Kålsalat med gulerødder & persille – Mad på 15 minutter

Den nemmeste og sprødeste salat, du kunne forestille dig. Denne kålsalat kræver ganske få ingredienser og tager kun små 15 minutter at bikse sammen. Jeg serverede denne salat, sammen med noget andebryst, men det passer også til andet kød. Lyder det som noget for dig, så læser du bare videre her.

I samarbejde med Eat Grim – Mindre madspild

Måske har i set mig omtale Eat Grim i et tidligere indlæg? Uanset hvad vil jeg gerne lige fortælle hvad dette projekt går ud på.
Jeg har startet et lille samarbejde med Eat Grim, for at sprede deres skønne tiltag om mindre madspild. Hos Grim kan du få leveret overskudsgrønt lige til din hoveddør. Grøntsagerne er nogle der bliver kasseret i landbruget, fordi de enten er blevet overproduceret, har en forkert form, eller fordi de har en “fejl”.

Er det ikke skørt at det bliver smidt ud? Dermed er det også fantastisk, at pigerne bag Grim gør noget ved problemet.  Grøntsagerne fejler altså intet, men har blot nogle skønhedsfejl, og det synes jeg er noget du kan overveje, om du vil støtte op om. Hvis du har lyst til at læse mere om deres produkter, kan du klikke lige her.

Men. I denne sammenhæng skal jeg altså, sammen med Grim, udvikle nogle opskrifter. Disse kommer så både online her på bloggen, og også ud til deres egne kunder. Du får den første opskrift lige her, som er en skøn kålsalat med gulerødder, persille, samt en nem dressing. Både persille, gulerødder og rødkål var i min boks til denne uge. Velbekomme.

Kålsalat med gulerødder & persille

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Salaten

 • 1/2 rødkål
 • 1/2 spidskål
 • 2 gulerødder
 • 1 bundt persille
 • 2 håndfulde ristede græskarkerner

Dressingen

 • 0.5 dl. creme fraiche
 • 1 tsk. olivenolie
 • 1 spsk citronsaft
 • 1 tsk. sukker
 • Smag til med salt & peber

Sådan gør du
 

 • Start med at rist dine græskarkerner på en brændvarm pande med lidt salt. Stil derefter til side
 • Skyl alt dit grønt
 • Snit rødkål og spidskål helt fint og hak din persille
 • Hvis du har et mandolinjern, kan du bruge det, til at snitte dine gulerødder. Hvis ikke, så skær dem så tyndt som muligt i skiver
 • Anret din salat med dressing og græskarkerner over, og server 

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.