Krydderkager – En samling med 4 skønne kager

Er du i bagehumør? Jeg har samlet 4 af mine favoritter, når det kommer til krydderkager. Her finder du alt fra en lækker squashkage, til en krydret ølkage. Så hvis du er vild med smagen af kanel, og andre varme krydderier, så er det her nogle kager lige efter din smag.
Så hvis du skal bage i weekenden, så er der her nogle muligheder til dig. Rigtig god weekend, og god fornøjelse med bagningen!

Squashkage med ostecreme

Opskriften er til 8-10 personer, er dejlig krydret og smager helt fantastisk!! Enjoy! 

Opskrift

Squashkage

  • 3 æg
  • 160 g brun farin
  • ½ dl rapsolie
  • 3 tsk. kanel
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. bagepulver
  • 5 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. kardemomme
  • Nip salt
  • 300 g. revet squash med skræl
  • 250 hvedemel
  • Tilføj eventuelt hakkede nødder

Ostecreme

  • 120 g friskost, Arla Unika – du kan også bruge alm. flødeost
  • 50 g blødt smør
  • 70 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • Revet skal af 1/2-1 økologisk citron (smages til)
  • Eventuelt citronsaft

Fremgangsmåde

  • Start med at tænd ovnen på 175 grader, varmeluft
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse
  • Bland de resterende ingredienser sammen, undtagen mel, i sukkermassen
  • Si din mel, og vend med en dejskraber
  • Giv kagen ca. 35-40 minutter i en forvarmet ovn
  • Mens du venter kan du piske din ostecreme sammen
  • Pisk alle ingredienser sammen og smag evt. til med ekstra citronsaft. Stil derefter på køl
  • Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af, før du kommer ostecreme på
  • Server kagen kold, med et godt lag ostecreme på toppen. Vi lover du bliver glad for resultatet!

Gulerodskage

IMG_6848

Kagen er til 8-10 personer:

Opskrift

Kagen

  • 3 æg
  • 120 g brun farin
  • 2 revede æbler
  • 3 store revede gulerødder
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • Nip salt
  • 170 g Finax hvedemel

Ostecremen

  • 120 g natural flødeost
  • 50 g smør
  • 2 tsk vanilje
  • 100 g flormelis

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 180 grader, varmeluft
  • Start med at pisk æg og brun farin til en cremet masse
  • Riv æbler og gulerødder og tilsæt i din farinmasse
  • Tilsæt de resterende ingredienser og pisk igen
  • Find en passende form og beklæd den med bagepapir
  • Som i kan se på billedet er min kage ret lav – den fik kun 25 minutter. Hvis din form er højere, så stik i kagen undervejs, for at se om den er klar
  • Når din kage er kølet af, pisker du din ostecreme sammen. Jeg har faktisk ikke prøvet at lave en creme uden smør, men prøv din frem!

Hvis du er kageglad, så prøv også denne: Hjemmelavet brownie

Ølkage

IMG_0219

Du skal bruge en rugbrødsform til denne kage.

Opskrift

  • 500 g brun farin
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. nelikker
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • En flaske hvidtøl (3.3 dl)
  • Smør (til ovenpå kagen)

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 180 grader, varmeluft
  • Bland alle ingredienserne sammen – undtagen smørret
  • Hæld din masse i en rugbrødsform, dækket med bagepapir
  • Dæk din kage med sølvpapir og stil den midt i ovnen, når ovnen er varm
  • Den skal have 45 med sølvpapir og 45 uden. Så bliver den helt lækker sprød i skorpen
  • Server afkølet og med smør på – det gør virkelig underværker!

Svampede græskarmuffins

IMG_0997

Jeg lavede både lidt muffins, og en almindelig kage, i en lille tærte form. Der var vel til ca. 15 muffins. Hvis du vælger at lave en kage, er der til 8-10 personer.

Opskrift

Kagen

  • 3 æg
  • 120 g brun farin
  • 2 revede æbler
  • 1 lille finrevet butternut squash/hokkaido
  • 3 tsk. kanel
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • Nip salt
  • 170 g hvedemel

Ostecremen

  • 120 g natural flødeost
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g flormelis
  • Evt. lidt revet citronskal (smag til)

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 180 grader, varmeluft
  • Start med at pisk æg og brun farin til en cremet masse
  • Riv æbler og græskar, og tilsæt i din farinmasse
  • Tilsæt de resterende ingredienser og pisk igen

Hvis du vil lave en kage:

  • Find en passende form og beklæd den med bagepapir
  • Som i kan se på billedet er min kage ret lav ? den fik 30 minutter. Hvis din form er højere, så stik i kagen undervejs, for at se om den er klar. Jeg kan personligt godt lide den lidt blød i det – ellers giv den 5-10 minutter ekstra
  • Når din kage er kølet af, pisker du din ostecreme sammen. Jeg har faktisk ikke prøvet at lave en creme uden smør, men prøv din frem!

Hvis du vil lave muffins:

  • Frem med muffinsformene og hæld i til kanten
  • Giv dem 20 minutter, og lad dem køle af, inden de får ostecremen på

Jeg håber du fandt lidt inspiration til weekenden! Ellers har jeg mange andre kager. Rigtig god weekend!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.