10 ting at lave i december – Jul & hygge

Restaurant Kronborgs Julefrokost. Kredit: Chris Tonnesen

Julen nærmer sig, og dermed får I også en ny guide til 10 ting at lave i december. December er en måned fuld af hygge, julede oplevelser og julemad. Til jer der ikke er de store julefans, har jeg også nogle andre oplevelser i guiden. I får i hvert fald her en guide til en dejlig måned, hvor der er en masse på programmet. God læselyst.

Min december

Jeg må indrømme at jeg ikke er det store julemenneske. Jeg har et lidt blandet forhold til julen, og det har jeg nok haft siden mine forældre blev skilt. Det er efterhånden 13 år siden, så det er egentlig utroligt at det stadig er en blandet fornemmelse for mig. Jeg holder jul hver andet år med min mor og søskende, og det er i år! Jeg glæder mig derfor lidt ekstra til jul, hvor vi alle sammen kan deltage. Sådan er det jo, når der kommer mænd/koner og børn ind i billedet!

Min december er stadig fuld af eksaminer og det giver mig “lange patter”, som man siger. Derudover har jeg et par julemarkeder, en julefrokost, samt lidt andet julehygge jeg skal til. Jeg vil også prøve at holde fri hver aften, så jeg kan hygge mig med andre sociale ting, end bare at sidde med min eksamen. Min øvelse for denne måned er dermed at slippe skriveriet hver eftermiddag, så mit hoved også kan få en lille pause. Er I gode til det?

Uanset hvad får I her 10 ting at lave i december. Her finder I tips til restauranter med god julemad, lagersalg med chokolade, markeder, nye spisesteder, skøjtebaner og meget andet. Rigtig god dejlig december til jer, og god læselyst. 

Julefrokost derhjemme

I samarbejde med Cofoco vil jeg gerne dele nyheden om deres fantastiske julefrokost, som jeg har prøvet flere år i streg. Jeg skal heldigvis nyde deres lækre mad igen i år og jeg glæder mig!

Cofocos julefrokost er altså noget særligt, og nu skal I høre hvorfor. Udover at det er fantastisk ikke at skulle røre en finger selv, så har de nu også fået vegetariske & veganske alternativer på menuen. Du kan selvfølgelig stadig nyde en klassisk julefrokost, men hvor er det fedt, at der er noget for alle. På de forskellige menuer finder I alt fra confiteret andelår til jordskokker, andre grønne elementer, cremet hønsesalat (min favorit!), risalamande, diverse tilbehør, sild, og hvad der ellers hører med! Her vil jeg nævne at de står for mandelgaven – så alle kan blive overrasket.

Deres julefrokost er også blevet mere bæredygtig, da alt dette års mad bliver tilberedt af vedvarende energi fra deres egne solcellepaneler. Jeg er virkelig positivt overraskede over hvor mange foodies, der efterhånden tager klimakampen op. Og ja, du hørte rigtigt. En klimavenlig julefrokost – så har jeg snart hørt det hele! Et andet klimavenligt initiativ, de efterhånden har gjort et par år er, at der bliver plantet et træ pr. menu, til gavn for miljø og lokalbefolkning i Tanzania. Jeg er vild med det!

Praktisk: Cofoco leverer gratis hvis I er 10 eller derover (Københavns brokvarterer, Valby, Amager). Alle menuer koster fra 245 kr/person. Der findes tilkøb af snaps, øl & sylt på hjemmesiden. Mandelgaven gives af Cofoco.

Har du lyst til at læse mere? Du finder alt info om deres lækre julefrokost lige her.

Cofocos skønne julemad. Kredit: Cofoco

Julefrokost i byen

Jeg er jo en madelsker, og derfor er jeg nødt til at anbefale nogle lækre steder, hvor I kan få en fantastisk julefrokost. Hvis de altså stadig har bord! Jeg har tjekket nogle af stederne, og de fleste har stadig lidt plads. Men man skal være hurtig, da det er populære steder.

