Morgenmad i KBH

IMG_6215

København kan være en jungle, med hensyn til hvor man skal spise! Derfor har jeg lavet en lille guide til jer, som søger lidt inspiration, til hvor man kan få en lækker morgenmad. På listen vil du kunne finde den klassiske brunch, glutenfrie muligheder, samt andre sunde muligheder.

Alt info omkring morgenmaden (pris, lokation, vurdering), vil stå under hver café/restaurant.

Listen er i vilkårlig rækkefølge.

Sidecar – morgensmadbræt

Billedet øverst i indlægget er fra denne café.
Sidecar ligger godt placeret på Nørrebro, og de har altid travlt synes jeg. Trods den travle stemning, er personalet altid super flinke, og så har de også virkelig lækker mad! Det går altid hurtigt med at få sin mad, og hvis der er lidt ventetid, så informerer de en om det – dejlig service.

Selve caféen er virkelig flot indrettet og har lidt en “hjemmestemning”, med alle de stearinlys og dæmpet belysning. Derudover er indretningen rå af genbrugstræ, vandrør, og med store industrilamper i loftet – en super fed kombination.
Hvis du har brug for at tage din bærbar med, så er der bestemt også mulighed for det, da der er stikdåser rundt omkring i caféen.

Der er masser af siddepladser, men hvis du vil spise morgenmad i weekenden, så husk at bestil bord, da de virkelig er booket op.

I forhold til maden, så kan jeg ikke finde noget at sætte en finger på. Du får lidt af det hele: æg, pølser, laksemousse, serrano, ost, smør, pandekager, frugt, yoghurt og så hjemmebagt brød til. Derudover bliver det serveret på et flot træbræt, og det giver altså også en stjerne i min bog.
Udover morgenmad har de selvfølgelig også the, kaffe, kakao og friskpresset juice. Jeg er personligt kæmpe fan af den friskpressede rødbedejuice, hvor jeg altid bestiller med ekstra citron.

Hvis du ikke er særlig sulten, så har de også andre muligheder til morgenmad.

Sidecar tilbyder også et vegansk alternativ til morgenmaden, laktosefrie produkter til kaffen, og derudover findes der også andre glutenfrie retter.

Pris: 139 kr for en morgentallerken, 38kr for en friskpresset juice

Adresse: Skyttegade 5, 2200 KBH N

Bonusinfo: De har åbent hele dagen og har asian fusion om aftenen (som også er et must)

Min favorit

Jeg var helt vildt med deres laksemousse, samt at deres skæreost faktisk smagte af noget. Derudover, hvis du er til juice, så vil jeg klart anbefale at købe en friskpresset rødbedejuice til. Den smager SÅ godt, og er dejlig frisk og syrlig

Morgenplatte, Sidecar

Social Coffee – “Go’ morgen”

Social Coffee ligger på Nørrebro, lige ved Dronning Louises bro, med udsigt over søerne. De har lidt siddepladser udenfor, og et lækker og afslappet indemiljø. De to fyre, som ejer stedet, er altid vildt imødekommende og klar til at tage imod dig med et smil – altid en fornøjelse at komme derind.

Jeg var der sammen med en veninde, og vi bestilte begge deres morgentallerken som består af: chiapudding med mangokompot, ost og marmelade, 2 blødkogte æg og nøddebrød.

ALT deres mad er desuden glutenfrit, og du kan sagtens bestille nogle af disse ting seperat.
Jeg må indrømme, at jeg altid er lidt skeptisk, når det gælder glutenfrie ting. Har en del dårlige oplevelser med det – men her var der ikke en finger at sætte på noget! Brødet var super lækkert og smagfuldt, og generelt var maden bare virkelig lækker og frisk. Hos Social Coffee går du derfra med en god mæthedsfornemmelse, uden at være bombet, og det kan man godt forstå, med den sunde morgenmad, som de serverer.

Vi bestilte desuden deres mangoshake og lækre juice fra Frankly Juice – jeg elsker virkelig den slags friske juice! Sidst jeg fik denne mangoshake, var i sommers, hvor jeg sad ude i solen – den spiller både i kulde og varme.

Generelt synes jeg deres priser er helt rimelig og til den billige side – især når man tænker på kvaliteten og beliggenheden!

Hvis du ikke er den morgenfriske, så frygt ej. Vi fik først vores “morgenmad” 11.30 denne dag 😉

Pris: sølle 69kr for denne “Go’ morgen” tallerken 

Adresse: Peblinge Dosseringen 4, 2200 København N

Min favorit

Uha, synes det er lidt svært at vælge. Men det må nok være den lækre chiapudding med smagen af sommer!

