En simpel og lækker blommedessert, som er lige til at bikse sammen og smager fantastisk. Lige til weekenden. Blommerne bages og serveres lune sammen med lidt is og nøddeknas. Mums! En dessert som kun tager 20 minutter at lave og en dessert, der både fungerer til en almindelig hverdagsaften og til gæsterne. Jeg håber I kan lide den.
Jeg serverede denne blommedessert til en middag, som jeg holdte for nogle veninder. Mine veninder og jeg skiftes månedligt, til at give en lækker middag, og nu var det min tur. Jeg havde lavet en menu med en masse små retter – Delemad, ligesom jeg kan lide det. Jeg havde lavet to salater: en grønkålssalat, samt en tomatsalat. Derudover serverede jeg rørt tatar med sprøde fritter, hjemmebagt brød og stracciatella ost . En virkelig lækker og simpel menu, hvor meget af det også kunne forberedes inden.
En dessert til fest og hverdag
Desserten her er super nem og kan nydes både til fest og hverdag. Du kan desuden forberede nøddeknasen forinden, og så skal du blot snitte lidt blommer, komme dem i ovnen, og tage isen ud af fryseren. Nemt ikke? Blommerne skal blot drysses med lidt sukker, kanel og citronsaft og have 20 minutter i ovnen. Jeg elsker desserter som denne og du kan finde flere nemme desserter lige her. Desserten er desuden super lækker til netop den årstid vi kommer ind i nu. Og nu til opskriften!
Bagte blommer med nøddeknas og is
Ingredienser
Bagte blommer
- 20 små blommer, eller det halve, hvis du har store blommer
- 4 spsk. rørsukker
- 0.5 spsk. kanel
- 1 spsk. citronsaft
Nøddeknas
- 50 g mandler
- 50 g hasselnødder
- 50 g havregryn
- 60 g smør
- 3 spsk. brun farin eller rørsukker
Serveres med en god vaniljeis eller creme fraiche
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Skyl blommerne, skær dem i halve og fjern stenene
- Kom de halve blommer i fad. Bland lidt sukker og kanel sammen og drys over blommerne. Tilsæt derefter saften fra 1/2 citron og kom blommerne i ovnen i ca. 20 minutter
- Mens du venter kan du lave din nøddeknas. Denne kan med fordel også laves tidligere på dagen. Hak mandler og hasselnødder groft og bland nødderne sammen med havregryn på en tør pande (middel varme). Først når nøddeblandingen dufter dejlig ristet, kan du tilsætte smørret. Når smørret er smeltet tilsætter du sukker/brun farin. Rør hele tiden rundt og lad det blive gyldent og karamelliseret. Det burde kun tage et par minutter. Spred det derefter ud på en tallerken og lad det køle af
- Efter 20 minutter er blommerne ude af ovnen. Server blommerne lune, sammen med en dejlig vaniljeis og toppet med nøddeknas. Velbekomme!
Jeg håber I kan lide opskriften og at I får en skøn weekend!
Min weekend står på en tur til Jylland, hvor jeg skal hjælpe min søster og svoger med at flytte i hus. Min søster har lovet lækker mad og mojitos, som tak for hjælpen. Så bliver det da ikke bedre!
8 Kommentarer
Linda Palm
27. juli 2022 at 20:35Fantastisk
Camille Maja
14. september 2022 at 18:27Hvor dejligt at høre – tak for din kommentar og fine stjerner 🙂
Lilly
14. september 2022 at 11:38Jeg har prøvet din opskrift, og den var mega god, som også gæster sagde. :o) De forskellige smage passer virkelig god til hinanden.
En bemærkning kunne dog være, at du i vejledningen nævner at man skal blande idt sukker og kanel sammen, – men at du ikke nævner kanel under ingredienser
Camille Maja
14. september 2022 at 18:23Hej Lilly, 1000 tak for din søde besked og tak for notice! Jeg har opdateret kanel til opskriften – den var vidst glippet 🙂
Mette bauer Hansen
8. november 2023 at 22:27Hej hej
Kan man bruge frosne blommer?
Hvis ja, skal de så være tøet op først?
På forhånd tak
Hilsen Mette
Camille Maja
9. november 2023 at 10:25Hej Mette,
Det kan man sagtens. Jeg ville lade dem tø op og dryppe af inden jeg kom dem i tærtedejen. De afgiver en del væde, så tænker det gør tærtedejen for våd, hvis du kommer de frosne direkte ovenpå dejen! 🙂
Kastbergs
11. november 2023 at 22:44Super lækker opskrift, tal
Camille Maja
13. november 2023 at 12:191000 tak – dejligt den kunne bruges! 🙂