Første sted jeg vil anbefale er hos de dygtige mennesker hos Restaurant Kronborg. Her har jeg været flere gange til smørrebrød, og jeg ved at de også disker op med en fantastisk julemenu. Julemenuen kan nydes fra d. 27/11 til og med mandag den 30. december (også om aftenen). Der mangler bestemt ikke noget her, og så er servicen og prisen i top! Du kan selv tjekke Kronborg ud her.

Christianshavns Færgecafé er også værd at nævne. Her serverer de smørrebrød i lange baner, som jeg også inkluderede i min tidligere smørrebrødsguide. Derudover er der selvfølgelig også jul på menuen. Jeg har været på Færgecaféen flere gange, og de har de hyggeligste lokaler, gode priser og fantastisk mad. Find menuen her.

Den sidste jeg vil nævne er Aamanns, som I måske allerede kender. Her er der julemad på 3 forskellige måder/steder, hvor du kan få alt fra frokost til aftensmad og julebuffet. Maden er utrolig lækker, traditionel, og du finder mere om Aamanns lige her

Og hvis du har lyst til at lave din helt egen julemad, så har jeg masser af inspiration til julelækkerier her

Aamanns. Kredit: Columbus Leth

Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel

Hvert år omdannes Frederiksberg Runddel til en skøjtebane. Her er en fantastisk stemning ved indgangen til Frederiksberg have, og med udsigt til Frederiksberg Allé. Det meste af vinteren er runddelen oplyst af lyskæder fra træerne, hvor der er åbent helt indtil februar. Jeg synes især der er dejligt på Frederiksberg, fordi det er helt gratis at komme og skøjte. Derudover kan man leje et par til 50kr.

Jeg læste lige på Børnibyen, at skøjtebanen er klar så snart det bliver lidt koldere, og du kan følge med lige her.

Lucia-optog til vands

Den 13. december kl. 17-19.30 kan du opleve et alternativt Lucia-optog. Her sejler kajakroerne ud fra Kayak Republic, og derefter gennem kanalerne, hvor kajakkerne er pyntet med lys og juledekorationer. Der vil være julesange ved Nyhavn, Christianshavn & Højbro Plads. Det lyder så fint og hyggeligt, og du kan læse mere om oplevelsen lige her.

Julemarkeder

København er fyldt med julemarkeder hele måneden, og især i nærheden/på Strøget. Der er både et lækkert et inde i Tivoli, men derudover er der også på Christiania, Højbro Plads, Axeltorv, Nyhavn og Kongens Nytorv.

Jeg kan især anbefale to julemarkeder, som finder sted i denne weekend. Der er en sød dame jeg følger (Vegetariskhverdag), som afholder sit eget julemarked på Nørrebro. Her kan du købe fine plakater, keramik, smykker, få lidt julegodter og glögg. Dette marked finder sted d. 1/12 kl 13-17 og du kan finde mere info lige her.

Det andet julemarked der finder sted denne weekend er på Jægersborggade på Nørrebro. Her kan du både lørdag og søndag julehygge i den skønne gade. Der vil være bål og snobrødsbagning i gaden samt besøg af julemanden. I de små butikker er der alt fra de klassiske kringler og portvin, til kurser i indviklet julegaveindpakning, værksteder og mange andre events for børn og voksne. Det bliver skide hyggeligt, og du finder eventet lige her.

Roberta – En smagsrejse til Syd- og Mellemamerika

Roberta er en ny restaurant, der ligger centralt placeret ved søerne på Nørrebro. I sidste uge havde Madklubben, som Roberta er en del af, inviteret min kæreste og jeg til at prøve deres nye sted. Her kan du nyde lækker syd- og mellemamerikansk mad, hvor der er fuld blus på stemningen. Lokalet er hyggeligt, stemningen er god, der var søde tjenere og så var maden lækker.

