At rejse med en “fremmede” og spontanitet

For et par måneder siden tog jeg en spontan beslutning. Jeg lavede et opslag på en side, hvor man kunne finde en rejsemakker, og det gav pote. Der var nemlig ikke nogle af mine gode venner, som kunne rejse med i den periode jeg kunne, så nu skal jeg afsted med en “fremmed”! 

At rejse alene

Jeg har før rejst alene, og det har jeg faktisk haft det rart med. Jeg vil altid foretrække at rejse sammen med en, men jeg er den type, der får lyst til at tage afsted med kort varsel, og der er det ikke altid, at jeg kan finde en rejsemakker. Nu har jeg prøvet at være i bedre tid, men der var altså ikke nogle der kunne i denne omgang. Først til sommer – og det gad jeg ikke at vente på.

Til april, over påsken, har jeg nemlig 2 ugers fri fra uni, og det skal altså udnyttes. Der var som sagt ikke nogle der kunne komme med, men det skulle ikke holde mig tilbage.

Jeg har nydt rigtig meget at rejse alene, men det er bestemt ikke for alle. Hvis jeg har haft meget læsning/arbejde, så har det faktisk passet mig rigtig fint at være alene. Så har jeg arbejdet/læst hele dagen, og så med lidt varmere grader. Det har passet mig helt fint. Men hvis jeg skal på solferie, uden arbejde, så foretrækker jeg altså selskab.
For mig kan det nemlig godt blive lidt ensomt om aftenen, hvor alle er ude og spise og sådan. Det er forskelligt hvordan folk har det, og det er op til dig at mærke efter, hvad du mest foretrækker.

Jeg tror det ville være sundt for alle at prøve at rejse på egen hånd. Oftest åbner du dig mere op, får flere nye bekendskaber, og jeg har virkelig haft nogle fede rejser på den måde.

At rejse med en fremmede

Jeg besluttede mig som sagt at finde en rejsemakker, og hvordan gør man så lige det? Jeg fandt en facebookgruppe, hvor man kunne søge en rejsemakker, og det kan man også via Jysk Rejsebureau. Det hele var en smule nervepirrende, og lidt ligesom at lave en datingprofil. En ret sjov oplevelse faktisk.

Jeg lavede et opslag på Facebook og på hjemmesiden, hvor jeg skrev hvad jeg søgte. Igen. Meget som dating…
Men i hvert fald søgte jeg varmere grader, sol, drinks, spiseoplevelser (surprise), vand, tid til aktivitet, men også tid til afslapning.
For mig er en god ferie, en ferie hvor der er tid til det hele. Der skal være tid til at læse en bog ved en pool, men samtidig gider jeg ikke dase den i 14 dage. Jeg skrev også en smule om mig selv i opslaget, og fik så nogle henvendelser derefter.

Nogle af henvendelserne blev sorteret fra, da det var mænd, der starter samtalen med at kommenterer på mit udseende. Det var ikke lige det jeg søgte. Men altså… Hvis han var en rigtig flot mand, så kunne jeg da have overvejet det!

Jeg ender med at blive “matchet” med Sarah, som jeg nu har mødtes med nogle gange. Vi grinte meget af hele situationen, og vi var begge enige om, at det føltes lidt som at date. Vi sås et par gange, og vi klikkede bare. Det var super fedt, at den situtation, kunne opstå med en person du har mødt på nettet. Men samtidig, hvorfor skulle man ikke kunne det? Indtil videre har vi meget af de samme værdier, vi vil de samme ting på ferien, og vi kan grine sammen. Det er så vigtigt. Jeg glæder mig i hvert fald rigtig meget til at turen går sydpå, om en lille måned.

Den bedste beslutning

Sarah og jeg snakkede frem og tilbage om hvad vi ville, og også hvor vi ville hen. Vi endte med at lande på Bali, som vi tager afsted til om 1 måned. Jeg glæder mig så meget til at suge solens stråler til mig, så jeg bliver varm helt ind i knoglerne. Det er den bedste følelse.

Jeg har altid været den meget spontane type, og altid været åben for ting som f.eks. at rejse med en person, jeg ikke rigtig kender. Men alligevel var jeg sådan lidt; “hvad nu hvis det bliver akavet, eller hvad nu hvis vi ikke klikker alligevel”. Mine tanker fløj rundt.

Efter lidt tænketid, så var jeg ikke i tvivl. Hvad skulle holde mig tilbage? Mange af os kan jo godt lide at blive i de trygge og faste rammer, men det er så sundt at blive udfordret lidt, og løsne lidt op.

Jeg er sikker på at det bliver den fedeste oplevelse, og nu kan jeg slet ikke vente på at se smukke Bali, og til at have en at dele det med. Det bliver så sjovt, og jeg føler allerede, at hun bliver en rigtig god veninde. Det er også bare en sjov historie at fortælle andre, ikke sandt?

Nu er der ikke længe til afgang, og jeg sidder i skrivende stund på en café i et shoppingcenter. Jeg har endelig fået fat på 2 fede bikinier i H&M og en badedragt, i flotte sommerfarver. Så er jeg altså klar, og Bali kan bare komme an.

Stof til eftertanke

Derudover så er der måske også lidt at tænke over med dette indlæg. Hvorfor gør man ikke sådan noget her, noget oftere? Det behøver nødvendigvis ikke at være en rejse til Bali, men altså. Måske føler du selv du mangler nye bekendskaber?

Rigtig mange af mine gode veninder har kærester, og nogle har også børn. I den situation bliver en single-veninde som mig altså nedprioriteret, og det forstår jeg 100 procent. Men hvad forhindrer os i at finde nye bekendskaber? Jeg synes i hvert fald det er noget du kunne tænke over, hvis det er noget du selv går rundt med.
Jeg er selv kommet med i en madklub, med andre kvinder, som selv søger nye bekendskaber. Hvis du har lyst til at være med i den, så skriv endelig til mig.

Mangler du selv en rejsemakker?

Måske sidder du selv og mangler en at rejse med? Hvis du gør, så kan jeg klart anbefale at række ud efter nogle – hvis du har lyst. Her kan jeg anbefale at tjekke Jysk Rejsebureau ud, eller denne Facebook gruppe. Nu har jeg i hvert fald selv gjort det, og jeg glæder mig så meget til 2 uger med Sarah. Det bliver spændende, underligt, og så sjovt! Jeg er i hvert fald glad for jeg skrev ud på det store internet, og ikke endte med at skulle rejse alene.

Hvis du har lyst til at rejse på en grupperejse, så har jeg også arrangeret en “livstilscamp” her til august. Den kan du læse meget mere om lige her.

Jeg håber jeg kunne sætte lidt gang i jeres tanker idag, og nu tæller jeg altså ned til min tur i varmen. 23 dage siger jeg bare…

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.