10 ting at lave i januar

IMG_6215

Januar er igang, og de fleste jeg kender, hader virkelig denne måned. Personligt er jeg heller ikke den største fan. Januar er kold, lang, grå og der er færre penge på kontoen. Desuden synes jeg også bare, at man går og venter på det varme vejr. Men lad os prøve at gøre denne måned lidt mere positiv!

Jeg har samlet 10 ting, som vi alle kan lave. De emner jeg berører er: alenetid, afslapning, det sociale, restaurantbesøg, events, samt skift af fokus. Januar handler for mange om ny livsstil, vægttab, og om at forny sig selv. At blive et nyt menneske. Dette leder mig til første punkt på listen – at skifte fokus.

Skift fokus

I januar starter alle fitnesscentrene, med at bombarderer en med tilbud. Reklamerne er fyldt med budskabet: “Skal du ik’ tabe dig lidt efter julen?” etc., og det fylder utrolig meget, hos rigtig mange mennesker. Mange har en travl hverdag i forvejen, og så skal man også tænke over, HELE TIDEN, hvad man spiser. Jeg bliver så træt. Jeg er træt af den måde “sundheden” er bygget op på. Hvad med at finde på noget, som faktisk holder? Hvad fungerer lige nu for dig? Hvad er overskueligt for dig?

Ved et årsskifte, er det nemt at begynde forfra. Men. Skal alt ske på en gang, eller kunne vi måske tage en ting af gangen? Jeg vil altid anbefale at få styr på din søvn og dit hoved først. Så snart du har mere overskud på kontoen, så kan du gå igang med kosten, og til sidst træningen.
Alt sker ikke på en dag, og det er okay. Vælg din sundhed, efter dit behov. Hvis den nye vane så ikke lige var dig, så prøver du bare igen. Det er også okay at blive i dårlig humør, hvis det ikke lige går, som du synes det skal. Men så er der en ny dag i morgen!

Mit råd til dig er at finde ud af, hvad der gør dig glad. Find noget i hverdagen, du har overskud til. Implementer en ny vane af gangen, og find noget som du kan holde i længden. Og sidst men ikke mindst. Ros dig selv og ros dine nærmeste.

Sundhed er ikke nemt, og det hele handler ikke om at spise grøntsager, og træne 6 gange om ugen. Sundhed er forskelligt fra person til person. Men jeg synes primært at sundhed burde handle om det her: At man har det godt, at ens krop har det godt, og at man finder en livsstil, som virker for en selv.

Spise brunch med dem du holder af

Der findes jo hundredevis af forskellige steder, hvor du kan indtage din morgenmad. Men hvilken skal du vælge? Når jeg leder efter en god brunch, kigger jeg først og fremmest på, hvad jeg har råd til. Dernæst kigger jeg på, om prisen matcher kvaliteten. Et af mine favoritsteder at spise brunch, må være Sidecar. De har en lækker buffet, og så bestiller man det varme seperat, og det er lige netop det jeg elsker. Så er det hele varmt, og der ligger ikke et kæmpe bjerg af æg og lunkne pølser, som jeg synes er lidt uappetitligt.

Men det har jo også lige været jul, så økonomien er måske ikke lige på dens højeste. Man kunne også aftale at mødes hjemme hos familien/vennerne, hvor alle har en ret med. Så ser du både nogle du holder af, og du slipper med et billigt beløb.

Hvis du vil læse mere om morgenmad i KBH, så har jeg lavet en samlet guide her.

Tage ud at skøjte

Jeg har fundet et fedt event til jer, hvis i ikke laver noget d. 20 januar. Fra kl. 18-21, i Østre-skøjtehal, kan du finde din indre discokonge/dronning frem. Der afholdes nemlig et gratis event, hvor der vil være disco, boogie og skøjteløb på programmet. Skøjterne kan lånes derude, og de er også gratis. Derudover er det er også muligt, at købe lidt mad derude. Rigtig god fornøjelse!
Adressen er: Østre Skøjtehal, Sionsgade 15, København Ø

Udforsk en anden bydel, end den du plejer at komme i

I kører den samme vej på arbejde hver dag, vender tilbage til favoritrestauranten, og dine venner er heller ikke lige flyttet. Derfor kommer du ofte i de samme bydele, og glemmer måske at der også eksisterer andre steder, end en 5 km radius omkring dig.

Personligt skal jeg til at udforske Østerbro lidt mere. Jeg kommer der virkelig aldrig! Nu bor jeg selv på Nørrebro, og kender bydelen som min egen baglomme. Derudover besøger jeg også ret ofte Vesterbro, og indre by endnu mere.
MEN. Det er på tide at finde ny spisesteder, og andre steder at besøge. Derfor tænker jeg, at det for mit vedkommende er passende, med at udforske Østerbro. Hvis du har nogle tips til denne bydel, eller andre, så skriv gerne en kommentar!

