Go Back

Rørt tatar med tilbehør

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Hovedret
Køkken Fransk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

Tatar

  • 200-250 g hakket kød (egnet til tatar – se længere oppe) ca. 100-125 g. pr. person
  • 3 spsk kapers
  • 1.5 spsk dijon sennep
  • revet peberrod efter smag og behag (kan undlades, hvis du ikke er til det)
  • 1 hakket skalotteløg eller rødløg
  • 10 stk cornichoner
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld hakket persille
  • 1 skive rugbrød (til croutoner - kan undlades)
  • 2 æggeblommer
  • Smag til med salt, peber & evt. ekstra sennep

Sprøde fritter

  • 2-3 stk. bagekartofler (alm. kartofler kan også bruges)
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt, peber og timian

Grøn salat

  • 2 håndfuld frisk blandet salat
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk sennep
  • salt, peber

Sådan gør du
 

  • Start med at tænd ovnen på 180 grader, varmeluft. Skyl dine kartofler, og skær dem i brede både. Krydr dem med olie, salt, peber og timian, og giv dem ca. 1 time i ovnen (når den er varm). Vend dem gerne undervejs. 
  • Mens du venter på dine kartofler kan du lave en blanding af alle ingredienserne til tataren, undtagen kødet og æggene. Kødet kan nemlig godt miste lidt af sin flotte røde farve, hvis du blander det for tidligt. 
  • Lav din dressing og bland med salaten. Tilføj evt. lidt ristede nødder/kerner.
  • Hvis du vil have rugbrødscroutoner til, så skærer du blot et stykke rugbrød ud i små firkanter og steger dem sprøde på en pande. Her tilføjer du blot 1 tsk. smør, 1 spsk. olie, salt og peber. 
  • Når fritterne er 5 minutter fra at være færdige, blander du dit kød med din blanding. Smag den til og anret på en tallerken med æggeblomme og croutoner på toppen.
  • Server den skønne tatar med frisk salat og sprøde fritter til.