Brasede søde kartofler med pocheret æg

IMG_2369

Overskriften siger det hele; brasede søde kartofler med pocheret æg. Nemt, lækkert og sundt! Opskriften er lige til at gå til, og så giver jeg et godt tip, til et godt pocheret æg.

Nem mad er forskelligt fra hvem man spørger. Men hvis du spørger mig, så er sådan noget biksemad her, virkelig nemt. Du kan jo tilføje hvad som helst, og det er især en rigtig god idé, når du har rester.
Personligt kan jeg bedst lide, når kartoflerne har været kogt, inden de steges sprøde. Det gjorde jeg også med disse søde kartofler. Jeg ender faktisk også ofte med at brænde det lidt på, hvis kartoflerne er helt rå til at starte med. Så får de for meget varme, og så tager det også lang tid. Hvis man koger dem først, behøver man heller ikke stå længe over komfuret. Der kan det meste bare passe sig selv. Rigtig god fornøjelse!

Opskriften er til 1-2 personer. Tilføj evt. et ekstra æg, eller en skive rugbrød – så er der rigeligt til to.

Opskrift

Brasede kartofler

  • 1 sød kartoffel
  • Salt & peber
  • Olie/smør til stegning
  • Evt. gedefeta & persille

Pocheret æg

  • 1 æg
  • 1 liter vand
  • 2 spsk. eddike
  • Salt

Mangler du inspiration til en sundere kost? Så tøv endelig ikke med at kontakte mig. Du finder mere info lige her

Fremgangmåde

Brasede søde kartofler

  • Start med at skær kartoflen ud i mundrette stykker. Kom dem i en gryde, dækket med vand, og kog dem i 10 minutter fra vandet koger. De skal være næsten møre ? men ikke helt bløde
  • Varm en pande med lidt fedtstof. Kartoflerne skal steges ved en kraftig varme, så de steger i stedet for at koge
  • Når panden er varm,  kommer du kartoflerne på panden, og steger dem i ca. 8-10 min
  • Rør ikke for meget i kartoflerne undervejs, men ryst panden rundt, så kartoflerne bliver braset på alle sider.
  • Når de er lækre og stegte, giver du dem lidt salt og friskkværnet peber, og så er de klar til servering.

Pocheret æg

  • Når dine kartofler har kogt færdigt, bruger du bare samme gryde, til dit æg. Brug ca. 1 liter vand, og tilføj eddike + 1 tsk. salt
  • Når vandet koger, rører du hurtigt rundt med et piskeris
  • Klæk evt. dit æg i en lille kop, før du kommer det i gryden. Så er du helt sikker på, at der ikke kommer nogle skaller i
  • Det er vigtigt, at du har pisket i vandet, lige inden du kommer ægget i. Det skal nemlig ned i hvirvlen, som du lige har lavet
  • Når ægget har været i vandet i 10 sek, så slukker du for varmen, låg på, og giver den 3 minutter
  • Tag ægget op med en hulske/grydeske

Rigtig god fornøjelse!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.