Så det fredag, og tid til lidt weekendmad! Har du nogensinde prøvet at lave flødekartofler med smagen af bearnaise? Jeg har selv kun lavet det et par gange, da det ikke lige er det menuen plejer at stå på. Men nogle gange, synes jeg selv, at det er lækkert med noget mad som dette.
Jeg synes ikke engang man kan kalde denne ret for usund, for det hele handler om mængder, og hvor ofte du spiser fed mad. Hvis du kun får fed mad engang imellem, så er der også plads til det! Jeg lover også, at dine gæster ville elske dig, hvis du serverede disse flødekartofler!
Jeg brugte selv alm. fløde i mine kartofler, men du kan sagtens bruge madlavningsfløde, med lidt lavere fedtprocent. Smagen bliver ikke helt det samme, men stadig rigtig god.
Opskriften er til 3 personer:Opskrift
Kylling:
- 1 stk. kylling pr person
- 1 citron
- Frisk timian
- Hvidløg efter behov
- 1 rødløg pr. person
Flødekartofler:
- 750 g kartofler
- 1.5 dl mornay sauce
- 1.5 dl fløde
- 3 spsk. bearnaiseessens
- 2 spsk. hakket estragon, frisk + lidt ekstra til pynt
- Salt & peber
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader, varmeluft
- Start med at vaske dine kartofler rene for jord, og skær dem i skiver
- Læg dem i et ildfast fad i rækker, og tilsæt en blanding af: fløde, morney, salt, peber, bearnaiseessens og hakket estragon. Sæt dem i ovnen i en time – Kyllingen skal ind efter 15 minutter
- Skær dine løg i kvarte og mas hvidløgene med den flade side af kniven (skallen beholdes på). Smid det i et ovnfast fad og læg din kylling i. Tilsæt citronsaft, salt og peber
- 5 minutter inden kyllingen er færdig, plejer jeg at hælde lidt af kyllingens eget fedt, og krydrer den med lidt paprika
- Server med det samme – velbekomme!
Ingen kommentarer