Sild med æblesalat og ramsløg

Annonce // Sild er noget der ofte forbindes med påske – eller julefrokost, men sådan behøves det slet ikke at være. Jeg spiser selv sild på alle tider af året, da silden både er super sund, og smager også fantastisk. Få opskriften på sild med æblesalat & ramsløg lige her. Glæd dig! 

Sild på alle tider af året

Hvis du ikke er interesseret i lidt mere info om silden, så ruller du bare ned til opskriften.

Som sagt er sild jo ofte noget der hører højtider til, men den tankegang kan godt ændres en smule synes jeg. Sild er fuld af vitaminer og gode fedtstoffer, og så findes der utallige måder at tilberede dem på. Nu er påsken jo lige om hjørnet, og derfor ville jeg også give mulighed, for at lave silden til denne anledning.

Lidt nørdefacts: Silden er rig på de sunde enkeltumættede, samt flerumættede fedtsyrer, og n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer. N-3 fedtsyrer er livsnødvendige for os, og skal derfor også være til stede i vores kost. Derudover er silden også særligt rig på jod og selen, og den har et højt indhold af A- og D-vitamin.

I sidste uge var jeg til event med GlyngøreMSC fiskere & Cykelkokken. Her var der fokus på lækre råvarer og bæredygtig fisk, som jeg vil uddybe i næste afsnit. Maden var helt fantastisk, og gav også mig en øjenåbner for, hvad man ellers kan bruge silden til. Min favorit fra dagen var den hjemmelavede rösti med creme fraiche, ramsløg, skovsyre og marinerede sild på toppen (se billedet nedenfor). Det ville aldrig være noget jeg selv havde kastet mig ud i, men sikke en fantastisk sammensætning!

Min opskrift er stadig lidt af en klassikker, men det smager fantastisk, og det ramsløg gør virkelig noget! Kombinationen af den fede marinerede sild, løgsmagen fra ramsløget, og så med lidt sødt fra æblerne, passer bare godt sammen. Ramsløg er jo en sæsonvare, men du kan sagtens erstatte den med dild/kål, på andre tider af året.

Bæredygtighed og sild

Jeg synes alle kan gøre sit, for at passe lidt på vores jord. Dette gælder både virksomheder og privatpersoner.

For MSC betyder bæredygtigt fiskeri, at man passer på fiskebestande, respekterer havmiljøet, og at der er en effektiv forvaltning. Fiskeriet skal altså være på et niveau, der sikrer, at det kan fortsætte uendeligt og at fiskebestanden kan holdes produktiv og sund. Derudover sikrer de at fiskerier gøres med forsigtighed, så andre arter og økosystemer, ikke tager skade. Generel en stor respekt for havmiljøet, som sikrer at fiskeriet kan vare ved.

Du kan læse meget mere om hvad MSC betyder og står for, på deres egen hjemmeside

Nu til opskriften! Rigtig god fornøjelse!

Sild med æblesalat og ramsløg

5 fra 1 stemme
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Køkken dansk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 150 g marinerede sild
 • 1 dl creme fraiche 5-9%
 • 1/2 æble
 • 1 tsk karry
 • 1.5 tsk dijonsennep
 • 1 håndfuld ramsløg (ca. 6 blade)
 • Smag til med salt, peber & citronsaft

Sådan gør du
 

 • Start med at kom creme fraiche, karry og sennep i en skål
 • Tilføj hakket æble, samt finsnittet ramsløg. Rør det hele sammen
 • Smag til med salt, peber og lidt citronsaft og tilføj evt. mere karry/sennep, hvis du ønsker
 • Server æblesalaten på et stykke rugbrød, top med sild, og pynt eventuelt med ekstra ramsløg og æbler

Noter

Du finder sild og andre produkter fra Glyngøre, i de fleste supermarkeder. 

Læs også

2 Kommentarer

 • Svar
  A Kismet
  19. september 2023 at 10:05

  5 stars
  Lækker!

  • Svar
   Camille Maja
   21. september 2023 at 10:29

   1000 tak – dejligt du kunne lide den! 🙂

Skriv et svar

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.