Guide: Hjemmelavet brunchbord

Hummus med ristede kikærter

IMG_2919

En hummus går man aldrig galt i byen med. Jeg prøvede at pifte denne her lidt op, med lidt grønt & sprøde kikærter, og det blev så lækkert.
De næste dage vil jeg dele opskrifter, på lidt mad fra mellemøsten. Der kommer de lækreste pitabrød, og selvfølgelig også nogle falafler.

En hummus er det perfekte tilbehør til mange ting. Det kan være i pitabrød, til grøntsagsstave, eller på et stykke ristet rugbrød. Alt sammen helt vildt lækkert. Jeg har blandt andet lavet disse skønne marrokanske wraps, med hummus og grønt.

Men nu til opskriften. Opskriften er til 4-6 personer. Kommer an på dit forbrug selvfølgelig 🙂

Opskrift

  • 1 dåse kikærter (jeg bruger altid dem, der er lige til at spise)
  • Olivenolie
  • 1/2 citron
  • 1 tsk spidskommen
  • Salt & peber
  • 1 håndfuld persille
  • 1 fed hvidløg
  • Nip paprika

Vild med hummus? Prøv også disse med rødbede & græskar

Fremgangsmåde

Ristede kikærter

  • Tag en håndfuld kikærter fra, og vend dem i 1 tsk olie, salt, peber og paprika (evt. andre krydderier)
  • Giv dem 20-25 minutter, i en forvarmet ovn (200 grader, varmeluft)

Hummus

  • Hvis du køber tørre kikærter, skal du huske at de skal sættes i blød dagen før
  • Hvis du køber dem der er klar til brug, skal du blot huske at skylle dem igennem, inden brug. Jeg køber altid dem der på dåse. Synes det er så meget nemmere!
  • Smid alle ingredienser i en minihakker/foodprocessor
  • Jeg plejer altid at tilføje lidt olie af gangen. Så undgår jeg at bruge for meget
  • Smag til med salt, peber og evt. mere citron, paprika og spidskommen. Du ved helt selv, hvordan du bedst kan lide din hummus
  • Server det hele samlet. Pynt gerne med lidt tomat, og frisk persille

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: Hjemmelavet brunchbord