Koldskål – den bedste sommerdessert

IMG_6935

Koldskål er perfekt om sommeren, og passer efter min mening, til alle måltider. Den anden dag spiste jeg da en portion til aftensmad, da jeg havde fået en tung frokost. Det var helt perfekt 🙂

De kammerjunker i ser på billeder er faktisk nogle fuldkornskammerjunkere, som jeg fandt til 15kr i Netto. Jeg er endnu ikke kommet dertil, hvor jeg laver mine egne kammerjunkere – men det ser forholdsvist nemt ud, så det må jeg prøve en dag. I denne omgang blev det til nogle fra Netto, og de kan virkelig anbefales.

Portionen jeg lavede, blev til ca. 2 liter Koldskål.

Opskrift

 • 4 æggeblommer
 • 4 spsk sukker
 • 1 liter kærnemælk
 • 1/2 – 1 liter ymer
 • 1 vaniljestang
 • Saft fra en halv citron

Idéer til topping:

 • Mynte
 • Citronskal
 • Kammerjunker
 • Bær

Fremgangsmåde

 • Start med at lav en æggesnaps af dine æggeblommer og 3 spsk sukker (den sidste spsk skal du bruge, til at skille kornene fra vaniljestangen)
 • Når din æggesnaps er rørt godt sammen tilsætter du ymer og kærnemælk. Jeg har skrevet en halv til en hel liter ymer, da det afgør hvor tyk du vil have din koldskål. Jeg kan godt lide en lidt tyk koldskål og derfor kom der næsten en hel liter ymer, i min portion
 • Brug 1 spsk sukker til at skille vaniljekornene fra hinanden
 • Tilsæt vanilje, citronsaft og pisk sammen
 • Serveres kold med din yndlingstopping!

God fornøjelse 🙂

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.