Marineret svinekød på spyd, sammen med lækkert pandebrød, dyppet i græsk tzatziki. Dette er en virkelig lækker og frisk ret, og så er den nem at lave.
Forleden lavede jeg disse marinerede spyd til nogle af mine venner, og de tog rigtig godt imod det! Retten blev rigtig smagfuld, og ikke mindst frisk. Normalt er jeg faktisk ikke så meget til svinekød, men jeg synes at mørbrad er noget af det bedste, hvis jeg skal vælge svin. Ofte laver jeg den i ovnen, sammen med lidt salat, og andet tilbehør – men denne gang prøvede jeg med lidt spyd.
Forresten.. Mangler du inspiration til en sund livsstil så kører jeg lige nu tilbud, ugen ud, på kost og – træningsprogrammer. Læs mere her.
Selv om der er lidt mange trin, så lad dig ikke skræmme. Opskriften er super nem, og tager under en time. Du kan med fordel gøre kødet klart dagen før, hvis du har mere tid der.
Opskriften er til 4 personer:Opskrift
- 600-700 g svinemørbrad (de er ofte på tilbud i Netto)
- 600 g små kartofler
- Spyd
- 2 fed hvidløg
- 3-4 kviste mynte
- 2 håndfulde persille
- Saft & skal fra 1 økologisk citron
- Salt & peber
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 200 g græsk yoghurt
- 1 agurk
- Salt & peber
- Evt. lidt citron
Pandebrød:
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. bagepulver
- 1-1.5 dl vand
- 2 spsk. olie og lidt til pensling
Fremgangsmåde
- Skær dit kød i tern og vend det i marinaden. Dæk dem til i ca. 20 minutter
- Derefter renser du dine kartofler og sætter dem til at koge, til de lige er blevet møre (de skal nemlig også have lidt på panden)
- Lav din tzatziki: Riv en agurk og træk væden ud af. Jeg plejer at placerer agurkefyldet i et rent viskestykke, og vrider vandet ud derefter. Pres hvidløg, tilsæt citron og olie og krydr med salt & peber. Smag til
- Lav din dej til pandebrød og ælt den godt sammen med hænderne – lav derefter 4 små kugler og rul dem ud flade
- Hæld vandet fra kartoflerne og sæt dem på spyd, sammen med svinekødet
- Steg dem på alle sider, til kødet er færdigt – Ca. 4 minutter på hver side.
- Mens du venter på dit kød, kan du lave dit pandebrød. Det er færdigt, når det er gyldent på hver side
- Server dine spyd med varmt pandebrød og lidt tzatziki. MUMS
Rigtig god fornøjelse 🙂
3 Kommentarer
Loui
30. august 2017 at 10:20Det ser rigtig lækkert ud, og er bestemt noget jeg skal prøve! 😀
(Du har glemt en agurk i din tzatziki ;))
Louise Bach Jensen
30. august 2017 at 10:21Det ser rigtig lækkert ud, og er bestemt noget jeg skal prøve! 😀
(Du har glemt en agurk i din tzatziki ;))
Camillemaja
30. august 2017 at 10:27Hvor du sød, tak!
Ej hvor dumt! 😀 tak for hint 😉