Go Back

Hvidvinsdampede muslinger med sprøde fritter

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1300 g muslinger 1 net/1 pakke - nogle ryger fra i sorteringen
  • 3 stk. forårsløg
  • 1 stk. rødløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 stor gulerod
  • 1/2 bundt Persille
  • 1/4 dl fløde
  • 3 dl hvidvin
  • 200-300 g kartofler pr. person eller endnu flere - kommer an på din sult
  • Olivenolie & smør til stegning smør kan undlades
  • Aioli til fritterne
  • Evt. en salat & brød til

Sådan gør du
 

Grove & sprøde fritter

  • Start med at tænde din ovn på 200 grader, varmeluft
  • Skrub dine kartofler, og skær dem i grove stykker
  • Kom dine kartofler i en stor skål/frysepose. Tilsæt lidt olivenolie, salt, peber & paprika/andet ønsket krydderi, og bland det godt sammen
  • Ud på en bageplade og 30-40 minutter i ovnen, når ovnen er varm

Rensning af muslinger

  • Smid dine muslinger ned i en stor skål og rusk dem godt rundt, med koldt vand. Sorter de knækkede fra
  • Skrub dem med en ren svamp og sæt de rene til side
  • Når alle muslinger er renset, finder du alle de lukkede, og ligger til side (det er dem du skal bruge)
  • Dem der endnu ikke er lukkede, giver du et let bank. Gør det med dem alle og giv dem et øjeblik. Dem der endnu ikke er lukkede, smider du ud.
  • Så er dine muslinger klar til brug

Muslingerne

  • Start med at finsnit løg, hvidløg, forårsløg og gulerødder (jeg brugte et mandolinjern til gulerødderne)
  • Varm en gryde op (fuld blus) med lidt smør og olie og tilsæt blandingen, når gryden er helt varm
  • Sauter et par minutter
  • Tilsæt hvidvin og muslinger, og lad vinen reducere ind til ca. det halve
  • Tilsæt fløde
  • Rør det hele godt sammen, og dæk til med låg i ca. 5-10 minutter
  • Så er de faktisk klar. Rør en stor håndfuld hakket persille i, og server med det samme, sammen med dine fritter og lidt dyppelse