lyden af alt fra Julio Iglesias til moderne charterrejse-musik. Der er vel ikke noget der gør en danskers hjerte mere varm, end et stort svin der drejer rundt i flere timer? Det varmer i hvert fald godt hos mig, og jeg spiser normalt ikke så meget grisekød. Men en helstegt pattegris! Ja det er noget helt andet. Derudover koster dette event kun 300 kr, hvilket jeg synes er en helt udemærket pris, når man tænker over hvad man får.

Kuverten indeholder helstegt pattegris med tilbehør, vand og Sangria ad libitum fra kl. 18-21. Der vil kunne tilkøbes vin, øl og cocktails efter behov under hele aftenen. Spisepladserne vil være fordelt ved langborde og i baren – samt udendørs. Ses vi til en beruset og lækker aften til grisefest?

Du kan læse meget mere om eventet lige her.

Cheezy Frozen – Ost og Ko/Something Frozen

Hvis du er fan af ost, og fan af is, så er dette noget du burde tjekke ud. Dette event bliver holdt i hele perioden på Israels Plads, og byder på forskellige kombinationer af is og ost. En sjov blanding tænker du måske? Det kan være helt fantastisk, og med de to firmaer i spidsen, så er jeg sikker på det bliver en lækker smagsoplevelse. Der er 4 forskellige smage fordelt over de forskellige dage og jeg skal helt sikkert forbi og smage et par stykker af dem.

Tjek det hele ud lige her, og gå ikke glip af dén smag, som du helst kunne tænke dig! Man kan selvfølgelig også komme forbi flere gange!

Hjemme hos….

Hjemme Hos er et helt unikt koncept under festivalen, hvor du kan få en helt særlig madoplevelse. Her sætter du dig til bords og nyder en middag hjemme hos nogle af de bedste kokke, og mest interessante madpersonligheder. Som gæst får du ikke kun et spændende måltid, men også en dybere forståelse for de personer, du er inviteret hjem til.

Du kan læse meget mere om de forskellige madentusiaster, som inviterer indenfor, lige her.

Fremtidens Spiselige Havn

Den 28 august kan du komme til bæredygtig middag ved Kalvebodbrygge. Her kommer du helt tæt på fremtidens spiselige hav- og havnenatur, sammen med Cykelkokken og Maritime Nyttehaver. Efter en lille rundtur, hvor du bliver klogere på dyrkning af østers, tang og blåmuslinger, tilbereder Cykelkokken et fantastisk måltid baseret på bæredygtig havmad og vilde vine. Råvarer til måltidet kommer fra Fiskerikajen i Torvehallerne, som jeg personligt kan stå indenfor, da jeg har haft samarbejde med dem flere gange. Derudover deltager Rosforth & Rosforth også.

Her får du altså en fire retters middag med vine og en rundvisning på Bølgemarken, og så går 20 % af billetindtægten til Maritime Nyttehavers arbejde for bæredygtig, lokal fødevareproduktion til havs. Virkelig et fedt initiativ, og du kan læse meget mere om eventet lige her

Festivalcentrum

Sidst og ikke mindst er der jo Festivalcentrum på Israels Plads. I alle ti dage af CPH Cooking kan du altså komme ind forbi pladsen, og hver eneste dag få en ny og særlig madoplevelse. Her bydes der på kæmpe samskudsegilde, det uofficielle verdensmesterskab i hotdog (ET MUST), verdens måske mest bæredygtige middag, en cidermiddag, og utrolig meget mere.

Du kan læse meget mere lige her.

Skud ud til CPH Cooking for at skabe fokus på det kulinariske i KBH – jeg er vild med det!! Skriv endelig en kommentar med dit program for de 10 dage herunder! 

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.