Chocolate Chip Cookies – Verdens bedste

Det er noget af et løfte at sige, at disse chocolate chip cookies er de bedste. Men jeg mener når jeg siger, at det er de bedste jeg har bagt. De er sprøde, bløde i midten, fyldt med chokolade og både saltede og søde. Det blev virkelig en lækker kombination og jeg har glædet mig til at dele opskriften med jer!

Jeg ved faktisk ikke om påstanden omkring, at cookies bliver bedre af at stå på køl til dagen efter, er helt sand. Ude i blogland hører man, at de bliver mere smagfulde og sprøde, af at stå på køl. Uanset hvad, så vil jeg dog altid anbefale, at man stiller dem på køl, i en times tid. Det er langt nemmere at arbejde med, da de ikke er ligeså bløde, efter en tur på køl.

Mangler du inspiration til flere lækkerier? Jeg kan kan anbefale disse browniemuffins med chokolademousse på topping. Mums! 

Mine chocolate chocolate chip cookies kan også fryses ned. Jeg laver ofte portionen nedenfor og fryser halvdelen ned. Medmindre jeg skal bruge dem alle selvfølgelig. De er nemlig så nemme at fryse ned og derefter skal de blot på en bradepande og en tur i ovnen. Så har du helt nylavede cookies, på ingen tid. Nemt ikke?

Chocolate chip cookies

Glæd jer til de lækreste hjemmelavede cookies. De er sprøde, bløde indeni og med en fantastisk smag af mørk- og mælkechokolade. God fornøjelse!
Forb. tid 1 time 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Bagværk, Dessert
Køkken Amerikansk
Antal 12 cookies

Ingredienser
  

 • 80 g sukker
 • 80 g brun farin
 • 1 tsk. salt
 • 100 g smeltet smør
 • 1 æg
 • 1 tsk. vaniljepulver
 • 1 tsk. kanel
 • 180 g hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1/2 tsk. natron kan undlades
 • 100 g chokolade bland gerne mørk -og mælkechokolade
 • Evt. en form for nødder hvis du er til den slags
 • Fremgangsmåde

Sådan gør du
 

 • Smelt din smør
 • Bland sukker, brun farin, salt og smeltet smør i en skål. Pisk godt sammen
 • Tilsæt 1 æg, vanilje og kanel. Pisk igen
 • Bland mel, bagepulver og natron i en seperat skål. Kom det i en si, og drys over din dej
 • Dette tager lige et par minutter, men det gør virkelig en forskel
 • Vend melen i dejen med en dejskraber
 • Hak din chokolade i grove stykker og vend chokoladen i dejen
 • Stil på køl i 1-24 timer. Du kan også fryse dem ned og gemme dem til en anden gang

1-24 timer efter:

 • Tænd ovnen på 175 grader, varmluft
 • Form dem til 12 kugler (ca. 50 g pr. cookie). Fordel dem med god afstand på bagepladen (max 9 pr. plade)
 • Tryk dem en smule flade med hånden. De flader også ud i ovnen
 • Giv dine cookies 11-13 minutter midt i ovnen. De bliver selvfølgelig sprødere, jo længere du giver dem, og jo mere du har trykket dem flade
 • Drys eventuelt med lidt flagesalt, lige når de kommer ud af ovnen. Lad dem derefter køle af og nyd med god samvittighed!

Hvis du fryser dem:

 • Form dem til flade kugler og kom i en frysepose/æske. Giv dem et par minutter ekstra i ovnen.

Rigtig god fornøjelse og god weekend!

En lille opdatering. Jeg vil bare sige tak for alle de søde ord, der er fulgt med den her opskrift. Sjælendt har jeg modtaget så meget feedback og pæne ord. Jeg er vild med, hvor vilde I er med mine cookies! 1000 tak for det. Det betyder meget for mig, når I kommer med kommentarer til det jeg laver. Så mange tak fordi I følger med og fordi I er ligeså cookies-glade, som jeg selv er. Men det forstår jeg godt, når nu de er så gode!

Læs også

6 Kommentarer

 • Svar
  Simone
  11. november 2018 at 16:44

  Har lige lavet en portion – mums de er lækre! ?
  Hvis man kommer dejen i fryseren, som kugler til en anden gang – skal man så tø dem op før man kommer dem i ovnen eller skal man bare give dem lidt ekstra?

  • Svar
   Camille Maja
   11. november 2018 at 22:09

   Hej Simone,
   Glad for du kan lide dem – de er også en vinder herhjemme! 😉
   Jeg har bare smidt dem frosne i ovnen, og givet dem et par minutter mere i ovnen.
   Kh

   • Svar
    Lisbeth opfermann
    14. april 2020 at 13:20

    Har baget dine cookies. De var sprøde og lækre , men dagen efter var de bløde. Jeg lagde dem i en kagedåse efter de var bagt og kølet af . Hvad hør jeg forkert ?? ??

    • Svar
     Camille Maja
     14. april 2020 at 14:55

     Hej Lisbeth, dejligt du kan lide dem – men øv de er blevet bløde! Det har jeg ikke oplevet. Måske var de ikke helt kølet ned (på en rist), eller var låget helt tæt? Jeg har selv prøvet det da jeg kom det i en plastikbøtte frem for en metaldåse, hvor de var lidt bløde da de var i plastikbøtten. Den lukkede nemlig ikke helt tæt. Hvis det ikke er det, så ved jeg det desværre ikke!
     Håber du får flere sprøde cookies næste gang 🙂
     KH C.

 • Svar
  Anna
  24. september 2019 at 18:24

  Har lige begivet mig ud i denne opskrift og nøj de er lækre! En opskrift som er utrolig nem at gå til og så er det mit første forsøg med at bage cookies – det måtte siges at være en succes! Den bliver ihvertfald gemt under mine Favoritter 🙂

  • Svar
   Camille Maja
   24. september 2019 at 20:24

   Hej Anna, hvor er jeg misundelig! De er nemlig rigtig gode og hvor dejligt det lykkedes for dig også :)! Dejligt du følger med, KH Camille

Skriv et svar

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.