Rabarbercrumble er en af mine yndlingsdesserter, og især her om sommeren, med de søde og syrlige rabarber. Derudover er det en virkelig nem og hurtig dessert, som alle kan være med på.
Hvis du har jordbær, eller andre bær/frugter, kan det også sagtens bruges. Generelt er crumblekager, bare et hit, og det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg er især glad for jordbær sammen med rabarber.
De har forresten fået billige rabarber nede i Netto til 25 kr. – jeg brugte nok lidt over halvdelen af pakken, til denne portion.
Opskriften er til 6 personer:
Opskrift
-
- 400 g rabarber (gerne meget røde)
- 1/2 spsk kartoffelmel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk rørsukker
- 1 tsk kanel
- 60 g havregryn
- 80 g hvedemel
- 3 spsk flormelis
- 1/2 tsk salt
- 100 g koldt smør
- Evt. mandler til topping
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft
- Hak rabarber i lidt under 1 cm tykkelse
- Smid rabarber, kartoffelmel, vanilje, sukker og kanel i en skål, og bland sammen
- Hæld blandingen i en passende smurt form
- Bland havregryn, mel, flormelis, salt og små stykker af smør i en skål
- Kom crumblen henover og bag rabarbercrumblen i ovnen i omkring 25-30 minutter ved 200 grader varmluft, til crumblen er gyldenbrun
- Jeg hakkede også lidt mandler, som jeg smed øverst, inden den kom i ovnen
Server rabarbercrumblen med creme fraiche, eller vaniljeis – velbekommen!
2 Kommentarer
Tina Svenningsen
5. december 2023 at 10:47Når du skriver vanille, mener du så vanille sukker?
Camille Maja
5. december 2023 at 10:50Ja – beklager! Det er rettet til nu 🙂