Syltede svampe er utroligt lækkert på mange ting – det kunne være på leverpostejsmaden, til en bøf, i en pastaret eller i en hønsesalat. Mulighederne er mange, og så smager de virkelig godt i sig selv også.
Opskriften er til et lille glas med 200 g svampe. Du kan altid vælge at fordoble opskriften.
Opskrift
- 200 g svampe (jeg brugte kejserhatte)
- 1.5 dl æblecidereddike/hvidvinseddike
- 1.5 dl vand
- 4 spsk. honning
- 1/2 skalotteløg, finhakket
- 4-5 stilke timian
- Saften fra 1/2 appelsin
- 1 tsk sort peberkorn
- Nip salt
Fremgangsmåde
- Rens og skær dine svampe ud i mundrette stykker
- Tilsæt løg, eddike, honning og vand i en gryde – lad simre ca. 10 minutter, til der ca. er halvdelen tilbage
- Kom svampe, timian, appelsinskal, salt og peber i lagen og lad simre under låg i 5 minutter
- Kom på rent glas og køl af. Lad dem gerne stå og trække i en dag, før du bruger dem. De kan også bruges med det samme, men smagen er kraftigere dagen efter
God fornøjelse! 🙂
Forresten.. Mangler du inspiration til en sund livsstil med nemme opskrifter ? så læs lidt om mit opskriftshæfte her!
3 Kommentarer
Opskrift: Hønsesalat med syltede svampe - en sundere version
20. december 2017 at 12:29[…] Find opskriften på syltede svampe her! […]
10 ting jeg vil i februar
2. februar 2018 at 12:37[…] Jeg er nødt til at prøve at sylte svampe. Nu blev det så vellykket med de syltede rødløg (se mere her), derfor er jeg blevet inspireret af Camille Maja til at afprøve mere syltning. Se opskriften på syltede svampe her. […]
Syltede bolsjebeder - Et lækkert tilbehør som er nemt at lave
3. juni 2020 at 9:37[…] I er vilde med syltede elementer, så har jeg både syltede svampe og agurker. Svampene er for eksempel helt fantastiske i en […]