Et knækbrød kan laves på mange forskellige måder. Det handler også meget om, hvad du har i skabene. Du kan egentlig smide nærmest hvad som helst, i sådan en blanding. En god base er altid lidt nødder/korn, sammen med en form for væske/bindemiddel.
Jeg plejer altid at smide et æg i mit knækbrød, men det kan sagtens undværes, hvis du tilføjer ekstra vand/olie.
Du kan bruge et knækbrød til mange ting. Du kan bruge det som tilbehør til din frokost/aftensmad, som mellemmåltid, eller knust i en salat. Mulighederne er mange, og det er bare så lækkert og nemt, med sit eget knækbrød. Det er hurtigt at bikse sammen, og så kan det bare stå at passe sig selv, inde i ovnen.
Du kan lave dit knækbrød, præcis som du vil. Så længe du har nogle kerner/frø og et bindemiddel (olie, æg, vand), så kører det bare. Prøv dig frem! 🙂
Denne blanding passede til en bradepande – velbekomme:Opskrift
- 1/2 dl græskarkerner
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl sesam
- 1/2 dl chiafrø
- 1 dl hørfrø
- 1 tsk. salt + lidt peber
- 1 spsk. olie
- 1 dl vand
- 1 æg
- 2 spsk. hvedemel
- 2 spsk. parmesan (kan undlades)
- Evt. lidt revet muskatnød
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 140 grader, varmeluft
- Smid vitterligt alt i en skål. Du skal ikke hakke noget som helst
- Bland det hele sammen og lad det evt. stå lidt, så det kan suge væsken. Jeg lod kun mit stå i 10 minutter
- Bred det ud på en bageplade, med bagepapir. Brug en dejskraber, så det bliver samme højde
- Giv din knækbrødsblanding ca. 1 time, midt i ovnen
- Mange ovne er forskellige, så mærk evt. inde i midten på knækbrøddet. Hvis den stadig er lidt blød, giver du den lidt mere
Rigtig god fornøjelse 🙂
Ingen kommentarer