Bagværk til weekenden

Det lækreste frokostbord

IMG_0898

Et hjemmelavet frokostbord, er altid en favorit herhjemme. En god rugbrødsmad slår aldrig fejl, og derfor får i her nogle opskrifter på lidt forskelligt pålæg.

Jeg tror aldrig at jeg bliver træt af en rugbrødsmad, og folk der kender mig ved også, at jeg går all in på pålæg. Der er ikke noget værre end en kedelig mad, og derfor har jeg næsten altid til at lave lidt tunmousse, eller noget andet lækkert. Det kan også være noget som en avokado, ovenpå noget simpelt pålæg. Det løfter bare hele maden. Derudover ved i nok, at jeg er ekstremt glad for mad, og derfor er det også vigtigt for mig, at det jeg får, smager af noget! Og selvfølgelig også ser pænt ud ;). Man er vel madblogger, og jeg spiser med øjnene!

. . . Mangler du inspiration til en sund livsstil med nemme opskrifter ? så læs lidt om mit opskriftshæfte her!

Men nu til opskrifterne. I får nogle opskrifter, jeg tidligere har delt på bloggen:

  • Hønsesalat med syltede svampe
  • Tunmousse
  • Æggesalat
  • Lakserilette

Alle opskrifter er til 4 personer. God fornøjelse, og velbekomme! 

Hønsesalat med syltede svampe

Opskriften er til 4 personer

Opskrift

  • 250 g kyllingefilet
  • 200 g svampe (syltede eller stegt)
  • 1 pakke bacon
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1.5 dl creme fraiche 5%
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • Evt. asparges
  • Salt & peber

Fremgangsmåde

  • Start med at kog din kylling i lidt saltet vand. Lad kyllingen koge i ca. 20 minutter til kødet er hvidt og mørt (kogetiden afhænger af fileternes størrelse). Tjek eventuelt undervejs om kyllingen er gennemkogt
  • Brug to gafler til at trække kødet ud i mindre stykker og lad det køle af inden anretning.
  • Hak din bacon i stykker og steg den helt sprød
  • Steg eller sylt dine svampe (opskrift her
  • Bland kylling strimler, svampe, mayo, creme fraiche, dijonsennep og krydr med salt og peber
  • Tilføj evt. asparges og frisk persille

Tunmousse

Opskriften er til 4 personer

Opskrift

  • 2 dåser tun med vand/olie
  • 2.5 spsk græsk yoghurt/creme fraiche m. lav fedtprocent
  • 1 spsk mayonaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 håndfuld frisk spinat (kan undlades)
  • 1 rødløg
  • Evt. kapers
  • Salt og peber, smag til

Fremgangsmåde

  • Åben din tun og smid i en stor skål sammen med yoghurt, mayo og citronsaft
  • Snit spinat og rødløg fint og tilsæt
  • Krydr med salt og peber og smag til
  • Tilsæt mere yoghurt/creme fraiche, hvis der er behov for det. Det er en smagssag
  • Server med rugbrød, grønt eller hvad man ellers ønsker sig!
  • Det smager også super lækkert med disse følgende ingredienser; purløg, dild, peberfrugt, kapers, bacon, chili. Igen, kun fantasien der sætter grænser!

Æggesalat

Opskriften er til 4 personer

Opskrift

  • 5 æg
  • 4 spsk hytteost
  • 2.5 tsk karry
  • 2 spsk mayonaise
  • 1/2 finthakket æble
  • Salt og peber
  • Evt. lidt purløg og tomat på toppen

Fremgangsmåde

  • Start med at kog dine æg. Jeg plejer at smide dem i fra starten og når de koger får de 10-11 minutter. Derefter smider jeg dem i iskoldt vand
  • Når æggene er klar, skal de hakkes i små stykker og i en skål
  • Tilsæt de resterende ingredienser og rør rundt til den ønskede konsistens
  • Du kan sagtens tilføje purløg i selve æggesalaten ? det ville sikkert også være lækkert
  • Server på et stykke rugbrød

Lakserilette

Opskriften er til 4 personer

Opskrift

  • 200 g røget laks
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • Dild efter behov (jeg brugte et kvart bundt)
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 spsk mayo, kan undlades
  • Salt og peber
  • Lidt citronsaft

Fremgangsmåde

  • Hak: løg, porrer, rød peber og dild i meget fine skiver og smid i en skål?
  • Tilføj hakket laks ? den behøver ikke hakkes så fint
  • Tilføj skyr og mayo
  • Smag til med salt, peber og citronsaft
  • Server!

Jeg håber i fik lidt ud af opskrifterne, og velbekomme! Rigtig god fornøjelse 🙂 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagværk til weekenden