Hej derude! Beklager jeg har været så stille herinde, men der er kommet gang i min kostvejledning, PLUS, jeg er blevet fast blogger på: MyDailySpace. Så har haft ret så travlt!
Her skal jeg blogge mindst 2 gange om ugen om emnerne sundhed og mad – Jeg glæder mig utrolig meget og glæder mig til at se hvad der kommer til at ske i fremtiden. Håber i har lyst til at følge med på den nye hjemmeside også, som henvender sig til kvinder.
Men men men, i skal lige have denne lækre opskrift på en hjemmelavet tærtedej med gedeost, spinat og karameliserede løg. Mums 😉
Vi delte denne tærte i 2, men den kan snildt gå op til 4 personer, hvis der bliver lavet en lækker salat til!
Opskrift:
Dej:
- 100 g grahamsmel
- 50 g havregryn
- 1 håndfuld hvedemel
- 5 spsk olie
- 1 spsk græsk yoghurt/skyr
- Salt og peber
Fyld:
- 2 løg
- Olie
- 2 tsk sukker
- 1 gederulle (fra netto)
- 1 pose frisk spinat (250 g)
- Tomater efter eget behov
- Evt. lidt frisk rosmarin på toppen
Æggemasse:
- 2 æg
- 2 spsk creme fraiche med lav fedtprocent (jeg bruger creme fraiche, da jeg synes at skyr etc. er svært at arbejde med, da det bliver for tykt)
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Start med at lav din dej og tænd ovnen på 180 grader, varmeluft.
- Dejen kan være lidt tricky fordi den kan smuldre let. Hav tålmodighed og brug fingrene!
- I et smurt tærtefad med dejen (godt op på kanterne), og i en varm ovn i 10 min
- Mens du venter, snitter du dine løg i skiver, og damper din spinat i en gryde med låg på
- Hæld olie på en varm pande og i med de snittede løg
- Tilsæt salt, peber og sukker og lad dem stå i 10 min. med svag varme. Husk at rør rundt i ny og næ
- Husk din tærte i ovnen. Kun 10 min!
- Pres evt væden ud af spinaten når det er klasket helt sammen og tilsæt dine løg.
- Fyld din tærte med din blanding af spinat og løg, tilsæt tomat, hæld din æggemasse udover og gedeost i skiver på toppen
- I ovnen i ca. 30 min og server!
Velbekommen – Håber i kan lide tærten!
Camillemaja
Ingen kommentarer