Masterchef 2018 – Audition

IMG_2976

I sommeren 2017 meldte jeg mig til Masterchef 2018. I mandags rullede det endelig over skærmen, hvor jeg så fik det eftertragtede forklæde! Jeg tænkte at jeg vil dele lidt af oplevelsen her på bloggen, eftersom mange af jer, har spurgt indtil det.

Man skulle igennem to auditions. Den første var på Hotel & Restaurantskolen, hvor det var kokkene fra Masterchef køkkenet, som valgte hvem der skulle videre. Derefter skulle man så til en anden audition, som blev filmet og bedømt, foran de 3 dommere.

Hvorfor meldte jeg mig til Masterchef?

Jeg meldte mig til programmet for at få en fed oplevelse, og for at vise hvad jeg kunne. Jeg vil selvfølgelig gerne gå hele vejen, og målet er at vinde. Men derudover så vil jeg også prøve at nyde rejsen, og suge alt til mig, som nu er muligt. Men lad og nu se hvor langt jeg kommer!

Min auditionret

Til min audition lavede jeg en risotto med svampe. Man måtte forberede hvad man ville hjemmefra, men man skulle kunne bruge 30 minutter i køkkenet, samt 5 minutter foran dommerne. Jeg kan lave denne risotto på ca. 20 minutter, og jeg havde derfor kun målt/vejet mine ingredienser, samt skyllet mine svampe.

Da jeg så står i køkkenet, inde til auditionen, så fumlede jeg lidt. Her var det heldigt, at jeg kun skulle bruge 20 minutter. Den tid jeg fumler rundt i, passede lige præcis, med at jeg var klar 30 minutter efter! Ej jeg havde virkelig stress på til sidst. Derudover var jeg nervøs nok i forvejen, med et kamera helt oppe i ansigtet. Jeg kunne især høre på min stemme, at jeg var mega nervøs.

Stressen ramte mig især, da jeg brændte min topping på… Det var et induktionskomfur, og der var så meget smæk på den varme, at jeg ikke kunne finde ud af at styre det. Heldigvis havde jeg nogle langtidsbagte syltede tomater med, som backup. Syren og sødmen i tomaterne passede perfekt, til den cremede risotto.

Da jeg fortalte til casteren, at jeg ville lave en risotto, gik hun helt i panik på mine vegne. Hun frarådede det, da dommerne var meget kræsne ift. en risotto, og at den skulle laves på én måde. Jeg havde tiltro til mine risottoskills, og holdte derfor fast i mit valg. Det var jo et heldigt, for jeg blev rost til skyerne derinde!

Få opskriften på min auditionret lige her

Det eneste kritik jeg fik var, at de godt ville have haft den mere flydende, og det var jeg klar over. Jeg kæmpede med det komfur, og derfor fik den for meget varme til sidst. Den sidste omgang fond, jeg hældte på, svandt derfor hurtigere end, end når jeg laver det herhjemme.
Men de var imponeret over hvor meget smag, jeg havde fået i min ret, og de roste mine ris til skyerne! Jeg var så stolt.
Risotto kan godt være lidt af en lort at arbejde med. Især hvis man ikke har styr på, hvordan risene skal være. De skal være tilberedte, med lidt bid i. Og derudover skal risottoen kunne bevæge sig, når man ryster på tallerknen.

Men jeg kom videre!!! HURRA!

Hvad hvis jeg vinder – mine drømme

Jeg drømmer ikke om at åbne min egen restaurant, som 90% af de andre deltagere. Jeg drømmer om at starte mit eget konsulentfirma. Her vil jeg vejlede familier med problemer på sundhedsfronten. Udover at være uddannet kostvejleder/personlig træner, så har jeg også en BA som pædagog. Jeg vil derfor kombinere mine uddannelser, og arbejde med vejledning indenfor sundhed, i familieområdet. Her vil jeg arbejde med både psykisk og fysisk sundhed.

Hvordan jeg præcis vil gøre, vil jeg ikke afsløre endnu. Hvis jeg vinder Masterchef, skal pengene bruges til at starte virksomheden op. Så pengene skal ligeså meget gå til nogle andre, som de skal gå til mig selv. Jeg drømmer nemlig om at kunne hjælpe familier, der har brug for det. Og det gælder med alt fra madlavning, til træning, og også til det psykiske.

Min storebror

Min storebror Rasmus kom jo desværre ikke med, som i nok så i mandags. Jeg forstod det slet ikke! Han er så meget dygtigere end mig – eller han er i hvert fald dygtigere på andre områder, end jeg selv er. Tiden røg simpelthen fra ham, så han ikke nåede at fortynde sin suppe. Det var så ærgerligt. Jeg havde virkelig håbet på, at vi kunne have gjort det her sammen. Men så må vi nøjes med at lave mad i privaten, i denne omgang.

Hvad så nu?

Jamen i næste uge begynder de indledende runder, så stay tuned! Jeg glæder mig virkelig til at se det – og hvor er det for underligt at se sig selv i tv’et. Jeg synes det er meget akavet, og jeg er så nervøs for hvad de har klippet sammen.

Rigtig god dag til jer 🙂

Læs også

4 Kommentarer

 • Svar
  Tina
  7. februar 2018 at 23:50

  Stort tillykke med at du er med på tv i Masterchef:-)
  Håber du går hele vejen.
  Det lyder spændende med dit projekt, synes du skal overveje et samarbejde med Holbæk sygehus, de har dygtige folk på deres slankeprojekt og sundhedsvejledning.
  Måske de kan henvise kunder til dig, sygehus systemet kan jo nok ikke tage alle i behandling, så kan du stå parat.
  Held og lykke med det hele:-)

  • Svar
   Camillemaja
   7. februar 2018 at 23:55

   Hej Tina, mange tak! Hvor du sød.
   Det skal jeg da overveje. Mange tak! 🙂
   God aften.

 • Svar
  Cecilie Wiese Bang
  8. februar 2018 at 1:21

  Hvor er du bare go altså.
  Glæder mig til at se med <3
  Knus

  • Svar
   Camillemaja
   8. februar 2018 at 19:02

   Tak du! Fedt du ser med! 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.