Forleden lavede jeg denne skønne tærte med broccoli og spinat, og den sad lige i skabet. Det er ingen hemmelighed, at jeg er ret glad for tærte, og laver det ret ofte. Jeg synes det er en super god måde at rydde op i køleskabet, og du kan nærmest smide hvad som helst i.
Personligt er jeg ret vild med tærte med blomkål, spinat eller broccoli. Derudover er en tærte med karamelliserede løg og gedeost også super lækker. Tærte af bare en vinder!
Hvis du selv er vild med tærte, så skal du helt sikkert prøve nogle af de andre jeg har lavet: Rødbedetærte // Broccolitærte // Blomkålstærte // Eller en med karamelliserede løg, spinat og gedeost. Muuums!
Udover fyldet i selve tærten, så handler det også om en god tærtedej. Man kan jo købe nogle forskellige i brugsen, men en hjemmelavet bund vinder altså hver gang. Jeg har prøvet mange forskellige herhjemme, og jeg bliver kun bedre til det. En tærtedej skal have fedtstof, og må ikke være tør og smuldret. Der er ikke noget værre end en tør tærtedej!
Men tilbage til opskriften! Der er til 6 personer.
Opskrift
Dejen
- 220 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 2 spsk sesam
- 60 g smør
- 0.6 dl olie
- 0.6 dl vand
- 1 tsk salt
Fyldet
- 800 g broccoli
- 3 store håndfulde frisk spinat
- Feta efter behov
- 300 g cherrytomater
Æggemassen
- 5-6 æg
- 5 spsk creme fraiche
- 60 g parmesan (kan undlades)
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at bland alle ingredienserne sammen til dejen. Kom derefter dejen i et smurt fad. Stik huller i den med en gaffel, og giv den 10 minutter i en varm ovn (200 grader, varmeluft)
- Mens du venter kan du gøre dit fyld klar. Kog broccolien til den stadig har lidt bid og damp spinaten.
- Skær feta og tomater ud og bland det hele sammen
- Hæld fyldet i din tærtedej, og rør din æggemasse sammen. Æggemassen kan tåle meget salt og peber
- Hæld din æggemasse over dit fyld og giv den ca. 30 minutter i ovnen
Velbekomme!
2 Kommentarer
Thit
8. april 2021 at 16:01Hvilken størrelse tærtefad bruger du?
Camille Maja
8. april 2021 at 18:44Hejsa, det er et fad på 28 eller 30 cm. 🙂