Adventshygge – Spandevis af kaffe og juleboller

ANNONCE // Det er advent, og herhjemme står den på juleboller og spandevis af kaffe. I dette blogindlæg kan I læse lidt om den nye Siemens espressomaskine EQ.9 Plus, og hvis I også har lyst til en lækker juleboller, så læs blot videre. Her får I nemlig en opskrift på de lækreste og krydrede juleboller, samt en anbefaling til en fantastisk kop kaffe.

En god kop kaffe

Jeg har arbejdet som barista i mange år, men er først begyndt at drikke kaffe i 2019. Jeg ved simpelthen ikke hvad der er sket det sidste år. Måske skyldes det at jeg begyndte på min kandidat?? Nu drikker jeg kaffe hver dag, og dermed betyder en kop kaffe rigtig meget for mig. Og hvis jeg kan nyde den i eget hjem, så bliver det altså ikke bedre. Jeg går rigtig meget op i hvad jeg indtager, og livet er simpelthen for kort til dårlig kaffe. Den tid er forbi herhjemme!

Min kæreste og jeg har været utrolig glade for maskinen allerede, og han bruger den også meget mere end mig. Vi har derefter også begrænset vores kaffeforbrug på caféerne, og det kan mærkes på kontoen! Vi tog ofte en kaffe sammen, når vi gik eftermiddagstur med hunden. Det har vi ikke gjort denne uge, og vi har nok sparet 150kr.

Mange af jer har sikkert også en bestemt slags bønner I foretrækker, mælken skal være skummet, kold, eller måske ønsker du en bestemt mængde væske ift. kaffe? På espressomaskinen kan du simpelthen få det hele, og du kan læse alt om maskinen i næste afsnit.

Vild med kaffe? Få her opskriften på en svampet banankage  med kaffecreme. 

Hvad kan maskinen?

Siemens espressomaskine EQ.9 plus kan lidt af det hele. Først ville jeg anbefale dig at oprette din egen profil – de andre i husstanden kan også få en. Derefter kan du lave din kaffe så personlig som du ønsker. Jeg kan eksempelvis godt lide en lidt varmere cappuccino end normalt, og her indstiller jeg blot på graderne. Det er virkelig en fed funktion og mulighederne er mange. Derudover er jeg ikke så vild med sort kaffe, og her er jeg glad for ikke at skulle hive flere forskelige maskiner frem, for at få skummet mælken.

Funktionerne i korte træk

 • 2 beholdere til 2 forskellige slags bønner (som den selv kværner)
 • Mælke -og vandbeholder
 • Justering af kaffens styrke, mængde, temperatur, forholdet mellem kaffe og mælk samt brygningshastighed
 • Kopvarmer
 • Kan tilknyttet Siemens Home Connect app, hvor du kan styrer maskinen fra telefonen
 • Maskinen kan rengøre sig selv
 • Kan brugerindstilles
 • Kan brygge 2 kopper samtidigt
 • Du kan læse meget mere om funktionerne her

Alt i alt en fantastisk maskine, som jeg er blevet utrolig glad for. Den er nem at betjene, den har et enkelt design, den rengøre sig selv (!!), og vigtigst af alt. Fantastisk kaffe.

Det blev en længere salgstale, men jeg er virkelig glad for denne maskine! Men nu til opskriften, som jo passer perfekt til en god kop kaffe. Hvis du selv ønsker at læse mere om maskinen, så kan du trykke lige her.

Juleboller

Forb. tid 15 days
Tilb. tid 2 timer
Ret Bagværk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

 • 2 dl mælk
 • 0.5 dl appelsinsaft (saften fra 1 appelsin)
 • 80 g smør
 • 25 g gær
 • 2 spsk. sukker
 • 2 stk. æg (1 til dejen & 1 til pensling)
 • 1.5 tsk. kardemomme
 • 1 tsk. kanel
 • 550 g hvedemel
 • 1/2 tsk. salt
 • 2 spsk. perlesukker (kan undlades)

Sådan gør du
 

 • Start med at smelte smørret i en gryde, som du derefter hælder kold mælk og appelsinsaft i. Kom blandingen i en røreskål, og opløs gæren heri. Væsken må kun være lun, ellers dræbes gæren
 • Pisk et æg sammen og hæld i skålen. Tilsæt derefter sukker, kardemomme og kanel. Rør godt sammen
 • Tilsæt mel og salt, og ælt det hele sammen. Ælt til dejen er glat og smidig (5-10 min)
 • Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 30-60 minutter, til dejen er doppelt størrelse – husk at dække dejen til med et viskestykke
 • Efter hævning kommer du dejen på et meldrysset bord. Del dejen ud i ca. 12 små klumper. Rul dine boller og kom dem i et højt fad med ca. 1 cm. mellem hver boller ca. Du kan også komme dem på en alm. bageplade. Lad dem efterhæve ca. 30 minutter
 • Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft. Pisk 1 æg sammen, og pensl herefter dine boller. Pynt med perlesukker
 • Bag bollerne midt i en varm ovn, i ca. 12 minutter. Lad bollerne køle lidt af, og spis dem lune med et lag smør på. Server sammen med en lækker kop kaffe, eller hvad du ellers kunne tænke dig

Rigtig dejlig advent til jer. Jeg håber den bruges ligesom I ønsker. 

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.