En rørt tatar smager helt fantastisk og det er nok en af mine livretter. Jeg elsker en god klassisk tatar, så det er også den I får opskriften på. Derudover deler jeg også opskriften på nogle sprøde fritter, samt en enkel grøn salat. En tatar passer nemlig helt eminent til det førnævnte tilbehør, så derfor skal I selvfølgelig også have opskriften på det!
Da jeg var på Roskilde Festival var der en helt fantastisk Tatar-bod, som min venindes kæreste ejer. Jeg var forbi op til flere gange, og det er nok første gang i mit liv, at jeg fik tatar som det første på dagen. Det er kun noget der sker på Roskilde tænker jeg, fordi ens døgnrytme er helt off. Men uanset hvad, så er jeg den største tatar-elsker, så selvfølgelig skal der også være en opskrift herinde med min yndlings-spise.
Opskriften er super nem, og du kan selvfølgelig altid selv smage din tatar til med mere/mindre af hvad jeg har brugt. Velbekomme.
Kød til tatar
Ikke alt kød kan bruges til tatar, så hvis du er i tvivl, så kan du altid spørge en slagter. Her nævner du blot at kødet skal være til tatar, og skal kunne spises råt. Derudover har de i flere supermarkeder (nok mest Meny, Føtex & Irma), pakket kød, som er købeklar. Det er allerede pakket, og står og venter på dig i køledisken.
Rørt tatar med tilbehør
Ingredienser
Tatar
- 200-250 g hakket kød (egnet til tatar – se længere oppe) ca. 100-125 g. pr. person
- 3 spsk kapers
- 1.5 spsk dijon sennep
- revet peberrod efter smag og behag (kan undlades, hvis du ikke er til det)
- 1 hakket skalotteløg eller rødløg
- 10 stk cornichoner
- 2 spsk olivenolie
- 1 håndfuld hakket persille
- 1 skive rugbrød (til croutoner - kan undlades)
- 2 æggeblommer
- Smag til med salt, peber & evt. ekstra sennep
Sprøde fritter
- 2-3 stk. bagekartofler (alm. kartofler kan også bruges)
- 3 spsk. olivenolie
- Salt, peber og timian
Grøn salat
- 2 håndfuld frisk blandet salat
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk sennep
- salt, peber
Sådan gør du
- Start med at tænd ovnen på 180 grader, varmeluft. Skyl dine kartofler, og skær dem i brede både. Krydr dem med olie, salt, peber og timian, og giv dem ca. 1 time i ovnen (når den er varm). Vend dem gerne undervejs.
- Mens du venter på dine kartofler kan du lave en blanding af alle ingredienserne til tataren, undtagen kødet og æggene. Kødet kan nemlig godt miste lidt af sin flotte røde farve, hvis du blander det for tidligt.
- Lav din dressing og bland med salaten. Tilføj evt. lidt ristede nødder/kerner.
- Hvis du vil have rugbrødscroutoner til, så skærer du blot et stykke rugbrød ud i små firkanter og steger dem sprøde på en pande. Her tilføjer du blot 1 tsk. smør, 1 spsk. olie, salt og peber.
- Når fritterne er 5 minutter fra at være færdige, blander du dit kød med din blanding. Smag den til og anret på en tallerken med æggeblomme og croutoner på toppen.
- Server den skønne tatar med frisk salat og sprøde fritter til.
Ingen kommentarer