Saftige og lækre sandwichboller med gulerod og græskarkerner. Brødene er desuden rige på fuldkorn og er gode til madpakken, på farten, til udflugten, eller en ekstra lækker frokost derhjemme. Jeg håber de smager.
Hvis du ikke selv har prøvet at lave dine egne sandwichboller, så har du nu chancen. Opskriften er super nem og ikke mindst lækker og smagfuld. Brødet er utroligt luftigt og passer sammen til det meste pålæg.
Jeg fyldte selv mine brød med: creme fraiche, røget laks, avocado, salat, dild, citronsaft, agurk, syltede løg og et drys peber. Virkelig en lækker kombination!
Fyld til sandwichboller
Du kan altid bruge lige præcis det fyld, som du ønsker, men jeg vil alligevel give lidt ekstra inspiration, mens du er her.
Jeg har lidt forskellige pålæg her på bloggen, som jeg synes kunne passe rigtig godt sammen med brødet. Jeg har f.eks. lige udgivet en nem og klassisk hønsesalat, i starten af ugen, som ville passe fantastisk til. Derudover kan jeg anbefale:
Jeg håber I kan lide sandwichbollerne. De var i hvert fald et hit herhjemme.
Sandwichboller med gulerod
Ingredienser
- 20 g gær
- 350 g lunken vand
- 1 spsk. olivenolie
- 80 g græskarkerner
- 130 g gulerødder, revet
- 150 g fuldkornsmel
- 350 g hvedemel
- 1 spsk. salt
- 1 pisket æg, til pensling (kan undlades)
- Ekstra græskarkerner, gerne grofthakkede, til topping
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, til den er smidig og glat. Jeg gav den 8 minutter på røremaskinen (høj fart), men du kan også ælte den i hånden.
- Lad dejen hæve ved stuetemperatur, tildækket, i ca. 1 time.
- Kom dejen på et meldrysset bord og skær 8 boller med en dejskærer. Du kan også forme bollerne med fugtige hænder - det gør, at dejen ikke klistrer så meget til hænderne. Undgå dog at røre for meget ved dejen, så den holder på luften.
- Lad bollerne efterhæve på en bageplade i ca. 20 minutter. Tænd ovnen på 220 grader, varmluft.
- Pensl bollerne med et pisket æg (kan undlades) og drys med hakkede græskarkerner. Bag bollerne i ca. 15 minutter, i midten af ovnen.
- Nyd med dit ønskede pålæg. Velbekomme.
Noter
Min kæreste og jeg bruger lidt ekstra tid i hans families sommerhus, her under lockdown. Det er skønt med naturen omkring os, og jeg får også lavet lidt flere opskrifter til bloggen. Alt min tid går derudover på jobsøgning, netværk og hvad jeg ellers kan finde på, for at komme tættere på et fuldtidsjob. Corona gør det ikke ligefrem nemmere. En ting der dog muntrer mig op, er min nye kogebog, som er færdig lige om lidt. Den udkommer i slutningen af april og du kan læse meget mere om kogebogen her.
Jeg håber du får en dejlig start på ugen.
9 Kommentarer
Bjarne Zeb Jørgensen
11. januar 2023 at 14:42Måtte tilsætte en del mere mel da den var meget våd. Kan det være rigtigt med 3,5dl vand (350g)?
Camille Maja
11. januar 2023 at 14:59Hej Bjarne, i opskriften står der 150 g fuldkornsmel og 350 g hvede. Måske har du overset fuldkornsmelet? 🙂 For ja, 350 i alt er nok lige til den våde side.
Nadia
6. maj 2023 at 7:37Er de fryseegnet? 😁
Camille Maja
10. maj 2023 at 10:53Bestemt! Har jeg gjort flere gange – du kan også pensle dem med lidt vand eller olie for at gøre dem sprøde i ovnen 🙂
Geert jensen
1. juni 2023 at 18:24Fantastisk brød,lige det jeg har eftersøgt
Camille Maja
3. juli 2023 at 10:371000 tak – er jeg så glad for at høre! 🙂
Geert Brandt Jensen
24. juni 2023 at 15:08De bedste boller jeg nogensinde har lavet👍
Betina Madsen
29. oktober 2023 at 8:45Er det rigtigt, at der skal en spsk. salt i og ikke 1 tsk.?
Camille Maja
5. december 2023 at 10:51Beklager det sene svar. Ja det er korrekt 🙂