Müsli, mysli, granola.. Kært barn har mange navne, men i ved hvad det drejer sig om!
En müsli er især lækker ovenpå en portion yoghurt, grød, eller lidt knas til pandekagerne. Det giver lidt ekstra til morgenmaden, og desuden er det sunde fedtstoffer, som du får fra nødderne.
Jeg laver nok aldrig den samme nøddeblanding to gange i streg. Oftest når jeg laver müsli, bliver det med en håndfuld af de nødder/frø/kerner, jeg nu har derhjemme. Derudover kommer jeg altid lidt sødt i, fx. honning, lidt kokosolie, og denne gang lidt kakao. Det er kun fantasien der sætter grænser, så smut du bare i køkkenet, og prøv dig frem med din egen blanding.
Derudover så er det jo noget du kan smage på undervejs. Du kan altid tilføje mere sødt, mere krydderi, eller andet. Personligt behøver jeg ikke have min müsli meget sød, da jeg oftest spiser det sammen med yoghurt & frugt.
Man kan også lave en slags sirup, eller en kompot! Mums! Overvej derfor hvad du plejer at spise müsli til, og derefter kan du så bestemme hvor sød den skal være.
Find opskriften på en lækker bærkompot lige her…
Rigtig god fornøjelse 🙂
Opskrift
- 1 dl mandler
- 1/2 dl græskarkerner
- 2 spsk. chiafrø
- 2 spsk. solsikkekerner
- 1 dl havregryn
- 1 tsk. kanel
- 1 nip salt
- 3 spsk. honning
- 1 spsk. kokosolie
- 1 spsk. kakao
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 175, varmeluft
- Mål diverse nødder/frø/kerner op, og bland det hele sammen
- Tilsæt salt & kanel
- Smelt din honning, kokos og kakao sammen. Hæld det derefter over din blanding
- Rør godt rundt og hæld blandingen ud på en beklædt bageplade
- Giv den ca. 12 minutter, midt i ovnen. Rør rundt undervejs
Velbekommen 🙂
1 kommentar
Hjemmelavet krydret æblesirup - En sød og syrlig topping
26. april 2019 at 23:29[…] at en æblesirup passer perfekt til både pandekager, grød, og til en morgenskål med yoghurt, granola og andet topping. Den er både sur og sød på samme tid, og det giver bare en fantastisk […]