Go Back
Udskriv
Smaller
Normal
Larger
Hvidvinsdampede muslinger med sprøde fritter
Udskriv
Forb. tid
45
minutter
min
Tilb. tid
15
minutter
min
Samlet tid
1
time
t
Antal
2
personer
Ingredienser
1300
g
muslinger
1 net/1 pakke - nogle ryger fra i sorteringen
3
stk.
forårsløg
1
stk.
rødløg
2-3
fed
hvidløg
1
stor
gulerod
1/2
bundt
Persille
1/4
dl
fløde
3
dl
hvidvin
200-300
g
kartofler pr. person
eller endnu flere - kommer an på din sult
Olivenolie & smør til stegning
smør kan undlades
Aioli til fritterne
Evt. en salat & brød til
Sådan gør du
Grove & sprøde fritter
Start med at tænde din ovn på 200 grader, varmeluft
Skrub dine kartofler, og skær dem i grove stykker
Kom dine kartofler i en stor skål/frysepose. Tilsæt lidt olivenolie, salt, peber & paprika/andet ønsket krydderi, og bland det godt sammen
Ud på en bageplade og 30-40 minutter i ovnen, når ovnen er varm
Rensning af muslinger
Smid dine muslinger ned i en stor skål og rusk dem godt rundt, med koldt vand. Sorter de knækkede fra
Skrub dem med en ren svamp og sæt de rene til side
Når alle muslinger er renset, finder du alle de lukkede, og ligger til side (det er dem du skal bruge)
Dem der endnu ikke er lukkede, giver du et let bank. Gør det med dem alle og giv dem et øjeblik. Dem der endnu ikke er lukkede, smider du ud.
Så er dine muslinger klar til brug
Muslingerne
Start med at finsnit løg, hvidløg, forårsløg og gulerødder (jeg brugte et mandolinjern til gulerødderne)
Varm en gryde op (fuld blus) med lidt smør og olie og tilsæt blandingen, når gryden er helt varm
Sauter et par minutter
Tilsæt hvidvin og muslinger, og lad vinen reducere ind til ca. det halve
Tilsæt fløde
Rør det hele godt sammen, og dæk til med låg i ca. 5-10 minutter
Så er de faktisk klar. Rør en stor håndfuld hakket persille i, og server med det samme, sammen med dine fritter og lidt dyppelse