Personligt var jeg mest vild med foretterne, og det er ret typisk for mig – men hele menuen var utrolig god.
Jeg var helt vild med deres mexi-take på en tatar, og derudover var det en utrolig lækker & frisk ceviche. Det bedste ved stedet er at det er social dining, dvs. et oplagt sted til at dele alt maden, og det elsker jeg! Så kan man smage lidt forskelligt, og det passer bare rigtig godt til det tema de har valgt. Udover maden, vil jeg også gerne rose deres lækre drinks. Vi var der en lørdag, og valgte derfor en drinksmenu, som gik utrolig godt til maden.

Stor anbefaling herfra!

Baby Babbo – Et nyt spisested på Frederiksberg

Nu har jeg allerede anbefalet et andet spisested, men jeg er nødt til at give et skud ud til mine venner fra Babbo-ria også! Ejerne fra Babbo-Ria har netop åbnet et nyt spisested “Baby Babbo“. Her vil de holde åbent onsdag til søndag med frokost & aftensmad. Hvis I følger med på min Instagram, ved I nok også, at jeg er på deres sted ret ofte, og jeg glæder mig utrolig meget til at komme på Baby også. Jeg er vild med ejernes energi, og de er altid så søde, hyggesnakker, og så laver de bare dejlig mad til gode priser, og derfor skal deres nye spisested også anbefales.

Det nye sted er placeret på Godthåbsvej 62, og er et lækker trattoria (spisehus med italienske smage). Her disker de op med hjemmelavede pizzaer, kødretter, grønne elementer og det skønneste brød. De kommer til at lave deres egen burrata, mozzarella, ricotta, pølser og meget mere. Jeg glæder mig så meget til at kommer her også – og bare udfra hvad jeg smagte til åbningsfesten, ved jeg det bliver godt!

Julechokolade lagersalg – Simply Chocolate & Magasin

Den 3 og 4 december holder Simply Chocolate og Magasin Chokolade kæmpe julechokolade lagersalg i Nørrebrohallen. Personligt skal jeg selv forbi for at finde et par pakkegaver, da man kan spare op til 80%. Det er helt gratis at komme ind og her finder du alt fra chokoladebarer, æsker og friske flødeboller. Du kan risikere at emballagen kan være fra sidste år, eller have en mindre fejl, men chokoladen fejler intet. Sådan noget er jeg personligt ligeglad med, så længe chokoladen er i orden!

Du finder meget mere info lige her.

Keramikmarked i Absalon

Den 14 december fra 10-15 kan du kommer forbi et hyggeligt keramikmarked på Vesterbro. I kulturhuset Absalon vil der være et stort udvalg af keramik i en masse forskellige former og glasurer. Personligt har jeg nok 50 forskellige skåle og tallerkner derhjemme, men jeg skal nok alligevel selv forbi. Bare lige for at kigge lidt!

Udover fin keramik er der også mulighed for lidt mad og drikke. Der er fri entré, og du finder mere info lige her.

Røde Kors lagersalg på Østerbro

Den 11 og 12 december fra kl. 14-18, afholder Røde Kors et stort lagersalg på Blegdamsvej 27, 2100 København.

Her kan du finde fine julegaver til dig selv eller andre, hvor der vil være kendte producenter, som har doneret et bredt udvalg af lækre sager. De bliver så solgt billigt (siger Røde Kors), over de to dage i december. Der vil være mærker som Ganni, Day, Nümph, Ilse Jacobsen, Ferm Living, Wheat, Miniature, Normann Copenhagen, Samsøe & Samsøe – og mange flere.

Pengene fra lagersalget går til Røde Kors’ arbejde for udsatte mennesker i Danmark og resten af verden. Virkelig et dejligt initiativ! Du finder mere info her.

Det var alt for denne gang og jeg håber I kunne bruge min guide til “10 ting at lave i december. Derudover håber jeg også, at I får tid til at slappe af, og undgå for meget julestress i denne måned. Ha’ en fantastisk December!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.