Denne græskarrisotto passer helt perfekt til årstiden, og så er det slet ikke svært at lave en god risotto.
Græskarrisottoen er super cremet, og så med sprøde kålchips på toppen. Helt vildt lækkert, og noget de fleste kan lide! Du kan selvfølgelig altid selv, lave din helt egen topping. Jeg er dog ret vild med, når der er lidt forskelligt struktur i en ret.
Opskriften er til 4 personer, og jeg plejer ikke at servere noget til, da jeg synes risottoen er nok i sig selv. Men er sikker på, at du kan servere et lækkert varmt brød til.
Hvis du er glad for risotto, så prøv denne svamperisotto.
Rigtig god fornøjelse!
Opskrift
Risotto
- Olie til stegning
- 4 skalotteløg eller 1 alm. stort løg
- 2-3 fed hvidløg
- 300 g ris (risotto/grødris)
- 2.5-3 dl hvidvin (bare en billig en)
- 1 liter grøntsagsbouillon (2 terninger med 1 l kogt vand)
- 4 spsk. æblecideredikke/citronsaft
- 20 g smør
- 100 g revet parmesan
- 1 hokkaido/butternut squash
Kålchips
- Grønkål
- Olivenolie
- Ønsket krydderi (jeg bruge kun salt, peber og lidt citron)
Mangler du inspiration til en sundere livsstil, træning, eller blot et lækkert opskriftshæfte? Så læs mere her!
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader, varmeluft
- Start med at skyl din græskar. Det kan enten være en hokkaido, eller en butternut squash. Du kan også sagtens lade skallen blive på
- Skær 1/4 af græskaren i firkanter – de skal ovenpå risottoen. Gnid dem ind i lidt olie, salt og peber og giv dem 30 min. i ovnen
- Kog 1 liter vand op, og tilsæt boullion
- Skær den resterende del af græskaren i lidt mindre firkanter, end dem du har i ovnen. Så kan de nemlig blive helt bløde, når du tilbereder risottoen
- Varm en pande op med olie, og tilsæt din græskar. Steg dem i 5 minutter og tilsæt derefter hakket løg/hvidløg. Giv løgene et par minutter
- Tilsæt dine ris og lad dem svitse et par minutter. Husk at rør rundt undervejs
- Hæld hvidvin over og lad det fordampe
- Hæld bouillonen i lidt efter lidt. Væsken skal næsten være helt væk, før du tilsætter mere. Det tager ca. 15 minutter. Lad en enkelt portion fond være tilbage
- Smag på dine ris undervejs, de skal stadig have lidt bid
- Tilsæt eddike/citronsaft
- Tilsæt 50 g smør, parmesan og smag til med salt og peber.
- Herefter tilføjer du en ekstra ske fond, så risottoen ikke er så tyk, og lader det koge lidt ind igen. En risotto skal kunne flyde lidt ud.
- Server med ekstra parmesan, kålchips og græskar fra ovnen
Kålchips
- Rens dit kål og skær lidt ud i mundrette stykker
- Gnid det i lidt olie, salt, peber og eventuelt lidt citronsaft. Pas på med salten
- Giv dem ca. 2 minutter i en forvarmet ovn, 200 grader varmeluft. Hold øje med dem hele tiden, og tag dem ud, når de er gyldne
Velbekomme!
Ingen kommentarer