Social Coffee

Social Coffee

Møller Kaffe og køkken – tallerken bestilling

Kaffe og køkken er nok en af mine favoritsteder, her på Nørrebro. Jeg besøgte dem ikke i denne omgang, men jeg synes alligevel, at de fortjente en plads på listen. Jeg har tilbragt en del morgener på denne café, som kun ligger 5 min. væk fra min lejlighed – det er lidt farligt for pungen.
Stedet er lidt i den dyre ende, men jeg synes virkelig også maden er lækkert, så det er det hele værd.

Indretningen er hyggeligt og rustik, med en masse planter, hyggebelysning og møbler af træ. Derudover er det et dejligt sted, at tage sin bærbar med ned, da der er masser af stik og lækker stemning.
Stedet har super travlt og især i weekenden, hvor du nogle gange er nød til at vente på et bord. Jeg har prøvet at vente en halv time, men så købte vi lidt at drikke og satte os uden for, så det var intet problem. De melder altid en ca. tid ud, og tager imod dig med det smil – virkelig god service.

Med hensyn til maden så elsker jeg det hele! De har en hjemmelavet nutella som smager helt fantastisk! Derudover har de nogle hjemmelavet nuggets med grøn mayo – der er faktisk intet af deres mad (som jeg har prøvet), hvor jeg tænker det er kedeligt. Alt har en lækker lille ekstra detalje og der er virkelig kælet for alle sanser. Kæmpe anbefaling herfra!

Pris: svinger mellem 22-42kr pr ret. Jeg synes oftest ender med 200 pr person. 

Adresse: Nørrebrogade 160, 2200 KBH N

Min favorit

Det er virkelig svært at vælge her.. Jeg er fan af mange af tingene derinde. Noget man SKAL prøve derinde, må være deres nuggets og nutella. Og vaflen, og pølserne, og brødet. Jeg må snart derned igen!

Møller Kaffe og Køkken

Café Baryl – morgentallerken

Hos Café Baryl, som ligger i hjertet af Nørrebro, er der stor vægt på, at alt maden er økologisk! Den ligger centralt og har den grad en stemning af postnummeret. Nu bor jeg selv på Nørrebro, og jeg er bare vild med den indretning der findes på caféerne, og også her hos Baryl.
Indretningen indbød til afslapning, med gode siddepladser, grønne planter, samt en masse bøger man kunne låne, og sidde og hygge med. Derudover ligger den super godt ift. sollyset, jeg tror faktisk der nærmest er sol der næsten hele dagen – lækkert, når man begynder at sidde mere udenfor!

Vi bestilte en Baryltallerken: Avokadomad med blødkogt æg på ristet rugbrød, koldrøget laks med spirer på økologisk surdejsbrød, valgfri chiapudding eller skyr, frisk frugt & oliven. Jeg var vild med det hele, men jeg synes altså ikke at oliven passer så godt ind.
Den avokadomad vi fik var to die for – hold nu op den var god! Så lækkert med ristet rugbrød, gulerodhumus, avokado, og så et blødkogt æg på toppen. Jeg skal helt sikkert snart forbi igen!

Derudover så plejer jeg ikke være så vild med chiapudding, men måske den ikke har været lavet ordentligt? Jeg var i hvert fald helt vild med denne her, som havde den lækreste kompot med passionsfrugt!

Pris: 80 kr (ER VILD MED DEN PRIS)

Adresse: Griffenfeldsgade 24b, 2200 København N

Min favorit

Det må helt klart være deres avokadomad, med gulerodshumus og et blødkodt æg på toppen! Den var helt perfekt og den kan også købes seperat til sølle 40kr.

Café Baryl (SE LIGE DET ÆG!)

Café Baryl

Hønen og ægget – tallerken bestilling

Hønen og ægget ligger på Østerbro, hvilket er en bydel, som jeg befinder mig alt for lidt i. Selvom jeg kun bor 15 minutter væk, så har jeg det med, at blive meget i min egen del af byen, hvilket er helt tosset. Jeg er i hvert fald glad for, at jeg fik prøvet denne lækre café, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg kommer forbi.
Med hensyn til indretningen, så har de et super fedt lokale, med en dejlig hjemlig stemning, med deres mange stearinlys, og dæmpede belysning.

Vi bestilte en peanutbuttermad, ost, frugt, spejlæg, brød, og yoghurt med kompot og crunch. Jeg kunne ikke sætte en finger på noget. Maden var super let, sund og frisk og jeg ved at peanutbuttermaden, var et stort hit hos min veninde. Jeg kan ikke fordrage PB, men den var et hit! 😉
Derudover bestilte jeg en rabarbersaft – den smagte af rabarbergrød! VIRKELIG GODT!

