Brownie muffins toppet med chokolademousse

Annonce / Brownie muffins med luftig chokolademousse på toppen. Lyder det ikke lækkert? Idag er der altså fuld smæk på chokoladen med disse svampede brownie muffins og de smager fantastisk. Du får altså dobbelt op på chokoladen og de er ikke spor svære at lave. I kan både servere dem til en festlig lejlighed, lave dem sammen med børnene, eller en hel almindelig hverdagsaften. De kan nydes alle ugens dage, efter min mening. God fornøjelse!

Jeg har lavet disse lækre brownie muffins i samarbejde med KitchenOne, som jeg har et samarbejde med året ud. Jeg er meget glad for de tætte samarbejdsaftaler jeg har, og denne er bestemt ikke en undtagelse. Jeg har benyttet mig af lidt forskellige produkter fra deres hjemmeside, i udarbejdelsen af denne opskrift. Hvis I er interesseret I hvad jeg har brugt, kan I læse det nedenfor, eller springe direkte til opskriften.

I udviklingen af opskriften har jeg benyttet mig af Blomsterbergs muffinsforme (plads til 12 muffins), som jeg blev glædeligt overrasket over. Formen er nem af gøre rent og så har den en stabiliserende stålkant, som gør det hele meget nemmere. Jeg har før haft muffinsforme med en blød kant, hvor det er noget af et balancearbejde, bare at få dem ind i ovnen. Derudover har jeg brugt et Tala sprøjteposesæt, til at dekorere mine muffins. De er jo som nævnt toppet med en skøn chokolademousse, som gør disse muffins ekstra lækre!

Vild med chokolade? Så skal I prøve mine lune chokoladescones eller denne klistrede brownie med oreo og skumfidus

Sidst med ikke mindst har jeg serveret mine brownie muffins på et smukt 3-lags kagefad fra Kähler. Jeg havde det hele med i sommerhus med min svigerfamilie og de var meget tilfredse. De elskede dem!

Dobbelt op på chokolade

Det er ingen hemmelighed at jeg elsker chokolade og her er der altså dobbelt op på chokoladen. Jeg vil også nævne at moussen og brownien balancerer hinanden rigtig godt, uden det bliver for meget. Opskriften er faktisk lavet ud fra en allerede eksisterende brownie, som findes lige her. Denne opskrift har min familie og jeg lavet i årevis, og kagen er nu udkommet i en muffinsudgave. Så nemt og stadig med den samme fantastiske smag. Det er virkelig en god brownie, det er jeg nødt til at sige…

Nok snak og nu til opskriften! Jeg håber I kan lide den og måske kunne det være lidt inspiration til lidt bagværk i weekenden, hvis I gør sådan noget. 

Brownie muffins med chokolademousse

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 40 minutter
Ret Dessert
Antal 12 muffins

Ingredienser
  

Chokolademousse

 • 2 dl piskefløde
 • 100 g chokolade jeg brugte 50/50 af mørk- og mælkechokolade
 • 4 æggeblommer
 • 50 g sukker

Browniemuffins

 • 100 g mørk chokolade over 60%
 • 125 g smør
 • 250 g sukker
 • 1 spsk kakao
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1/2 tsk salt
 • 3 æg
 • 75 g hvedemel

Sådan gør du
 

 • Jeg ville anbefale at lave begge dele, dagen før servering. Dette skyldes at chokolademoussen får tid til at sætte sig, og at en brownie altid er bedre på 2. dagen!

Chokolademousse

 • Denne kan med fordel laves dagen før, eller mindst et par timer inden servering
 • Pisk fløden til en fast skum og stil på køl
 • Hak chokoladen og smelt den i et vandbad. Lad det derefter køle af, uden det bliver for stift
 • Tilføj sukker og æggeblommer i en skål og pisk indtil det er lyst og luftligt. Tilføj langsomt(!) den smeltede chokolade, mens du pisker på lav hastighed. Det er vigtigt at blandingen ikke er varm.
 • Tilføj din flødeskum og vend det forsigtigt i med en dejskraber. Stop med at røre når moussen er ensartet
 • Kom moussen på køl i minumum 2 timer (gerne natten over). Brug derefter en sprøjtepose eller en plastikpose med hul i, til at toppe dine muffins med lækker chokolademousse

Brownie muffins

 • Tænd ovnen på 180 grader, varmeluft
 • Smelt chokolade og smør sammen i et vandbad. Lad det køle lidt af
 • Pisk sukker, æg, vanilje, salt og kakao godt sammen til en luftig masse
 • Sigt derefter melen i og pisk igen
 • Når chokoladeblandingen er kølet lidt af, hældes det i en tynd stråle i resten af dejen, mens der røres
 • Hæld dejen i muffinsforme, så det dækker 2/3 af formen. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Brug evt. en kniv/strikkepind til at tjekke om de er færdige. Kniven skal have lidt klistret browniedej på sig
 • Lad dine muffins køle helt af. Tag dem evt. ud af formen. Top dem med din mousse, som forinden har været på køl i mindst et par timer.

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.