Svampet banankage med kaffecreme

Jeg har haft denne kage i tankerne så længe! Jeg smagte en lignende banankage i Portugal, hvor jeg også fik serveret kaffecreme til. Det smagte helt fantastisk og jeg ville derfor selv prøve at lave en lignende kage. Denne banankage, eller nogle ville måske sige bananbrød, er lige til at gå til. Den indeholder mange af de ingredienser du nok allerede har derhjemme, og så mangler du bare et par brune bananer, så du klar!

Sådan nogle overmodne bananer kan du desuden bruge til flere ting. Du kan lave bananpandekager, eller et bananbrød med chokolade. Du kan også fryse dem ned i stykker, så du kan bruge dem en anden gang i en smoothies f.eks.

Mangler du inspiration til sund hverdagsmad? Jeg har lavet et stort opskriftshæfte med 126 opskrifter. Du finder alt info lige her

Som noget nyt her på bloggen har jeg netop fået installeret et opskrift-plugin. Det kan i se længere nede.
Det er blevet meget flottere nu synes jeg, og det giver lige bloggen lidt ekstra visuelt. Jeg håber i kan lide det!

Rigtig god fornøjelse med kagen og den lækre kaffecreme!

Banankage med kaffecreme

1 fra 1 stemme
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 40 min
Ret Dessert
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Banankagen

 • 3 æg
 • 100 g rørsukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 4 små bananer, moste
 • 1 tsk bagepulver
 • 100 g hvedemel
 • 50 g havregryn
 • 1 nip salt
 • 1 tsk kanel
 • Evt. mørk chokolade

Kaffecreme

 • 150 g mascarpone
 • 2 tsk flormelis
 • 0.1 dl stærk kaffe

Sådan gør du
 

 • Start med at bland æg, sukker og vanilje i en skål, og pisk til en luftig masse
 • Bland bagepulver, kanel, hvedemel, havregryn og salt og pisk sammen med ægge/sukkermassen
 • Mos dine bananer og vend i dejen
 • Tilføj evt. hakket mørk chokolade
 • Kom din dej i en beklædt form, og giv den ca. 30 minutter på 200 grader, varmeluft (forvarmet ovn)
 • Mens du venter på kagen, kan du lave din kaffecreme. Her blander du mascarpone med flormelis, og smager til med stærk kaffe 
 • Brug en strikkepind/kniv til at tjekke om kagen er færdig
 • Lad banankagen køle lidt af og server med lækker kaffecreme

Jeg håber kagen falder i god jord hos jer, og i kan lide det lille twist med kaffecremen.

Husk at jeg afholder en livsstilscamp i Portugal, med en masse træning og foredrag på programmet. Læs mere lige her

Læs også

2 Kommentarer

 • Svar
  Mette
  27. april 2020 at 19:06

  1 star
  Hej Camille Maja,
  Jeg har gjort det hele, som du har beskrevet og min kage fik 20 min i ovnen og der hang ikke dej på strikkepinden. Kagen er klasket sammen, nærmest sort i siderne hele vejen rundt og lugter lidt brændt, og så er den ikke bagt indeni.
  Hvad kan jeg have gjort forkert?

  • Svar
   Camille Maja
   27. april 2020 at 19:54

   Hej Mette, ej hvor ærgerligt! Stod den på 200 grader, varmluft? Var ovnen helt varm? Jeg gav min 30 min 🙂 Jeg ved simpelthen ikke hvordan den både kan være brændt og ubagt samtidigt, hvis du har fulgt opskriften. Hvor ærgerligt!
   Kh Camille

Skriv et svar

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.