Pris: 20-95 kr for de forskellige portioner

Adresse: Øster Farimagsgade 16A, 2100 København Ø

Min favorit

Det må være yoghurten med den lækre kompot, samt deres rabarbersaft

Hønen og ægget

Café Livingstone – tallerken bestilling

Denne café er forholdsvis ny, og blandt andet derfor vakte den min interesse. Jeg havde set billeder fra stedet, rundt omkring, og deres mad så virkelig lækker ud! Stedet ligger lige ud til søerne på Østerbro.
Da min veninde og jeg besøgte Livingstone, kom ejeren forbi og viste os rundt. Det hele var ret specielt, så derfor vil jeg også fortælle lidt om det, og vise lidt billeder derfra.

Designet er ret specielt, og det lyder næsten til, at de kender nogle i hele verdenen, da du kan finde ting fra både, Indien, Bali, Indonesien til lokale designere i Danmark.
De døre, der pynter baren, er gamle fyldnings døre, som har siddet i lejlighederne i bygningen. Derudover har de selv fået designet deres møbler i indonesien med smukt teak træ.

Du kan også købe nogle af tingene på Livingstone: de har både håndhæklede lamper af metaltråd, og så er der en masse smukt keramik. Keramikken er designet af en af ejerne på Bali. Al keramik er deres eget, og det hele er hånddrejet og består af vulkansk aske, samt lavasten. Ret vildt at keramikken faktisk er lavet fra vulkansk materiale, fra en bjergside i Indonesien, ikke? Dette kan ses i keramikken (de små sorte gryn).

Nok om indretning og tilbage til maden!
Vi valgte begge 7 retter, og kunne nok godt ha’ nøjes med 5 hver. Men vi kunne ikke rigtig bestemme os, da der var så mange lækre muligheder. Jeg var især vild med at maden var så let og sund, så man kunne gå derfra, uden at være helt bombet.

Vi bestilte lidt pålæg, brød, ost, æg, avokado, salat, klatkager med sødekartofler og en snegl. Du kan se det hele på billedet til sidst.
Jeg må indrømme, at jeg synes den lynstegte hjertesalat med pesto var lidt kedelig, men de andre salater vi bestilte, var virkelig gode – især quinoasalaten!
Derudover, synes jeg godt at sneglen kunne smage af lidt mere – men ellers var alt andet vildt lækkert, og ikke mindst smukt! Der blev kælet for alle sanser må man sige.

Til jer, der ikke kan tåle gluten/laktose, så er der rigt med muligheder på denne café. Der er nemlig markør ud for alt, der er gluten/laktose i.

Pris: 5 retter for 139kr og 7 retter for 169kr. Dertil valgfri kaffe + friskpresset juice for 60kr. 

Adresse: Sortedam dossering 81, 2100 Østerbro

Til sommer kommer der til at være siddepladser til over 100 mennesker, lige ud til søerne. Det bliver helt perfekt, at kunne sidde der, med sol i ansigtet og lækker mad.

Min favorit

Det må helt sikkert være de klatkager af søde kartofler, som vi bestilte alt for lidt af! Det hele var egentlig super lækkert, men det var min numero uno!

Café Livingstone

Café Tænk – tallerken bestilling

Tænk ligger både på Frederiksberg og Nørrebro, hvor jeg besøgte den sidstnævnte. Her kan man selv vælge sin egen morgenmad, udfra om man ønsker 1, 3, eller 5 forskellige retter. Der er lidt af det hele, og til gode priser, synes jeg selv. Jeg er personlig kæmpe fan af, når man selv kan krydse af, hvad man ønsker at spise.
Vi tog selv 5 retter hver, men jeg kunne uden tvivl ha’ nøjes med 3 – vi kunne bare ikke bestemme os hvad vi ville have, og sådan synes jeg egentlig tit det ender.

Vi bestilte; spejlæg, nuggets, bacon, avokado, laks, en vaffel, frugt, pølser, ost med marmelade, og en croque monsieur.
Det hele var egentlig godt, jeg synes bare at deres croque monsieur manglede noget sprødhed, og så manglede der noget tilbehør til vaflen.

I forhold til indretningen på Nørrebro, var der super hyggeligt og rustisk. Der er stikkontakter overalt, så det ville være et godt sted til jer, der kommer med en bærbar.

Pris: 1 ret: 25kr, 3 retter: 60kr, 5 retter, 110kr. 

Adresse: Frederiksberg Allé 12, 1820 Frederiksberg & Rantzausgade 58B, 2200 København N  

Min favorit

Deres brød, samt nuggets var super godt!

