Har du prøvet at lave en rød karryret før – og så med butternut squash/græskar? Jeg begav mig ud i en ny opskrift i sidste uge, hvor jeg lavede denne karryret. Den var utrolig lækker, sød, stærk og blød i smagen. Den havde de fleste smage i sig, og utroligt lækkert med lidt bid fra græskaren. Retten er både utrolig økonomisk og du bliver rigeligt mæt af græskaret.
Man kan efterhånden godt mærke, at det er ved at være efterår var. Både på vejret, men også i butikkerne. Der dukker flere og flere efterårsråvarer op. Jeg fandt denne butternut squash i Torvehallerne, hvor jeg efterhånden har fået ret meget grønt på det sidste. De var lige lidt hurtigere ude ift. butikkerne.
Har du forresten set den nyeste madplan på bloggen? Ellers læs den her.
Jeg kan kun anbefale at prøve denne opskrift – og så er den vegetarisk. Det hænder faktisk at jeg ofte spiser vegetarisk, og det gør mig ikke spor. Det er både billigt, og så får jeg rigeligt med protein fra andet mad. Jeg synes også det er så lækkert med vegetariske retter, og det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad man kan gøre med sådan nogle grøntsager.
Rigtig god fornøjelse 🙂
Opskrift
- 1 butternut squash
- 2 fed hvidløg
- 1 skalotteløg/1 rødløg
- Olie til stegning
- 1 spsk. stødt ingefær
- 1-2 spsk. rød karry pasta
- 1 spsk. karry
- 1 kokosmælk
- 1.5 dl vand
- Boullionterning (kylling eller grøntsag)
- 1 spsk. oystersauce
- 2 tsk. sukker
- Spinatblade efter behov – jeg brugte 2 håndfulde
- Ris (0.5-1 dl pr. person)
- Evt. persille/koriander og peanuts til topping
Fremgangsmåde
- Varm lidt olie i en gryde/stor wok. Den skal være dyb nok til alle ingredienserne
- Skær din squash i tern. Du behøver ikke fjerne skrællen, men blot kernerne i midten
- Tilsæt alle løg og giv dem lidt farve.
- Tilsæt derefter din squash og steg dem i ca. 5-6 minutter
- Tilsæt ingefær, karry paste og karry. Rør godt rundt, så alt er dækket med krydderier. Du kan altid tilføje mere karry paste, hvis du ønsker retten skal være lidt stærkere
- Tilsæt kokosmælk, vand, boullion, oystersauce og sukker – rør godt rundt og lad retten simre i 12-15 minutter
- Kog din ris efter anvisning
- Tilsæt spinat helt til sidst og rør rundt igen. Smag til med flere krydderier + salt & peber
- Retten er færdig, når din squash glider af en gaffel
- Det smager ekstra godt med lidt frisk krydderurt, samt lidt peanuts på toppen
Velbekomme 🙂
Ingen kommentarer