Besøg en ny restaurant

Har du et spisested på listen, du endnu ikke har besøgt, så kan det også komme på januarlisten. Det kan være en helt nyåbnet restaurant, eller måske bare noget, som du ikke har prøvet endnu.
Jeg tror at jeg skal prøve en pokebar. Der er nemlig åbnet 3 steder i KBH, og de er åbnet lige efter hinanden, her i slutningen af 2017. Jeg har hørt rigtig godt om Olioli, som ligger på Frederiksberg.

Ellers har jeg også hørt at Hot Pot Republic laver pop up hos Mikkeller. Hot pot er utrolig populært i Asien (også kaldet kinesisk fondue), hvor man sidder sammen og laver sin mad, rundt om bordet. De åbner derefter deres eget sted, men de starter først hos Mikkeller, og er det hele januar måned. Den er helt klart også på min liste.
Adressen er: Restaurant Hyggestund, Viktoriagade 6, 1655 København V. Du kan se mere om eventet her.

Glæd en anden, der trænger til det

Du har måske en veninde, der lige er blevet droppet, et sygt familiemedlem, eller bare en som trænger til at få humøret op?
Vi kender alle det med at gå igennem en periode, hvor man intet overskud har. Personen har måske mistet sit job, blevet droppet, eller har været syg. Eller også har personen bare en øv periode. Der skal ingenting til at glæde andre – og det behøver aldrig være dyrt, eller overhoved at koste noget. Du kunne lave et måltid mad, og tage hjem og spise det sammen med din ven/veninde. Sende en buket blomster. Komme forbi med noget varmt at drikke. Skrive at nu skal hun/han finde en dato, hvor i to bare hygger med film, dyner i sofaen m.m.. Det kan gøre alverden for en, som er lidt off.
Eller måske er det dig, der trænger til lidt ekstra omsorg. Hvis det er, så ræk hånden ud. Er helt sikker på, at der nogle der vil tage imod den.

Ryd ud i boligen

December har været en travl måned, og måske roder der derhjemme lidt mere, end det plejer. Tag et rum af gangen, og sorter i hvad der end kan sorteres. Er sikker på du har en masse tøj liggende, som du alligevel ikke bruger. Arranger eventuelt en dag med veninderne, hvor i kan bytte lidt tøj med hinanden.

Jeg har selv lige sorteret alt ude på altanen. Jeg har nemlig et hulrum, under min solseng, som bare var fyldt op med skrammel. Nogle af tingene forstod jeg ikke engang, hvorfor jeg havde. Men er det ikke ofte sådan? Nu er der ryddet ud, og mine øjne og sjæl har fået det bedre. Jeg er normalt ikke et rodehoved – medmindre man ikke kan se mit rod! Nu er der styr på det, og næste oprydning bliver i skabene. Tør jeg begynde?

Januarudsalg

Januarudsalget er jo skudt igang, og måske er der noget du alligevel mangler. Selvom der er tilbud over det hele, så tænk alligevel en ekstra gang. Har du i virkeligheden brug for 4 skjorter mere, en ny mobil, eller den rejse, som du nok ikke havde råd til i virkeligheden. Køb noget der gør dig glad, og køb noget du har råd til. Der er ikke noget værre, end at være stresset over sin økonomi.

Og.. Januar udsalg er sgu ikke så vildt. Der kommer udsalg igen til foråret, næste uge, til sommer, osv.! 😉

Copenhagen fashion week

I slutningen af måneden starter CPH fashion week, og det ved jeg, at mange af jer går til. Jeg ved også, at når vi kommer tættere på d. 30 januar, så kommer der mere info, om gratis events. Det er typisk Elle, AOK, ChriChri, Visitcopenhagen osv., som skriver om disse gratis events. Jeg har ikke kunne finde nogle endnu. Men jeg har fundet et program over dagene, som du kan se her.

Slap af!

Mit sidste og vigtige punkt, er at slappe helt af. Tag en dag ud af kalenderen. Du kan gøre det alene, eller sammen med nogle. Det kan være alt fra at læse den bog, som alligevel bare ligger på natbordet (det mig selv jeg taler om). Du kan lave stuen om til biograf. Du kan også lave den opskrift, som du længe har kigget på? Husk at koble fra. Hverdagen er fyldt med ting man skal, og der er flere idag, som lider af stress end nogensinde.

Pas på dig selv, og gør januar til lige præcis den måned, som du kunne tænke dig.

Rigtig god januar til jer, og virtuel krammer herfra.
Smid endelig en kommentar med dine planer for måneden. Og kom også gerne med feedback til min liste. 

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.