Opskrift: Sprøde og grove fritter, som tilbehør til aftensmaden

Sprøde og krydrede grove fritter

IMG_6950

Grove fritter er perfekt som tilbehør, til alt fra rødt kød til fisk. Jeg plejer oftest at servere disse til enten okse eller svin, og de er så dejlig krydret, så de behøver ingen dressing/sovs. Det er selvfølgelig altid lækkert med dyppelse, men de er virkelig gode i sig selv.
Ellers plejer jeg nogle gange at røre en dressing, af lidt creme fraiche og krydderier/urter.

Du kan evt. bruge disse fritter som tilbehør til: sliders/sweet potatoburger 

Denne opskrift kommer ikke i helt præcise mål, da det er meget op til en selv, hvor salt/krydret man kan lide sine kartofler.

Med hensyn til mængden af kartofler, så regn med ca. 150 – 250 g. pr. person.

Opskrift

  • Kartofler (gerne med skræl)
  • Evt. rodfrugter
  • Olie
  • Paprika
  • Timian
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader, varmeluft
  • Skær dine kartofler ud i grove både
  • Smid kartofler i en frostpose sammen med olie og krydderier, og ryst det godt sammen
  • Beklæd et fad/en bageplade med bagepapir og giv dem ca. 30 minutter midt i ovnen

God fornøjelse!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.