Grød med karamelliseret banan

IMG_0257

Det har været rigtig kedeligt vejr idag, og det har næsten følt som om det var efterår. Jeg havde derfor lyst til en portion varm grød i morges, og resultatet blev super godt!

Mange synes at havregrød er lidt kedeligt, men det behøver det altså ikke at være. Det handler lidt om at smide de rigtige toppings på, og selvfølgelig også den rigtige kombination af selve grøden.

Jeg laver altid denne kombi, og den fungerer for mig. Grød fungerer især godt på de dage, hvor jeg skal bruge en masse energi, og har brug for ekstra mæthedsfornemmelse.

Prøv også: Koldskålsgrød

Grøden indeholder også en masse fuldkorn, vitaminer, mineraler og fibre, og desuden er det også billigt og mættende – det er en win win.

Opskriften er til 1 person og tager ca. 5 minutter at lave

Opskrift

  • 1.5 dl havregryn
  • Nip salt
  • 1 tsk. kanel
  • 2.5-3 dl minimælk

Topping

  • 1/2 – 1 banan i skiver
  • 5-10 nødder (jeg brugte mandler og cashew
  • Smør til stegning
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. honning

Fremgangsmåde

  • Smid alle ingredienser, undtagen topping, i en gryde og tænd for varmen. Gerne på lidt over middel
  • Rør undervejs i din grød, mens du forbereder topping (Nødder hakkes og bananer skæres i skiver og vendes i kanel)
  • Varm en ny lille pande med smør og tilsæt din topping – rør rundt af og til
  • Sluk for grøden, når den næsten har samlet sig lidt. Så får den lidt eftervarme, og bliver dermed ikke får tør
  • Hæld grøden i en skål og tilsæt din topping. Evt. med lidt mere kanel udover

Velbekomme og rigtig god weekend!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.