Spinatvafler med laks & stenbiderrogn

IMG_3026

Spinatvafler er altid en sikker vinder, og det er simpelthen så enkel en ret. Det smager helt fantastisk, og man kan altid lave en stor portion, så man har til madpakken også. De er nemlig også rigtig gode kolde.

Selvom den her dej er lavet til et vaffeljern, så er jeg sikker på, at du også kan lave pandekager af dejen. Så hvis du ikke lige har et vaffeljern, så lav pandekager i stedet.

Min spinatvaffel blev med laks, creme fraiche, stenbiderrogn og lidt grønt. Lige for tiden er stenbiderrogn jo i sæson, og de passer altså perfekt til påskebordet! Mange laver blinis, som er en perfekt lille hapser, men jeg ville hellere lave noget andet.
Derudover så kan jeg bedre lide et lækkert stykke brød, sammen med stenbiderrogn, frem for blinis. Det er en smagssag, og det handler virkelig om hvad man bedst kan lide. Prøv dig frem, og du kan jo også altid finde på dit eget fyld.

Ideer til fyld: Hvad med denne tunmousse, eller måske en lækker hønsesalat

Jeg fik 4 vafler ud af denne opskrift

Opskrift

  • 2 æg
  • 6 spsk. mel (jeg brugte 3 spsk. fuldkornsspelt og 3 spsk. hvedemel)
  • 1 dl mælk
  • 40 g spinat/2 håndfulde
  • Salt og peber
  • 1 tsk. olie i dejen
  • Evt. et squeeze citron
  • Lidt smør/olie til stegning (jeg brugte kun 1 gang)

Idéer til fyld

  • Laks
  • Hytteost
  • Creme fraiche
  • Stenbiderrogn
  • Grøntsager
  • Kylling/andet kød

Fremgangsmåde

  • Det er simpelthen så nemt. Smid det hele ned i en blender/minihakker, og blend det til en ensartet masse
  • Varm dit vaffeljern op, og smid lidt olie/smør på. Jeg gjorde det kun til den første, og det var helt fint
  • Lav alle de vafler og spis dem med dit ønskede fyld

Velbekomme!

 

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.