Gammeldags æblekage

DSC_1424

Jeg har efterhånden boet ude i 5 år, og havde endnu ikke kastet mig ud i at lave min egen æblegrød. Det er jo nemmere at spise mors 😉
Jeg havde fået en masse æbler foræret og tænkte, at der helt sikkert skulle laves en sundere version af en gammeldags æblekage, da det er en af mine ynglings desserter.

Denne opskrift er til ca. 6 personer og er uden tilsat sukker.

Grød

Opskrift:

  • 1.2 kg madæbler (eller sure æbler)
  • 1 tsk kanel
  • 3.5 dl vand
  • 2 vaniljestænger

Fremgangsmåde:

  • Skræl æblerne og skær æblerne i mindre stykker, og læg dem i en gryde
  • Flæk vaniljestængerne og tag kornene ud
  • Tilsæt de resterende ingredienser
  • Kog det ved lavere varme i ca. 25 min. De resterende æblestykker kan du vælge at lade blive, så grøden bliver lidt grov, eller mose dem helt ud. Jeg kan personligt godt lide, når der er nogle æblestykker tilbage
  • Hvis du ikke føler din grød er sød nok kan du tilsætte vaniljepulver, rørsukker, eller kokossukker
  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Put grøden på køl og gør klar til at lav din crumble

Crumble

Opskrift:

  • 3 dl havregryn, grovvalsede
  • 1 dl hakkede mandler
  • 3 spsk kokosolie
  • 2 tsk kanel
  • 4 spsk honning

Fremgangsmåde:

  • Hak mandler og rør sammen med dine havregryn på en bageplade
  • Smelt i kokosolie, honning og kanel i mikroovnen, eller i en lille gryde hvis du har
  • Hæld over mandlerne/grynene og smid i ovnen når den er varm
  • Min første portion fik 15 minutter og den måtte jeg smide ud!
  • Rør rundt undervejs når de er i ovnen og så giv dem max 10-12 minutter
  • Lav en lækker blanding med et par lag af grød og crumble og så en skefuld skyr på toppen. Det er helt perfekt!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.