En ristet rugbrødsmad med avokadomos og pocheret æg. En super lækker og nem mad, hvis du har lidt ekstra tid. Derudover ristede jeg lidt tomater og blomkål på panden – alt i alt et sundt og mættende måltid. Mums! Jeg har før lavet nogle retter med pocherede elementer. Der har blandet andet været en ret med brasede søde kartofler, og pocheret æg. Derudover lavede jeg også en pastaret med pocheret laks. Begge to er super lækre, og lad jeg ikke skræmme af pochering. Det er super nemt!
Denne opskrift er til 1 person, og kræver ikke den store forklaring. Rigtig god fornøjelse, og velbekomme.
Opskrift
Pocheret æg
- 1 æg
- 1 liter vand
- 2 spsk. eddike
- Salt
Rugbrødsmaden
- Rugbrød
- 1 håndfuld blomkål
- Cherrytomater efter behov
- 1 avokado
- 1 spsk. creme fraiche (kan undlades)
- Pocheret æg
- Salt & peber
Mangler du inspiration til en sundere kost? Så tøv endelig ikke med at kontakte mig. Du finder mere info lige her.
Fremgangsmåde
Pocheret æg
- Brug ca. 1 liter vand, og tilføj eddike + 1 tsk. salt
- Når vandet koger, rører du hurtigt rundt med et piskeris
- Klæk evt. dit æg i en lille kop, før du kommer det i gryden. Så er du helt sikker på, at der ikke kommer nogle skaller i
- Det er vigtigt, at du har pisket i vandet, lige inden du kommer ægget i. Det skal nemlig ned i hvirvlen, som du lige har lavet
- Når ægget har været i vandet i 10 sek, så slukker du for varmen, låg på, og giver den 3 minutter
- Tag ægget op med en hulske/grydeske
Rugbrødsmaden
- Mens dit vand koger op, kan du lave din avokadomos. Mos en avokado sammen med lidt cremefraiche, salt og peber.
- Skær avokado og blomkål i skiver/små stykker og rist på en varm pande. Krydr evt. med andre krydderier end salt & peber
- Rist dit rugbrød og smør avokadoen på
- Når ægget er færdigt smider du det ovenpå, og servere sammen med det ristede grønt
- Du kan selvfølgelig også serverer maden med diverse grønt
Velbekomme 🙂
Ingen kommentarer