Klassisk hønsesalat med stegte svampe

En klassisk hønsesalat går du aldrig galt i byen med. Den er nem at lave og så skal der ikke meget til, før den smager fantastisk. Her får du opskriften på en nem og ekstrem lækker hønsesalat, hvor der er fuld smæk på smagene. Velbekomme.

En klassisk hønsesalat fungerer til mange ting. Sammen med en lækker sandwichbolle. Til jule- eller påskefrokosten, i madpakken eller hvis du vil forkæle dig selv lidt ekstra derhjemme. Dette gælder især her under corona, hvor mange af os bruger ekstra tid derhjemme. Vi fortjener altså en ordentlig rugbrødsmad med højtbelagt! Jeg er selv stukket af til min svigerforældres sommerhus, sammen med min kæreste. Der er skønt heroppe, hvor vi både har skov og strand omkring os. Derudover er der lidt mere plads, end de 40 kvm vi er vant til. Jeg klager ikke!

Hvis du er vild med hønsesalat, vil jeg også anbefale dig at prøve min version med syltede svampe. Eller måske du søger mere inspiration til frokostbordet generelt?

Hønsesalaten tager ingen tid at bikse sammen og jeg lover du bliver glad for resultatet. Mmmh, det smager bare så godt.
Rigtig god fornøjelse i køkkenet.

Klassisk hønsesalat

En simpel og lækker hønsesalat. Brug den i madpakken, derhjemme eller som et del af jule/påskefrokosten. Velbekomme.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Frokost, Madpakken
Køkken dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 300 g kyllingebryst
  • 1 pakke bacon, ca. 100 g
  • 200 g brune svampe
  • 1 stk. skalotteløg/rødløg
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 4 spsk. creme fraiche
  • 2-3 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. æblecidereddike/citronsaft
  • Salt & peber
  • Purløg eller persille (til pynt)

Sådan gør du
 

  • Kom kyllingebryst i en gryde og dæk med vand. Kog op, tilføj 1 tsk. salt og lad derefter vandet simre i ca. 15 minutter. Når kyllingen er færdig, bruger du to gafler til at trevle kødet fra hinanden.
  • Steg din bacon sprød og kom på et stykke køkkenrulle. Skyl dine svampe, skær i skiver og steg dem gyldne på samme pande (ca. 5 minutter). Husk at krydr med lidt salt og peber.
  • Hak løget fint og rør det hele sammen. Du kan også tilføje purløg/persille i selve salaten.
  • Smag til med dijonsennep, salt, peber og ekstra æblecidereddike. Server med en skive brød og nyd den lækre mad. Velbekomme.

Noter

Du kan også tilføje stegte asparges til din salat, hakket i små mundrette stykker. Derudover kan jeg særligt anbefale at tilføje lidt sylt. Det kunne fx. være syltede rødløg eller agurk, som giver et lækkert modspil til den lidt fede hønsesalat.
Denne version er dog ikke meget fed, da jeg både tilføjer creme fraiche og æblecidereddike, som begge løfter salaten. 

Jeg elsker i øvrigt anretningen på billedet. Vi er taget i sommerhus og her er kun gammelt porcelæn og hyggelige duge heroppe. Det har virkelig sin charme og jeg håber billederne kan vække din appetit.

Ha’ en dejlig uge!

Læs også

4 Kommentarer

  • Svar
    Natacha
    2. marts 2021 at 20:48

    Hvor fed en creme fraiche vil du anbefale?

    • Svar
      Camille Maja
      2. marts 2021 at 20:57

      Hej Natacha, jeg prøver ofte en på 9%, men der er ikke noget der er mere rigtigt end andet :)!
      Hvis du tager en federe version, så skal der måske mindre mayonnaise i.

      Vh Camille

      • Svar
        Natacha
        3. marts 2021 at 16:09

        Perfekt. Jeg ville også gå med en 9%, men var lidt nervøs for om dressingen ville blive for lind

        • Svar
          Camille Maja
          4. marts 2021 at 10:38

          Nej slet ikke. Det fungerer super godt og er dejligt syrligt.
          Ha’ en dejlig dag – håber det smager! 🙂

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.