Verdens bedste brownie – Klassisk og klistret

Er der noget bedre end en klassisk brownie? Jeg ved det næsten ikke. En brownie skal være sprød på toppen, og klistret i midten, og så lige en klat vaniljeis til. Mums. Alle kan lide det forskelligt, men det er sådan en version I får opskriften på. Jeg lover I kommer til at elske den her brownie, og måske var det en idé til weekenden? 

Denne opskrift er faktisk en gammel kending på bloggen, men den har fået en lille opgradering i form af nye billeder. De andre var virkelig gamle, og knap så gode, men jeg er heldigvis blevet bedre med kameraet, så derfor kommer den lige på bloggen igen.

En klassisk brownie går man bare ikke galt i byen med og jeg elsker denne opskrift. Den er nem at lave og smager helt fantastisk. Hvis jeg altså selv skal sige det.

Hvis I er vilde med kager med en masse chokolade i, så har jeg også denne brownie med oreo og skumfiduser. Den er også helt eminent. 

Opskriften har jeg faktisk lavet sammen med min mor, og brownien er fast inventar til fødselsdagene her i familien. Jeg håber I kan lide den!

Klassisk brownie

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Dessert
Antal 16 gode stykker

Ingredienser
  

  • 200 g mørk chokolade over 60%
  • 250 g smør
  • 500 g sukker
  • 3 spsk kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 6 æg
  • 140 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader, varmeluft
  • Smelt chokolade, smør sammen i en god gryde, eller i et vandbad. Når det er smeltet, tilsæt halvdelen af sukkeret og rør rundt. Lad det køle lidt af
  • Resten af sukkeret piskes sammen med æggene, vanilje, salt, kakao
  • Si derefter melen i
  • Når chokoladeblandingen er kølet lidt af, hældes det i en tynd stråle i resten af dejen, mens der røres. Pisk derefter det hele godt sammen
  • Hæld dejen i en passende form (jeg bruger 30x30) med bagepapir og giv den ca. 30 minutter. Den skal stadig være lidt klistret, når den kommer ud. Brug en kniv til at tjekke
  • Tag brownien ud af formen så den ikke bager videre. Server med en god vaniljeis eller spis den som den er.

Læs også

7 Kommentarer

  • Svar
    Opskrift: Svampet og krydret gulerodskage med ostecreme
    8. juni 2017 at 15:15

    […] Hvis du er kageglad, så prøv også denne: Hjemmelavet svampet brownie […]

  • Svar
    Marie
    12. juli 2018 at 22:30

    Mega lækker brownie. Min familie og jeg var vild med den!😋😋 Mange tak for opskrift!🙏🏼

    • Svar
      Camille Maja
      17. juli 2018 at 9:36

      Det jeg så glad for at høre! 1000 tak fordi du følger med! 🙂

  • Svar
    Henriette
    1. august 2019 at 20:13

    Hva er en passende form?
    Og tak for nogle lækre opskrifter? ☺️

    • Svar
      Camille Maja
      1. august 2019 at 20:26

      Uha. Tror min er 20×25 ca!
      Og det var så lidt. Tak fordi du følger med! 🙂

  • Svar
    Rikke
    20. februar 2022 at 8:40

    Tak for opskrift. Kan man lave brownien dagen før, hvis man pakker den godt ind? Ift. om den bliver tør 🙂

    • Svar
      Camille Maja
      20. februar 2022 at 9:08

      Sagtens!!! Den bliver nærmest kun bedre :)!

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.