Pærecrumble – En nem & lækker dessert

Jeg har ikke prøvet at lave en pærecrumble før, men det smagte helt fantastisk. Personligt er jeg lidt mere til syrlige frugter i en crumble, men en kombination af pære & blommer, er både lidt syrligt & sødt på samme tid. Det er virkelig en lækker blanding, og så er crumble nok den nemmeste dessert i verdenen. Hvis jeg gerne vil servere en nem dessert, så er det oftest denne. Man har næsten altid ingredienserne på lager, og du får opskriften lige nedenfor.

Der findes selvfølgelig et væld af andre desserter, som også er nemme og lækre at servere for sine gæster. En pærecrumble er blot en ud af mange! Personligt tyer jeg ofte til en denne dessert, eller en lækker brownie, når jeg får gæster. Begge dele er utrolig nemme, og kan tilberedes inden gæsterne kommer.

En crumble er især god hvis du har lidt rester af frugt, som du gerne vil have brugt. Jeg elsker især en crumble med rabarber, eller en med æbler! Åh der er mange muligheder, og du finder flere crumbles lige her. I princippet er det kun fantasien der sætter grænser, og jeg håber I kan lide opskriften.

God fornøjelse!

Pærecrumble

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Dessert

Ingredienser
  

  • 2 pære
  • 2 blommer
  • 1.5 tsk kanel
  • 20 g havregryn
  • 50 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 60 g blødt smør
  • Nip salt
  • Creme fraiche eller vaniljeis til servering

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde din ovn på 200 grader, varmeluft
  • Skyl din frugt, fjern kernehus/sten og skær pære & blommer i skiver. Bland med kanel og kom blandingen i en smurt form
  • Bland gryn, sukker, mel, og blødt smør godt sammen. Brug gerne hænderne, for at få det delt helt ud
  • Fordel din crumble ovenpå frugten og giv den ca. 20 minutter, til den har den gylden overflade
  • Nydes lun med lidt cremefraiche, eller vaniljeis

Læs også

2 Kommentarer

  • Svar
    carsten jensen
    13. januar 2021 at 17:29

    Hej.
    Kan man evt bruge blended havregryn som mel?? så op skriften skal lyde 70 gr havregryn

    • Svar
      Camille Maja
      13. januar 2021 at 20:30

      Hej Carsten, det vil jeg bestemt mene du kan uden problemer. Lad mig høre om det bliver godt 🙂
      KH

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.