Masterchef 2018 – Masterclass

IMG_2976

Sikke en uge det har været i Masterchef! Det har været utrolig lærerigt, og det har også været så spændende at se de andre være på igen. Vi er jo delt op i hold, så det er også fedt endelig, at se de andre lave mad. Man kender jo ikke alles niveau.
Udover at vi var delt på forskellige hold, så koncentrerer man sig så meget, at man ikke holder så meget øje med de andre. Det gjorde jeg i hvert fald ikke. Derfor er det super fedt, at se de andre i tv’et, så man kan se hvordan de kom frem til deres endelig servering.

Denne uge stod det i læringens tegn. Vi fik lært at lave sukkerslør, karamel, mad i frituren, og fik vist avancerede teknikker. Derefter blev det vores tur, til at vise det vi lige havde lært. Jeg prøvede virkelig at suge så meget til mig, som jeg kunne, og jeg skrev mange notater.

Har du lyst til at læse mere om Masterchef? Jeg har har både skrevet om min audition, mine forberedelser, samt den indledende runde. God læselyst.

Selvfølgelig fik jeg avancerede teknikker – det er nemlig noget jeg aldrig beskæftiger mig med. Jeg synes det er ekstremt spændende, men også svært. Det hele handler om kemiske reaktioner, mængder, etc., og her kan du altså ikke sjusse dig frem, som du ellers kan med meget madlavning.
Det her med at bruge avancerede teknikker, tror jeg aldrig bliver mig. Jeg elsker at eksperimentere, men min madlavningsstil er mere i hverdagsgenren.

Avancerede teknikker

I onsdags blev det så min tur, og det var altså de avancerede teknikker, som var på programmet. Her gennemgik Jesper Koch først de forskellige knive, og derefter gik han videre til det avancerede og mere kemiske element i madlavning.

Vi gennemgik hvordan man lavede skum, sne og sfære. Jeg endte med at lave sne til min ret, da jeg synes det passede bedst ind. Her bruger man malto, som skal bindes til noget fedtstof. Blandingsforholdene er 1 dl olie, til 7 dl malto.

Hvis man er rigtig smart, bruger man ikke 1 dl olie til at starte med, som jeg gjorde. Men blot tage mindre mængder, da man højst sandsynligt ikke skal bruge særlige meget sne, hvis det er til hjemmeforbrug. Derudover skal du lave en olie med smag, da det er det sneen kommer til at smage af.
Du kan også bruge en anden form for fedtstof, og jeg er sikker på der også kan bruges andet end fedtstof, men det har jeg ikke forstand på.

Da jeg skulle blande min chilisne, så kom jeg alt for meget olie i. Derfor skulle jeg piske i uendeligheder. Jeg piskede og piskede i nærmest hele afsnittet. Der var et tidspunkt, hvor jeg havde det hvide sne i hele mit køkken, i ansigtet, og alle 3 dommere står også og griner af mig ude på sidelinjen…. Det var simpelthen så stressende, men også noget jeg synes var ret underholdende selv. Især da jeg kom videre!

Da jeg stod med kun 2 minutter tilbage, troede jeg aldrig jeg ville blive færdig. Jeg havde virkelig en krise nede i mit køkken. Der var malto over det hele, mit køkken lignede noget fra 2 verdenskrig, og jeg troede aldrig ville bliver færdig!

Jeg fik heldigvis rigtig flotte ord fra alle dommerne, hvor de roste de smage jeg havde med. Derudover nævnte de at det var som at sidde i frankrig, med en klassisk tatar. Det gjorde mig så glad! Jeg var ret ligeglad med at den ikke blev pæn i det øjeblik, for det er en rørt tatar ikke altid. Jeg havde simpelthen ikke tid til at smuksere den. Den skulle bare på tallerknen, og alle elementerne skulle på i de sidste 2 minutter.

Sikke en dag!

Kvartfinalen

Næste uge begynder kvartfinalerne, og vi er igen delt op i 2 hold. Jeg er ikke med i næste uge, men først ugen efter. Men jeg glæder mig til at se, hvad de andre får lavet af spændende ting. Jeg ved at de kommer igennem nogle rigtig fede udfordringer, så håber i følger med – det bliver fedt!
Og tænk lige engang. Kvartfinalen… Det er sgu meget godt gået, hvis jeg selv skal sige det. Da jeg var inde i køkkenet, følte jeg, at jeg sejlede 100 procent af tiden. Men det kan jeg jo godt se nu, at jeg kun gør det 90% af gangene!

Tak for alle de søde beskeder, og den ros som i også giver mig. Det er altid dejligt i hepper med derhjemme. Nu må vi se hvor langt jeg kommer. Jeg sejler tydeligvis ikke så meget, som jeg troede, siden jeg allerede er kommet hertil.

Hvad hvis jeg vinder?

Jeg drømmer ikke om at åbne min egen restaurant, som 90% af de andre deltagere. Jeg drømmer om at starte mit eget konsulentfirma. Her vil jeg vejlede familier med problemer på sundhedsfronten. Udover at være uddannet kostvejleder/personlig træner, så har jeg også en BA som pædagog. Jeg vil derfor kombinere mine uddannelser, og arbejde med vejledning indenfor sundhed, i familieområdet. Her vil jeg arbejde med både psykisk og fysisk sundhed.

Hvordan jeg præcis vil gøre, vil jeg ikke afsløre endnu. Hvis jeg vinder Masterchef, skal pengene bruges til at starte virksomheden op. Så pengene skal ligeså meget gå til nogle andre, som de skal gå til mig selv. Jeg drømmer nemlig om at kunne hjælpe familier, der har brug for det. Og det gælder med alt fra madlavning, til træning, og også til det psykiske.

Læs også

2 Kommentarer

 • Svar
  Tina
  7. april 2018 at 23:55

  Du gør det så godt, jeg har troligt fulgt med på skærmen:-)
  Rigtig gode fremtidsplaner, gå efter det.
  Håber du går hele vejen………
  Og nyd resten af din weekend i det gode vejr.

  • Svar
   Camillemaja
   9. april 2018 at 12:06

   Hej Tina, 1000 tak for dine pæne ord. Dejligt du følger med både på tv og på bloggen 🙂 God solskinsdag!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.