Græskarsuppe til det kolde vejr

img_5938

Det er godt nok blevet koldt på det sidste og det betyder suppe herhjemme. Før i tiden, syntes jeg at suppe var enormt kedeligt, men nu elsker jeg det! For at være lidt økonomisk, så jeg laver altid en stor portion. Så bliver aftensmaden også nemmere en dag, hvor overskuddet ikke lige er der. Derudover er der nærmest ikke grænser for, hvad du kan smide i en suppe, og så er det virkelig nemt at lave. Groft sagt, så hakker du en masse grøntsager, koger det, i med stavblenderen og så krydderier i. Kunne det være nemmere?

Hokkaido tilhører græskarfamilien og indeholder store mængder antioxidanter som C-og B-vitaminer, mineraler, herunder jern. Græskarkernerne kan spises som snack. Man vasker dem, lægger dem i et olieret fad, drysser urtesalt over, og lader dem tørre i ovnen en time ved 150 grader. Spises som snacks.

Hokkaido suppen er nem, billig og er til 4 personer

Opskrift

  • 1 hokkaido/Butternut squash
  • Olivenolie til stegning
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 store gulerødder
  • 3 alm størrelse kartofler
  • 1 chili
  • Salt og peber

Idéer til tilbehør:

  • Creme fraiche
  • Ristet rugbrød/rugbrødcroutoner
  • Græskarkerner

Fremgangsmåde

  • Skær din hokkaido ud i grove tern og smid det i en stor gryde, med varm olie
  • Skru ned til svag varme og rør rundt engang imellem, mens du skærer kartofler, løg og gulerødder
  • Når alt er skåret i grove tern smider du det i gryden, sammen med lidt salt og peber
  • Tilsæt presset hvidløg
  • Dæk ingredienserne med vand og lad det koge i ca. 20 minutter
  • Blend det hele sammen og tilsæt finhakket chili
  • Lad det stå så længe du vil og simre – min stod i 20 minutter før servering
  • Smag til med salt og peber
  • Velbekommen, håber i kan lide retten!

Flere opskrifter på supper: Kartoffelsuppe & Tomat/fennikelsuppe

img_5933

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.