Græskarhummus

IMG_2458

Jeg lavede den skønneste græskarhummus i sidste uge, og undrede mig over, hvorfor jeg aldrig har lavet det før? Udover at det er et lækkert tilbehør, så er det også en nem måde, at få lidt mere grønt indenbord. Det er en win win, hvis du spørger mig!

Jeg lavede denne græskarhummus, i forbindelse med en madklub jeg har. Vi er 3 venner, som skiftes til at lave mad til hinanden. De er begge to mega dygtige, og meget madglade. De tog rigtig godt imod denne græskarhummus, som jeg serverede sammen med knækbrød og gedeost. Mums en lækker kombination.

Hvis du forresten er lidt af en madnørd, og især elsker den tekniske del i det, så skal du følge Heine (også kaldet Gastrofar, på instagram). Du kan følge ham her.

Du kan bruge denne græskarhummus til utrolig meget. Brug den på et stykke knækbrød, ristet rugbrød, til en forret, eller til grøntsagsstave. Det er lækkert til det hele, synes jeg selv.

…Hvis du mangler en opskrift, på et lækkert og nemt knækbrød, så finder du det her

Opskriften er til et glas på ca. 3 dl: 

Opskrift

  • 1 dåse kikærter (drænet + skyllet)
  • 1/2 butternut squash/hokkaido
  • 1 citron
  • 1.5 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. salt + lidt peber
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. tahin (kan undlades – tilføj mere olie/vand, hvis det undlades)
  • Evt. lidt finhakket chili
  • 2 spsk. olie

Fremgangsmåde

  • Start med at skær dit græskar halvt over, og fjern kernerne. Du kan eventuelt også fjerne skrællen – det gjorde jeg. Hvis du ikke fjerner skrællen, så skal du skylle den
  • Skær græskaret ud i tern og kom i en gryde, hvor vandet dækker græskaret. Tilsæt lidt salt
  • Når vandet koger, giver du dem ca. 10 minutter. Det skal være helt mørt
  • Mens du venter på dit græskar, kan du dræne og skylle dine kikærter. Jeg plejer altid at købe dem, som er klar til brug. Det synes jeg er nemmest
  • Bland dine kikærter med saften fra 1 citron, spidskommen, salt, peber, presset hvidløg, tahin og olie. Du kan eventuelt også tilføje lidt hakket chili, hvis du er til den slags
  • Tilføj græskaren og blend med en stavblender/i en foodprocessor
  • Server med knækbrød, grøntsagsstave, eller hvad du ellers har lyst til

Hvis i har andre idéer, til en god hummus, så smid endelig en kommentar 🙂 God dag.

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.