Café Tænk

 

Bistro Avenue – brunch med omelet & pizza

Bistro Avenue og SULT er ejet af den samme, og det kan man også mærke på maden. Bistroen har en super hyggelig caféstemning og personalet var servicemindet, trods travlhed. Man kunne godt mærke, at stedet var populært, for der var fuldstændig booket. Trods travlheden, manglede der ikke noget mad på noget tidspunkt – det er lige som det skal være.

Som en lille ekstra ting på dette sted, kan man bestille sin egen omelet (med i prisen), og så kommer der også pizza på buffetten. Begge dele fra kl. 11.30.

De havde mange forskellige salater, alt den toppings du kunne ønske dig til din yoghurt, samt lækkert pålæg, frugt, varmt og meget mere. Hvis du ikke kan tåle gluten eller laktose, så er der et ton af muligheder her. Det er virkelig fedt, at alle kan være med, i denne brunch – og et kæmpe plus er også, at der er stor vægt på økologi.

Generelt var der en stor vægt på gode og sunde råvarer, og det giver et stort plus hos mig.

Pris: 225 kr hver lørdag og søndag kl. 10-15 (du har dit bord i 2 timer) 
Inkluderet i prisen: kaffe, te samt udvalgte juicer og lemonader
Champagne (tilkøb i forbindelse med brunch): Et glas Taittinger Champagne 50kr & en flaske Taittinger Champagne 300kr. 

Adresse: Axeltorv 8, 1609 KBH (lige ved Palads/Vesterport)

Min favorit

Jeg må nok indrømme, det var noget så simpelt som pålæg og ost. De havde den lækreste laks med noget senneplignende dressing til – mums! Derudover var jeg også fan er deres hjemmelavede lemonade.

Bistro Avenue

Bistro Avenue

 

SULT – brunch med kagebord

Jeg har længe haft planer, om at besøge SULT, men der er altid kommet noget i vejen. Jeg fik endelig besøgt stedet i søndags, hvor vi fik en omgang brunch hver, lidt friskpresset juice og et glas champagne. Var helt vild med min frispressede juice med rødbede! Sjovt nok har jeg valgt en juice med rødbede, samtlige steder man kan få den.

Stedet ligger midt i KBH. og er nemt at komme til både fra indre by, Kongens Nytorv og Nørreport. Sult har jo som sagt samme ejer som Bistroen og hvis jeg skulle vælge, ville jeg tage på den sidst nævnt. Jeg synes at der er lidt for meget kantinestemning hos Sult, hvor der er meget hyggeligere og småt hos Avenue.

eMaden var super lækker og smagfuld, men eftersom vi kom i sidste seating, manglede der desværre nogle få ting. Det er lidt ærgerligt synes jeg, da det lige var de ting, som jeg kunne lide, så som laks.
Mens vi var der, kom der kagebord kl. 14.30 – det vinder jo lidt hos mig! Jeg smagte et par mundfulde af 2 stykker cheesecake (var så mæt), og de var virkelig gode! Derudover er der helt vildt mange salater, ostebord, pålæg, frugt, 117 forskellige toppings, varmt mad, desserter og meget mere. Der var bestemt noget for alle og så havde de også nutella og cocopops…. Det er noget jeg aldrig køber selv, så det var ekstra lækkert synes jeg. 😉

Hvis du ikke kan tåle gluten eller laktose, så er der et ton af muligheder her. Det er virkelig fedt, at alle kan være med, i denne brunch – og et kæmpe plus er også, at der er stor vægt på økologi.

Lidt praktisk info omkring brunchen: alle lørdage, søndage, helligdage samt i udvalgte ferier, kl. 9.30-16.00.

Pris: 225 kr for 2 timer, børn (4-11 år) kr. 110 og små børn (0-3 år) kr. 25.
(Specialkaffe som espresso og cappuccino, små økologiske Øllingegaard-yoghurter, økologisk skyr fra Hansens Mejeri og flere forskellige juicer er med i prisen. Ud over de inkluderede juicer kan du købe yderligere juicer, smoothies og milkshakes. 

Adresse:Vognmagergade 8B, 1120, KBH K.

Min favorit

Er det tilladt at skrive cocopops? Ej. Det må nok være, at de har så mange lækre salater og gode oste! Alt maden smagte jo lækkert. Derudover, kan jeg klart anbefale at tilkøbe en friskpresset juice! Super lækker og sund morgenmad.

SULT

Det var så min guide til morgenmad i KBH. Kom endelig med en kommentar, hvis du synes der er steder jeg mangler!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.